TÜM SAVAŞLARA KARŞIYIM, ÇÜNKÜ SAVAŞLAR İNSANA KARŞI.

09 Mayıs 2018


Merhaba, bu gördükleriniz bizim evin kapısı, üzüm asması ve gül birbirine karışmış durumda. Yoldan geçen romanlar hemen bir tane kulak arkası yapıyorlar. yerdeki şişe poşetide çıkmış:)) cam şişeleri biriktirip sokak başındaki cam kumbarasına atıyorum.  2-3 gündür yürüyüşü boşladım, sabah saat 10:00 civarı gazetemi alıp parkıma gidiyorum.  sonra gelsin çaylar, en sonda sade bir türk kahvesi içiyorum. Bugün kendime bir güzellik yaptım, saçlarıma fön çektirdim. Ojelerimi tazelettim. Bahar geldi ya makyaj mutlaka gerekiyor, ben kışın pek sevmiyorum makyajı. 
GRATİS'te anneler günü indirimi vardı ve oradan da aşağıdakileri aldım.


Pudra ve iki renk oje...
Jale ile buluştuk parkta, öğlen yemeği niyetine sandviç arası döner yedik, çay içtik. Sonra oradan kalktık mağazaları dolaşa dolaşa vakit geçirdik. En son kahve dünyasına oturduk birer türk kahvesi söyledik. Yanımızdaki masada bayan cheesecake söyledi. Küflü bir cheesecake getirdiler, kadın kıyameti kopardı. Kahveden sonra kalktık vedalaştık, o annesine gitti ben manavdan marul alıp eve geldim.


Hillary Jordan’ın kitabından uyarlanan filmin, izleyiciyi II. Dünya Savaşı’nın hemen sonrasına, Mississippi’de çamurun esir aldığı bir çiftliğe götürüyor. Köleliğin kağıt üstünde sona erdiği, ancak sosyal yaşamdaki adaletsizliğin şiddetle sürdüğü yıllar… Büyük şehirdeki konforlu hayatlarından, baba yadigârı toprağın bulunduğu kırsala göç etmek zorunda kalan Laura ve kocası Henry, çocuklarını yetiştirirken çiftlik hayatının zorluklarıyla yüzleşir. Nesillerdir çiftlikte çalışan Jackson ailesi ise yeni kazandıkları hakların bilinci ve ilk kez toprak sahibi olmanın heyecanına rağmen, sosyal yaşamlarında ırkçı ön yargılarla boğuşmaya devam eder. Aynı çiftliği paylaşan bu iki ailenin savaştan birer kahraman olarak dönen iki genç oğlu, memleketlerinde devam eden ırk savaşına esir olmamayı seçerek sıra dışı bir dostluk kurarlar.

Filmini izledim.

filmden bir replik:
SEVGİ BİR HAYATTA KALMA YÖNTEMİDİR.


Bahçeden sarı gül ile hepinize iyi günler...



8 yorum: