SEÇİM GÜNÜ İZLEDİKLERİM

24 Haziran 2018




Dün hava pek bir yağmurlu idi, çarşıya gider iken yağmura yakalandım. 
Komşu vişne toplamış bize de yarım kova verdi reçel yapacağım. 


Arkamızda ilkokul var, orada oy kullandık. Sonra asma altını bayramdaki gibi hazırladık, çay kahve filan gelen geçen bizde:)) el mahkum kahve ve çay yaptım. Annemi çok severler geçerken oyu kullanmaya gidiyorum  dönüşte kahvedeyim sizde derler:)))
Dün sanki kendimi seçim bürosunda gibi hissettim:))

Her yer kapalı idi, parkım bile. Tüm gün boyunca 3 film izledim.




KİTAPEVİ

Boşanmayla sonuçlanan bir evlilik geçirmiş olan Florence Green (Emily Mortimer), değişimlere kapalı, küçük deniz kenarı kasabası Hardborough'da bütün riskleri alarak bir kitapçı açar. Dükkanında 1950 ve 60'ların en modern eserlerine yer veren Florence, önce fazla dikkate alınmasa da sonrasında kasabalının gönlünü kazanmayı başarır. Başta kendisi gibi kasabanın atmosferini değiştirmek isteyen Brundish (Bill Nighy) olmak üzere destek de görür. Ancak Gamart (Patricia Clarkson), Florence'a her türlü zorluğu çıkarmaya hazırdır. 2017 İspanya, İngiltere, Almanya ortak yapımı dram türündeki The Bookshop – Sahaf adlı filmin yönetmenliğini Isabel Coixet yapmaktadır.




SON TANIK

 2. Dünya savaşı zamanında genç ve bu gençliğinin verdiği azim ve hırsla birlikte savaş zamanını herkesin görebilmesi için içine dalan bir gazeteci o dönem yaklaşık 22 bin polonya'lı askerin nasıl öldürüldüğünü kayıt altına alan tek kişi olarak tarihe geçecektir.



GHOSTLAND

Colleen ve iki kızı büyük teyzelerinden miras kalan evi görmek için yola çıkarlar. Evde kaldıkları ilk gece cani bir grubun saldırısına uğradıklarında Colleen kendisini ve kızlarını korumayı başarır ancak o gecenin anısı üç kadının aklından çıkmaz. Kızlardan biri annesiyle o evde yaşamayı sürdürürken diğeri yazarlığı seçer ve oldukça başarılı bir kariyere sahip olur. Ani bir kararla evlendikten sonra annesini ve kız kardeşini ziyarete giden güzel yazar, evde bir şeylerin ters gittiğini kısa sürede fark edecektir

10 yorum:

  1. Kitapevi'ni nasıl buldun merak ettim

    YanıtlaSil

  2. Bol filmli bir gün olmuş. İlk filmi bilmiyordum ve merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk film güzeldi tavsiye ederim. Kitapevi açan bir bayanın yaşadığı sıkıntıları anlatıyor.

      Sil
  3. Son zamanlarda film listesi oluşturmaya başladım. Bunları da listeme aldım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. İlk film benim de izlenecekler listemde ama henüz bulup yükleyemedim ben. Çıkar sanırım birkaç haftaya kadar...

    Mutlu haftalar ♥

    YanıtlaSil
  5. ayyyy ilk filmi çabucak izleyim heman hiç duymadım, diğer ghostluyu da. ya ben tonla film izliyom hem de rastgele izliyom :) ama senin filmleri hep izlememiş oluyom ne ilginç :)

    YanıtlaSil