KORONA GÜNLÜKLERİ 7

30 Mart 2020


Bugün akşam tedirgin uyudum, onun için uykusuzum. Neden tedirgin uyudum. İstanbul'dan teyzemin oğlu Lüleburgaz'a iş almış, Kendisi taksicilik yapıyor, özel arabası ile birisini getirmiş buraya. Malum otogarlar kapalı otobüs yok. O kişinin de gelmesi gerekiyormuş parada anlaşmışlar kişiyi buraya getirmiş. Annem bahçe kapısında biri var deyince benim odanın camından baktım bu. İçeri almasan olmaz, tedirgin tedirgin sosyal mesafeyi koruyarak bahçeden içeri aldım, hemen ellerini sabunladı mesafeyi koruyaraktan sohbet ettik. Sonra ona yemek koydum yedi. Ben o arada hemen yan taraftaki şarküteriye geçtim, sucuk,peynir,zeytin, balkan fasulyesi, barbunya, peynir helvası aldım. Teyzem vefat etti eniştemle birlikte yaşıyorlar. Bu aldıklarım onları 15 gün idare ederdi. Hasta bir hali yoktu ama yine de tedirginlik. Şu virüsün yaptığı işe bak. Can ciğer olduğun kişi ile sarmaş dolaş bile olamıyorsun. İnşallah bir şey olmaz. o gidince yediği içtiği tabak, bardak, çatal kaşığı çamaşır suyuna bastım. Oturduğu kanepe örtüsünü makinaya attım.
Sabah kalkınca kahvaltımı yaptım. Annem  bahçede oyalandı. Biraz telefonda sosyal medyada oyalandım. Ağbimin ptt kartı eskimişti yenisi gelmişti ona şifre oluşturduk.
Ellerim devamlı sabundan hatır hatır oldu nivea soft kullanıyorum umarım iyileşirler. 
Dışarıda güneşli bir hava var. Annem biraz asma budadı. Romanların biri karısı ile kapı önünde kavgaya tutuştu....
Öğlen yemeği için makarna yapıcam. Bizimkilerin canı söğüş patates çekmiş, onu da vurdum ocağa. Akşama Allah kerim artık.
Yemekten sonra PTT ye gitmem lazım. Tüccar para istedi onu ödemem lazım.
Daha sonra film izleyeceğim... yarına görüşmek üzere koronasız günler herkese.


12 yorum:

  1. Bugünlere en iyi gelen senin blogun ve şu günlüklerin, kesinlikle; iyi ki bloguma uğramış ve izini bırakmışsın:) Benzer şartlara sahip bir yerde yaşasam da senin kadar sıcak ve içten anlatmam zor:)

    YanıtlaSil
  2. Az önce Migros alışverişim gelsi. Torbalara nükleer bomba muamelesi yaptık neredeyse. Anında balkona attık, elimizi yıkadık, kapı kollarını sildik falan. Neyse ki hava serin de dolaba koymadan orada bekletebiliyorum, yoksa daha da telaş olacak evin içinde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı benim market alışverişleri, az önce bende sildim kaldırdım hepsini.

      Sil
  3. Ahhh sorma, 2 gün önce markete gittim psikolojim bozuldu. Sürekli ateşime baktım...
    Geçsin şu günler inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben buna suçluluk duygusu diyorum. Yasağı deliyoruz resmen:)) inşallah uçsun gitsin uzay boşluğuna bu virüs:))

      Sil
  4. İnsan ister istemez tedirgin oluyor, misafir olayı zor, alınmaz aslında insanlar da ne bileyim işte markete giderken bir adam beni görür görmez karşı yola geçti tedirgin oluyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu gün bende bahçe kapısından çıktım kaldırımdaki bayan kaldırımdan indi uzaklaştı. Hepimizde var o tedirginlik.

      Sil
  5. Hep biraz asosyal olduğumdan mıdır nedir beni şimdilik çok etkilemedi. İlla ki bazı şeyler aksadı. Dışarıda fotoğraf çekimi olmuyor, annemi 2 haftadır görmedim. Ama genel olarak rahat bizi ev sanırım.

    YanıtlaSil
  6. yakında akrabalar bile birbirine düşman olcaaak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) o kadar değil ama coronadan sonra ilişkilerde mesafeler olacaktır buna eminim.

      Sil