BÜTÜN MESELE, BÜYÜK GÖRÜNMEK DEĞİL, GERÇEKTEN BÜYÜK OLMAKTIR.

19 Kasım 2018


Herkesin kandili mübarek olsun


Yağmur yağmaya devam ediyor. Yıkanan çamaşırları artık dışarı asamıyoruz sobanın yanında kurutuyoruz. Ağaçlar üzerindeki son yapraklar düşüyor rüzgardan. Dün çok rüzgar vardı, gece yağmur başladı. Öğlene kadar yağdı. Sabahtan doktora gittim. Yarın şeker yüklemesi yapılacak. Gizli şeker var mı? diye kontrol edecekler.
Sabah ağbim götürdü hastaneye yağmur aşırı şiddetle yağıyordu. Kendisinin raporları bitmiş o da 1. binaya doktora gitti. Yanımda oturan bayan bir hayli konuşkandı dır dır sorunlarını anlattı. Sonra doktor çağırdı içeri girdim, derdimi anlattım. Ana sağlıkta yaptırdığım kan tahlillerini gösterdim. Şeker sınırda, kollestrol sınırda... Şeker genetik olduğu için birde gizli şekere bakalım dedi.
Hastaneden çıkınca bir poğaça yedim, aç karnına gitmiştim. Oradan yavaş yavaş eve gelmeye başladım. Ekmek alma yerine kadar zor gittim yağmurdan. Ekmek aldım minibüse binme kararı aldım. Minibüs geldi, içeride komşum vardı. Onun da gözü kıpkırmızı idi, doktorlar teşhis koyamıyorlarmış. Tomografi istemişler. Geçmiş olsun dedim. Eve geldim ortalığı topladım ağbim geldi o da aç karnına gittiği için yemek istedi. Ona yemek hazırladım. Bu arada yağmur dinmişti. İlaçlarını almak için evden çıktım, ekmek alma yerine tekrar gittim. Ispanak vardı minik tazecik organik, ondan aldım. A 101 bir girdim boya badana varmış. Arka caddeye geçtim A 101 gittim leblebi aldım. Eczaneden ilaçları aldım gelir iken pastaneye bir baktım komşu Hatice abla orada. Hemen bende girdim içeri masaya oturdum. Ona emeklilik pastası ısmarlarım diye sözüm vardı. Hemen pastahanede ufak bir pasta söyledim, 2 de çay söyledim, 1 saat lafladık. Sonra eve geldim. Kandil olduğu için gelen giden lokma getiren, helva getirenler var olsun sağolsunlar.


Artık sardunya yerine menekşe ile idare edeceğiz:))

Eve geldikten sonra kitabımı bitirdim. Dün bir film izledim.


SACRILEGE

Hayattan beklentisi olmayan vurdum duymaz kadın Jessica, en yakın arkadaşının doğum günü için sıra dışı bir hediye almak ister. Gittiği tuhaf iş yerinde gözüne kestirdiği müzik kutusunu hediye olarak seçer. Sıradan olan bu olay, kutudan duyulan melodinin ölümlere sebep olması ile sıra dışı bir hal alır. En yakın arkadaşı ve başka insanların ölmeye başlaması ile bu kutudan kurtulmanın yollarını arayan Jessica, iki hayalet avcısından yardım isteyecektir.

Akşama yeni bir kitaba başlayacağım veya dergi okuyacağım.

herkese güzel bir hafta diliyorum.



8 yorum:

  1. senin deee. helva lokma da iyimişş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lokma peynir de güzel, lokma çokokrem de güzel:)))))))

      Sil
  2. Ne yağmur yağdı dün ama, neyse ki lodos vardı, soğuk değildi.

    Benim de gidip bir tahlil yaptırmam gerek, kolestrolüm ne alemde acaba. Kötüsü yüksek iyisi de düşüktü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman atlama kontrolleri Handan. Sana da geçmiş olsun.

      Sil
  3. Sizinde kandiliniz mübarek olsun :) Geçmiş olsun,genetik olunca kontrolde olmak şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen bizde kontrollü olamaya alışkınız artık genetiklerden dolayı.

      Sil
  4. Şeker yüklemeli olan tahlili hiç sevmiyorum. Geçenlerde ben de yaptırdım, şükür çıkmadı birşey...
    Mutlu haftalar diliyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende sabah yaptırdım bakalım sonuç ne çıkacak 15 te alacağım sonuçları.

      Sil