DÜŞÜNCELER HAYALLERLE AYNI MALZEMEDEN YAPILIRLAR

26 Ocak 2020


Üç gündür hasta yatarken topraktan baş vermiş bu güzellikler...
Kar yok ama olsun yine de açarız biz.
Elazığ'a ve Malatya'ya geçmiş olsun der, ölenlere Allah rahmet eylesin derim. Allah bir daha yaşatmasın diyeceğim ama ne yazık ki deprem ülkesiyiz bununla yaşamayı öğrenmeliyiz.


Kün kün öksürüyorum, bazen terliyor bazen üşüyorum hele cuma gecesi annem nerede ise acile götürecekti. üşüdüm hem de çok üşüdüm. Şifayı fena kapmışım. Sıcak bir şeyler içerek, sıcak su torbaları ile bu kısmı da atlattım çok  şükür. Birde şu öksürük gitse sevineceğim.



Sam Mendes'in yönetmen koltuğunda oturduğu 1917, I. Dünya Savaşı döneminde yaşananları konu ediyor. I. Dünya Savaşı sırasında Britanya askeri olan Schofield ve Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanırlar. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake'in kardeşi de onların arasındadır. Bu durumda Blake'i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur.

1917 filmini izledim.






8 yorum:

  1. Geçti geçti Özlemcim.

    YanıtlaSil
  2. Kardelenler ne kadar ilham vericidir değil mi?
    Tekrar geçmiş olsun. Fincanın güzelliği de gözleri okşuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle güzeller kardelenler. Geçmiş olsun dileğiniz için sağolun.

      Sil
  3. Kardelenler ne de güzel ilk okuldayken hikayesi vardı kitapta nergisleydi sanırım onu hatırladım. Çokça da geçmiş olsun tekrardan (:

    YanıtlaSil