DOSTLAR YUFKA YÜREKLİ DOSTLAR

05 Temmuz 2018


Aman Allahım bu ne sıcak...
Yakıyor kavuruyor, orak zamanı buğdaylar biçiliyor. Allahtan çiftçiliğimiz yok. Olanlara da Allah kolaylık versin. Sabahın köründe kalkıp serinde işleri halletmeye çalışıyoruz. Asma yaprakları kavrulmadan yaprak toplama telaşımız var. Kış için hazırlık yapıyoruz. Fasulyeler oldu bu hafta toplayıp dolaba kaldırırız artık. Ondan sonra kırmızı kapya biber çıkmış, biraz daha zaman geçsin top patlıcanla birlikte közlemeye başlayacağım. Kışın çok severim.
Dün çarşıya inecektim inemedim. Bugün indim annem saksı istemişti onları aldım, ağbim taze lor almış, yufka aldım sigara böreği yapılacak. Daha sonra parka oturdum çay ve kahve içtim. Biraz kitap okudum. 


Ağbimin kızının çocukluk bebeklerini çıkardım, tamir etmeye başladım, kolu çıkmış bacağı çıkmış falan. Toruna vereceğiz.


Yeni okumaya başladığım kitabım.



DEMİR YÜREKLİ ADAM

Yıl 1942. Üçüncü Reich zirvededir. Londra'daki Çekoslavak direnişçiler SS ve Gestpo'nun başındaki tarihinin en acımasız Nazi liderlerinden Reinhard Heydrich'e sükast düzenlemek için yirmili yaşlarda iki genç direnişçi Jozef Gabcik ve Jan Kubis'i Anthropid adındaki operasyon için görevlendirirler.

Filmini izledim.

Şimdi elimde kahvem, yeni film arayışındayım. Bakalım neler var yeni.



4 yorum: