İZLEDİKLERİM

20 Ocak 2019


 
 
 
BASED ON A TRUE STORY


Güzel yıldız Eva Green’in baş rolünü üstlendiği yapımda, yayımlanan son kitabından sonra kendisine tehlikeli bir şekilde yaklaşan saplantılı bir hayranı yüzünden hayatı kabusa dönen yazarın hikayesini izliyoruz. Yazdığı kitaplar ile ün yapan yazar Delphine de Vigan’ın aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmi, Roman Polanski tarafından yönetilmiştir.




DUL KADINLAR

Dul Kadınlar, ölen eşlerinin kendilerine bıraktıkları borçtan kurtulmaya çalışan 4 kadının hikayesini konu ediyor. Modern Şikago'da geçen filmde, dört kadının tek ortak noktası; dul kalmış olmalarıdır. Ölen eşlerinin yasını tutan kadınların tek derdi yalnızca sevdikleri adamları özlemekle de sınırlı değildir. Ölen eşlerinin hepsi yasadışı işlere bulaşmışlardır. Asıl mesele, ölen eşlerin geride kalan dullarına suç dünyasında işledikleri suçları borç bırakmış olmasıdır. Ellerinde borçları ödeyecek para olmayan dul kadınların tek şansı, riskli bir soyguna girişmektir. Veronica liderliğinde bir araya gelen Alice, Linda ve Belle, geleceklerini istedikleri gibi yaratmak için iş birliği yapar. Şu ana dek eşleri tarafından yönlendirilmiş olan pasif hayatları artık onların elindedir ve şekillendirilmeyi beklemektedir...




YENİDEN BAŞLAMAK

Gretta, hayalleri olan idealist bir kadındır. Hep hayalini kurduğu New York'a taşınır ve düzen kurmaya çalışır. Tam bu sırada sevgilisi tarafından terk edilen Gretta, kendini koca şehirde kaybolmuş olarak bulur. Yapa yalnız kaldıktan sonra ne yapacağını bilemeyen genç kadın, tesadüfen tanıştığı yapımcı ile sıcak bir ilişki kurar ve hayatı yeniden düzene girmeye başlar.



JOE BLACK

William Parrish, oldukça zengin bir medya patronudur. Çok düzenli giden aile hayatı günün birinde karmakarışık olur. Çünkü Joe Black adında bir adam çıkmış ve Parrish’in güzel kızı Suzan’a aşık olmuştur. Ansızın gündeme gelen bu romantik ilişkinin sonuçları, hem Suzan hem de diğer aile bireyleri açısından çok karmaşık ve acı sonuçlar doğuracaktır. Kızının kalbini çalan bu genç ve yakışıklı delikanlı, gerçekte kimdir? Black ile Suzan arasındaki ilişki özel bir bağlılığa dönüşürken, Parrish de yavaş yavaş yaşamına veda etmeye hazırlanır. Fakat yaklaşmakta olan ayrılık herkes için üzücü olacak gibidir. İlgi çekici bir senaryoya sahip olan yapım, özellikle oyuncularının performansları ile dikkat çekiyor. Yaklaşık üç saat sürmesine rağmen izleyiciyi kendisine bağlayan ve etkisini sonuna kadar sürdüren başarılı bir film Joe Black.

13 yorum:

  1. Hepsi birbirinden güzel seçkiler için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hiç birisini izlememiştim, paylaşım için teşekkür ederim. Ayrıca Adak konusu ile ilgili cevabım açıklayıcı oldu mu acaba?... Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir şey değil. Adak için yaptığınız açıklamaya teşekkür ederim.

      Sil
  3. Joe Black i izleyip beğenmenize çok sevindim. Diğer filmleri not aldım teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  4. begin again hoştu. jack black eh :) ilk ikisini not aldım. eva green o kadar güzel kii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) beğendin yani yoksa önceden mi izledin filmleri?????

      Sil
    2. begin ve black izlemiştim daha önce. ilk ikiyi not aldım :)

      Sil
  5. Hiçbirisini izlemedim. İlkini bir tık daha çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  6. Joe Black i severek izlemistim 😊

    YanıtlaSil