İNSAN SEVDİKÇE İYİLEŞİYOR.

19 Ağustos 2019


Bayram geçtikten sonraki 2. postum bu.
 Halıları kaldırdım. En azından 2 ay daha sermem halıyı. Zaten ağbimin ayağı şeker rahatsızlığından yara, pansuman için rifcoin iğne kullanıyoruz o da leke bırakıyor halılarda, kaldırmak en iyisi dedim. 
Annem de tansiyon problemi var galiba yarın doktora çıkacağız. 
Dün boyacı Ali Rıza ağbi geldi, mutfaktaki doğal gaz borularını boyadı lüle taşı rengi yaptık, mutfak duvarı ile aynı renk. Dışarısını da sarı renk yapacağız.
Bu gün buranın pazarı ağbim pazarlıkları almış bana telefon açtı gel akşama ne yemek yapacaksan al diye. Ben de giyindim evden çıktım. Parkta mola verdim. Bir kahve içtim, yukarıdaki ufaklık ta kendi kuyruğu ile dönerek oyun oynuyordu. Onu izledim. 


Parkımızın yeni kuşlu fincanları:))) Oradan kalktım Turkcell'e geçtim. Ücret tarifeniz bitiyor demişti geçen ay ödeme yaptığım nokta. Yeni tarife belirleyeyim dedim. Sistemler çalışmıyormuş. Bende Nalbura geçtim sarı yağlıboya aldım, dışarıdaki doğalgaz borularını boyamak için. Oradan ver elini pazar yeri. Ağbimin sergisine uğradım, söylenip duruyordu. Daha ucuz mal bulmak lazım, 5 tl yastık kılıfı bile pahalı geliyor müşteriye. Neyse ben taze fasulye, birkaç domates ve üzüm poşetini aldım. Yol üstünde kadın konseyi dükkanından anneme lokma aldım. Elimde poşetler minibüs bekler iken, eski bir tanıdığımız ile karşılaştık biraz sohbet ettik. 
Eve geldim anneme lokmaları verdim peynir ile birlikte yedi. 
Aeden kitabına başlamıştım hala elimde sürünüyor, umarım yarım bırakmam..
yarın ne yaparım???????? Allah kerim



14 yorum:

  1. Ağabeyinin yarası geçmedi mi hâlâ, ben geçti zannediyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok Handan geçmedi hatta yan taraftan bir patlak daha verdi Şeker yarası olunca zor kapanıyor, istanbuldaki tadavi ilk başta işe yaradı yara küçüldü ama sonra yine aynı boyuta geldi.

      Sil
    2. Hay Allah, tez elden iyileşir inşallah.

      Sil
  2. Ahh halı sermeyen biri daha! Yaşasın!
    Hiç sevmiyorum, mümkünse yaz kış kullanmam ama maalesef öyle bir lüksüm olmuyor.

    Aeden'i sevmedin mi? Merak ettim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bana kalsa kışında sermeyeceğim ama olmuyor işte. Aedeni sevemedim bir türlü.

      Sil
  3. Umarım abinin yarası iyileşir. Halı olsun fakat büyük olmasın taraftarıyım, belki kilim de iş görür. Kendi evim olunca uygulayacağım bunları :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah iyileşir. Umarım kısa zamanda kendi evine sahip olursun.

      Sil
  4. Özlemciğim İstanbul işe yaradı diye düşünmüştüm bak şimdi üzüldüm yine. Geçmiş olsun, inşallah bi hal çaresi verir Allah. Sana kolaylıklar diliyorum, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. kadın koneyi mi :) lokma ile peynir mi aaa ilginç. bizim egede hergün onlarca yerde lokma dağıtılır, ölenler için, gün boyu yemek yemeden yaşanabilir yanii :) geçmiş olsun ev halkınaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet deep kadın konseyi yardım amaçlı satış dükkanı var oradan alıyorum lokmayı. Bu arada lokma izmir deki gibi tatlı değil tuzlu buralarda...

      Sil
  6. Geçmiş olsun hem anne hem abi için. Tez zamanda şifa diliyorum.

    YanıtlaSil