EN DERİN MUHABBETLER SESSİZLİK İÇİNDE YAPILIR.

09 Haziran 2018



Hava birden bire sıcak oldu ve nem oranı arttı, klimalar çalışmaya başladı. 

Bayram temizliği bitti olay artık bayram sabahını beklemekte. Bundan sonraki bakım bana ait olacak. Pazartesi randevu aldım kuaförden, saç, manikür, pedikür yapılacak. Saç boyanacak röfle atılacak saçlara. Benim kendi saçım beyaz olduğu için ( anneme çekmişim)  boya üzerine röfle yaptırabiliyorum..
Yarın çarşıya inip tatlı siparişi vermem lazım. Arife günü ancak alırım. Önceden kendimiz yapardık ama artık değmiyor o kadar uğraşa çünkü bayram ziyaretleri eskisi kadar yok. Kendini yorduğuna değmiyor. 


Bahçe yeşillendi, domatesler çiçekte, sırıkları dikildi iple bağlandı. Fasulyeler çıktı onlarda çiçekteler, cinsi yağlı fasulye çok severim.

Dün annemle avukata gittik daha doğrusu ağbim araba ile götürdü. Alacağımız parayı aldık. Annem uzun zamandır çarşıya inmiyor, birkaç ihtiyacı varmış onları aldık. Ben kendime spor ayakkabısı aldım. Daha sonra eve geldik. Ben tekrar evden çıktım ptt de işim vardı oraya gittim. Dönüşte anneme şekerpare kayısı ve kiraz aldım çok sever kendisi.


Gece fırsat buldukça okumalara devam ediyorum, Çünkü gündüz temizlik ve çanta örme işlemi yapıp film izliyorum. Çanta ağır ilerliyor renk ayarlamasını yapmak ve sık iğne olması zorluyor biraz.


Filmini izledim

Yıl 2307, insanoğlu 300 yıldır süren çetin kış mevsimi karşısında zor durumdadır. Sentetik dünyası çare olarak humanoid adında insanımsı robotlar üretmiştir ancak bir tanesi kaçarak isyanın lideri olmuştur ve Bishop onu bulup, durdurmak zorundadır..


Genç bir kadın (Claire Foy) sıkıntılı geçmişinden kurtulmak ve yeni bir işe başlamak için yaşadığı şehirden taşınır. Fakat isteği dışında bir akıl hastanesine kapatılır ve orada en büyük korkusuyla yüzleşmek zorunda kalır. Korkuları gerçek midir yoksa yalnızca bir sanrı mıdır? Ona kimse inanmadığı ve yetkililer de yardımcı olamadığı veya olmadığı için korkularıyla doğrudan yüzleşmesi gerekir. Unsane, baş döndürücü bakış açıları ve şoke edici anlatımıyla, gerçeğin algılanması, hayatta kalma içgüdümüz ve bizi gözetmesi gereken sistemle ilgili sorular soruyor.



Görüntüler KAFA Dergisi haziran sayısından.


4 yorum:

  1. eh hayat devam ediyor yanii fena hayat değil işteee, saplantı not aldım, bu yazındaki iki söz de çok güzeldi, sessizlik ve kelime temizliği :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğine sevindim deep kalemlerine ve ruhlarına sağlık yazanların.

      Sil
  2. "En derin muhabbetler sessizlik içinde yapılır.Bunu da en iyi babalar yapar."
    Babamla durumumuzu özetlemiş...ocak ayında babamı kaybettim...çok özlüyor ve büyük bir boşluk hissediyorum...hikayede ki gibi benimde ayrılık acımı kazasız belasız atlatmama babam yardımcı oldu...her baba kendi kızının kahramanıdır...mekanları cennet olsun��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin bende babamı 31.12.2015 tarihinde kaybettim mekanları cennet olsun, kabirleri nurla dolsun.

      Sil