HÜZÜN DEDİĞİN MUTLULUĞUN BİR KÖŞESİNDE SAKLI

21 Eylül 2018


Derinden derine mutsuz ve rahatsız olduğumuz anlar, hayatımızın en güzel zamanlarına gebedir. O rahatsızlık yüzünden harekete geçer, hatalı alışkanlıklarımızı terkeder, yeni yollar ve daha doğru cevaplar aramaya başlarız.

M. Scott Peck

Kahve tadında bir günümüz olsun inşallah. Eylül ayındaki pastırma sıcaklıklarını yaşıyoruz. Sonbaharın güzel günlerini kaçırmamak lazım. Ben kitabımı çantama alıp parka gidiyorum bir 2 saat takılıyorum. Okumalarım biraz hızlandı diyebilirim. Hatta film izlemeye bile başladım.


Laura (Yvonne Strahovski), uzak bir göl kenarındaki müstakil eve 2 kızı Kayla ve Maddie’yle birlikte tatile gelmiştir. Geçmiş yıllarda bazı gizemli olaylara ev sahipliği yapmış evin etrafına gece indiğinde, cani ruhlu birinin onlar için hazırladığı kabusun ortasına düşerler. Anne ve kızları, geceyi sağ salim atlatabilmek için her yoldan mücadele etmek zorundadır.



Cinayet dedektifi Ray Archer ve ortağı suç profili uzmanı Wil Ruiney, şehrin en bilinen seri katillerinden birini yakalamakla görevlendirilir. Katil, bir çocuk oyunu olan 'adam asmacayı' temel alarak insanları katletmektedir. Archer ve Ruiney, dünyanın karmaşık kapılarını aralayarak katilin izini bulmaya çalışacaklardır. Bir gazeteci ise dedektifleri takip ederek suç serisi hakkında haber yapmaya çalışır.




Heyecanını kaybetmeye başlamış evliliklerine hayat öpücüğü vermek isteyen Anne (Toni Collette) ve Bob (Harvey Keitel) çifti Amerika'dan kalkıp Paris'te lüks bir köşke taşınmıştır. Bir akşam evlerinde verecekleri davette, masada 12 değil 13 kişinin bulunacağını öğrenen Anne, bu uğursuz sayıdan kurtulmak için hiçbir davetlinin tanımadığı evin baş hizmetçisi Maria'yı (Rossy De Palma) 14. kişi olarak masaya oturtmaya karar verir. Olduğundan bambaşka bir insan gibi davranmak zorunda kalan Maria'ya konuklardan David Morgan'ın (Michael Smiley) büyük ilgi göstermesi ve kısa sürede aralarında bir aşk başlaması, Anne ve Bob'un hesaplarını alt üst edecektir.



Soğuk kalp kitabını okuyorum.

Kışlık hazırlıkları halen devam ediyor. Komşu tarhana çıkarıyor bizde yardım ediyoruz ne deniyor buna imece miydi? 
Bir diğer komşunun pazar günü mevlüdü var, o gün pilav yapılacak bu da yardımlaşarak yapılıyor. Eskisi gibi olmayan hava yüzünden dışarıda oturamıyoruz artık, içerilere sığındık. Yakın zamanda kütüphaneye uğramalıyım yeni kitaplar var mı bakmalıyım. 

Birde aşure ayı girdi aşure yapılması var sırada.

Kafa dergisinin Eylül sayısını okudum bitti.


Bu gün arkadaş ile buluştuk, birer soda ayran içip çarşıda turladık. Yeni açılan bir börekçi vardı oraya girdik, şimdi mide yanmasından kıvranıyorum şimdi:)) 

Gidip bir tane daha soda içsem iyi olacak.

5 yorum:

  1. madama uzun zamandır listemde ama bir türlü başlamak kısmet olmadı... iyi ki hatırlattın Özlemcim, bir fırsat bulup izleyeyim artık...

    YanıtlaSil
  2. madama iyiydiiii :) dışardayı not aldım :) yanii mutsuzluk mutluluk getiriyooo doğruuu. aşure en tatlı şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dışarıda pek sarmadı beni bakalım sana nasıl bir etki bırakacak.

      Sil
    2. dışarda evet eh işte idi :) ayin bak iyi korkuuu :)

      Sil