HERKESİN YÜKÜNÜ ÜZERİNE ALMA

17 Haziran 2018


Bu çiçekler bayramımı kutlayan herkese gelsin..

Arife günü biraz koşturmalı idi, halılar yıkamadan geldiğinden bu yana serilmemişti, onlar serildi, son kez yerler silindi ve toz alındı.
Bir posta pastaneye gidip tatlı siparişi alındı, dönüşte ekmek ve marketten vileda ucu aldım. Eve geldim bu sefer çarşıya indim, peynir aldım, saçıma fön çektirdim. 
Bayramın birinci günü, sabah erken kalkarız bayram namazına gidenler olur, kahvaltı sofrası hazırlarız. Ağbim namaza gitmediği için ( dualara dili dönmüyor) namazdan çıkanları gördükten sonra bayramlaşıp kahvaltı yaptık. Hemen ortalık toplandı. Arabaya binip mezarlığın yolunu tuttuk. Babamın mezarını ve birkaç tanıdığın mezarını ziyaret sonrası eve geldik.
Hava güzel olduğu için bayramlaşmaya gelenler içeri girmedi hepsi asma altında masanın çevresine oturmak istediler. Kahve, meşrubat, tatlı servisleri yapıldı.
Dün bir sürpriz İstanbul'dan kuzenim, kızı ve damadı geldiler. Çok sevindim. Uzun süre sohbet ettik köpekleri somunu da getirmişler, onu da sevdik bol bol. Daha sonra tekrar İstanbul'a döndüler.
Bayramın 3. günü bugün hava yağmurlu şu an şakır şakır yağmur yağıyor. Gelen misafirleri içeride ağırladık. Yine İstanbul'dan  kuzenimin oğlu ve ailesi geldi sağ olsunlar.
Hava yağmurlu olmasa idi AVM ye gidip gezecektik, komşu kızıyla.
Bayramda pek okudum diyemem bol bol film izledim ve bunları da sizinle paylaştım.
Son olarak bu gün;


Senin Adın

Şehir çocuğu olan Taki ve kasaba kızı olan Mitsuha, lisede okumaktadırlar ve birbirlerini hiç tanımazlar. Ancak aynı rüyalara ve isteklere sahiptirler. Bu istekleri doğrultusunda hareket etme kararını aldıklarında, yollarının bir gün kesişeceğinden ve birbirlerine bağlanacaklarından haberleri yoktur.

Filmini izledim.

Bayram bayram dedik oda geldi bitti, darısı diğer bayramlara...

8 yorum:

  1. Ne güzel tüm aile bir araya gelmişsiniz.Benim için bayram tam bir dinlenme zamanı oldu. Ben de bol bol film izledim. Your Name de listemdeki filmlerden biri :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol, benim içinde dinlenme akşamları oldu bayramda. Listene baktım evet seninde listende imiş. Tamamen tesadüf olmuş, izlediğim sitede son eklenenler de olduğu için seçtim bende.

      Sil
  2. Sıcak, aile bayram kutlamaları ne güzeldir. Ben de asma altını tercih ederdim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ailenin bir araya gelmesi güzeldir, şimdi sırada izmirdeki kuzenlerim var onlar gelecekler.

      Sil
  3. senin gündelik yaşam notlarını okumak çok keyifli. your name çok sevdiğim bir film yaaa :) el patron izledim bugün, sevdim, o patron haketti ölmeyi :) sen de şeyi izlesene, geçen seçkide yazdığım, on body and soul, beden ve ruh, o da mezbahada geçen bir aşk çyküsü ama çok iyi film. diğer ölüm meleğini de bu akşam izliyom. o da iyiymiş saool :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepciğim sağol beğenin için. O söylediklerini izledim ben bir ara..
      Sevgiler,

      Sil
  4. Çok güzel geçmiş bayram sonunda da rahmet yağmış nice bayramlara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet sevgiciğim sıcaklarda isteniyor böyle serinlik.

      Sil