10 YAŞIMA MEKTUP

21 Kasım 2019



Sevgili sessizumman beni mimlemiş, biraz geç oldu ama ancak yazıyorum.
50 yaşındaki Özlem'den 10 yaşındaki Özlem'e bu mektup
Sevgili Özlem bu kadar obur olmanı gerektirecek bir şey yok lütfen daha az yer misin? Şekerli yoğurt götürdükçe götürüyorsun. Hiç üşenmeden havanda leblebileri dövüp şeker ile karıştırıyorsun olmaz ki bu kadar şeker de yenilmez ki, daha ilerlemiş yaşlarını düşünemiyorum senin.
İlla kadın öğretmen diye tutturmanı da anlayamıyorum. Erkek olsa ne olacak öğretmenin? her öğretmen aynısını yapacak diye bir kural da yok. Hayati hoca öğrenci dövüyorsa, diğeri de dövecek diye bir kural yok yani. Sibel de öğrenme yetersizliği olabilir bu onun dayak yemesini gerektirmezdi ki.
Evinizin arkasına yeni okul açıldı diye okul değiştirmende gerekmezdi. Bak geçenlerde sen tanımadın ama diğer okulda bıraktığın arkadaşın Müge seni tanıdı, hemen masana gelip hal hatır sordu. Sen ne yaptın afalladın, zor toparladın durumu. Bu arkadaşlarını unutmaman lazımdı.
İlerde öyle günler olacak ki sen nasıl olur diyeceksin. Akrabanın dahi ihaneti ile karşı karşı kalacaksın. İnsanların ikiyüzlü ve çıkarcı olacaklarını öğreneceksin. Onun için şimdiden kendini koruma kalkanları altına alsan iyi olur. Seni en zayıf noktandan vurmaya çalışacaklar. Çok incineceksin, öfkeleneceksin ama affetmeyide öğreneceksin.
Gelecekte de şimdiki gibi okumalısın. En iyi dostun kitaplar olduğunu öğreneceksin. En büyük birikimin kitapların ve filmlerin olsun.
Kendin ile bol bol sohbet et, hayal kur. İyilikleri ve güzellikleri ayırt etmeyi öğrendikçe yaşamaktan zevk alacaksın.
Sen sağlıklı ve huzurlu olursan, çevrendekiler de öyle olacaktır. İlişkilerini düzgün kurabilmelisin bu durumda.
Bu arada boşuna evlenirim diye hayal kurma, çünkü evlenemeyeceksin.
O siyah beyaz izlediğin televizyon varya gün gelecek rengarenk olacak inanamayacaksın.....
Hatta internet diye bir iletişim aracı olacak başından ayrılamayacaksın.......
Şarkı söyle dans et. Kendini ritme bırak... Hayatı sev, hayattaki kendini sev. Bir insanı sevmekle başlar her şey ama ilk önce kendini sev. 


14 yorum:

  1. Oyyy çok güzeldi çok içten ve gerçek :) Ah 10 yaş ahh oyunlarla dolu yıllar :) Emeğine sağlık güzel bir bir mektup olmuş. Minik kız seni dinler inşallah :)

    YanıtlaSil
  2. Renkli televizyonun ilk geldiği günü hatırladım da şimdi, ne büyüleyiciydi. Artık bizi büyüleyen şey de kalmadı yaa.

    Sevgili küçük Özlem, büyük halini çok seviyoruz, demek ki doğru yapacaksın birçok şeyi, gerisini de boş ver :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. renkli tv yi gazete kuponlarından almıştık hala kullanırız:)))
      özlem de sizi seviyor.

      Sil
  3. Yaş değiştikçe hayata bakış açısı araç gereçler her şey değişiyor
    Keyifli mim için teşekkürler editör

    YanıtlaSil
  4. hihi eğlenceliydiiiii ve çok öğüt verdin kendineee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bir de tutabilseymiş keşke özellikle yeme durumunu:))

      Sil
  5. “Hayatta en büyük mucize, küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır" buket uzuner... o büyük şanş, bir tanesi hariç bana da gülmedi... ancak şu da var: 10 yaşımızdaki halimiz şu andaki yaşımıza bakacak olsa yaşamaktan soğurdu diyesim var... o yaştaki heyecan, enerji, saf duygular, hayaller, umutlar, mutluluklar bulunduğumuz yaşa gelene dek kırılıp körelmiş haldeler... "yine de yaşamaktan duyduğum mutluluğun tadına düşmanlarım ulaşamazlar... nihat behram"

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk öğretmenim kafaları tahtaya vururdu allahtan ikincisi öyle çıkmadı..

      Sil
  6. şekerli yoğurt hâlen çok severim 😊 ah o 10 yaşının o çocukluğun güzel günleri iyi ki yaşamışız o güzel yılları ....cok güzel yazmışsın yüreğine emeğine sağlık ... güzel adaşım 😊❤ sevgiler canım benim...

    YanıtlaSil
  7. Evet her şey kendimizi sevmekte bitiyor affetmekte en güzeli ağırlıklardan kurtulup hafifliyoruz çok güzel ve keyifliydi yazınız. Evlilikler de öyle hayallerdeki gibi çıkmayabilir belki en güzelini siz yapmışsınızdır.

    YanıtlaSil