OKUDUM 18 SEN BENİM HAYATIMSIN

06 Mayıs 2018



Hayatın tüm renklerine tutkuyla bağlı, hepsi bir diğerinin öyküsüyle beslenen ilginç karakterler: aktör olmak isteyen bir santral operatörü, narsist bir trans, yıldızların ihanetine uğramış bir kasiyer, kleptoman bir prens… Aşkı ve dostluğu tüm benlikleriyle olumlayan bu kahramanların sevgisiyle sarmalanmış ünlü bir yönetmen… Her engelle daha büyüyen, çılgınca bir aşk… ve Roma… Ferzan Özpetek'ten gerçek sevginin gücüne dair, sahici bir kadere başkaldırı romanı. Çünkü sadece çılgıncasına âşık olanlar, bir insanı sevmenin ne demek olduğunu bilir.

Birbiri için yaratılmış iki insanın karşılaşması o kadar güç ki! Dünya yanlış kişiye aşık olan, yalnız kalan, acı çeken, buruk gözyaşı döken mutsuz insanlarla dolu. Aşkın tadını bildiklerini sanırlar oysa sadece silik bir taklidini tatmışlardır.
*****
Dış güzellik, basit bir kılıftan başka bir şey değildir; insanı dayanılmaz yapan enerjisi, bakışındaki büyü, gülümsemesindeki şakacılık, sıradan bir günü serüvene dönüştüren tılsımıdır.
*****
Ben de milyarlarca karınca arasında bir karıncayım ama kendime hayali, küçük bir tepe yarattım; oradan çevreme bakıp gördüklerimi anlatıyorum. Kendimi böyle hissediyorum işte: Uçsuz bucaksız bir gezegende, bir ekmek kırıntısını fethetmek için kilometrelerce yürümeyi başaran küçücük bir karınca gibi. Göz ucuyla sana bakıyorum. Ekmek kırıntımın sen olduğunu biliyorsun.
*****
Hafıza dijital değildir, eski bir film şeridi gibi döner ve yıpranır. Ve çok sevilen görüntüler yanar.
*****
yaşam, onu ciddiye almayı kabul etmediğin zaman, sana acı dersler verir.
*****
Çocuklar, ozumledikleri ve soluduklari neyse o olurlar. Iyi yureklilik bir DNA meselesi değildir :çoğunlukla yetistikleri ortam karakterlerini oluşturur 
*****
Sadece bir yere kök saldığında gerçekten uzaklara gidersin. Çünkü nereden geldiğini bilmek,nerede olursan ol kim olduğunu aklında tutmana yardımcı olur.
*****
Eğer asla kimseden, güzel ya da başarılı olduğunu duymadan, dünyada kendine rahat bir yer edinmeni sağlayacak destekleyici bir sözcük işitmeden büyürsen, o sessizliği ömür boyu hiçbir şey bozamaz. Ne olursa olsun, içinde, her zaman çirkin, başarısız ve yetersiz, iyiliğe aç bir çocuk olarak kalırsın.
*****

8 yorum:

  1. Uff, blog okudukça alacağım kitaplar listesi o kadar uzuyor ki nasıl alıp nasıl okuyacağım hepsini ben :)

    YanıtlaSil
  2. Keyifli okumalar diliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Uzun zamandır yapmadığım blog ziyaretlerine başlayıp, keyifsizce dolanırken bu kitap tanıtımı içimde bir şeyleri kıpırdattı. Sanırım bir şeyleri yerinden oynatmak için ihtiyacım olan manivelayı buldum :) Çok teşekkürler <3

    YanıtlaSil
  4. Sevdiğim biri. Okunacak kitaplar yığıldı yine bakalım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Durum bende de aynı Saadet hanım. Biriktikçe birikiyor.

      Sil