ÖZGÜRLÜK YALNIZ KALABİLMEYE DENİR.

05 Haziran 2020


Sabah erken kalktım 6 gibi saat 10 a kadar 2 makina çamaşır yıkadım. Bizimkiler kahvaltı yaptı. Ben hafif bir şeyler atıştırdım. Saat 10 gibi giyindim maskemi taktım Şehir içi minibüsünü beklemeye başladım. Minibüs ile çarşıya gittim PTT de indim doğalgaz gelmiş onu otomatik ödeme yapmamıştım onu ödedim. Oradan tekrar minibüse bindim özel hastaneye geçtim bu gün 3 ayda bir çekilen akciğer tomografimin günü idi. Nodül var ciğerlerimde takip altındayım. Yıllarca sigara içmenin zararları astım bronşit olarak döndü bana. İlk önce doktoruma uğradım, muayene etti ciğerlerimi gayet iyi dedi. Sonra tomografiye geçtim, çekildi sonucunu salı günü alacağım. Sonra minibüse binerek tekrar şehre döndüm. Manavıma uğradım enginar gelmiş onu aldım. Annemin ilacı bitmişti onu aldım. Unlu mamullerden simit ve kurabiye alarak parkıma geçtim.


Ajda çayımın eşliğinde bir simit yedim. Sonra bir sade kahve söyledim.


Oda yeni aldığım kitaba eşlik etti. 

Eve geldim, mutfağı süpürdüm, kilimlerini makinaya attım yıkansın diye. Dün akşam üzeri Annem asma yaprağı toplamıştı bir torba, ocağa su koydum, o arada yaprakların saplarını kesip istifledim. Sonra onları haşladım, diğer taraftan iç hazırladım. Biz yarı yarıya pirinçli ve orta boy bulgurlu hazırlarız içini. Sonra ağbim geldi dolaşmaktan hemen ona yumurtalı marullu lorlu zeytinyağlı bir salata yaptım, yanında da bir dilim siyez ekmek, öğlen yemeği niyetine yedi bunları. Sonra oturduk annemle bir tencere sarma sardık. Artan yapraklarıda poşetleyip dondurucuya kaldırdım.


Meydan okumanın 5. günü

Supriz?Nasil bir supriz oldu ki,sukrediyorsunuz?

Hiç sürpriz yaşamadım. 


Irkçılık, her iki tarafı keskin bir bıçaktır. Onu kullanana da en az kurbana verdiği kadar zarar verir. Her iki taraftaki ırkçılığı bitirmeliyiz. Yoksa sonsuza dek şiddetin pençesinde kıvranır dururuz.
Fırtınada Yanacaksın, John Verdon

Film izleyemem bu saatten sonra dizi izleyeceğim.

8 yorum:

  1. Tez zamanda ciğerleriniz sapasağlam olsun
    Çay, simit ve park ne güzel

    YanıtlaSil
  2. Afiyet olsun.Bolca saglik diliyorum ve kahve fincaninin guzelligi:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağolun, parkın fincanları her zaman güzeldir.

      Sil
  3. Benim de listemde o kitap, elimdekiler bittikten sonra başlayacağım.

    Ne çok iş halletmişsin bugün, sıkı bir dinlenmeyi hakketmişsin :)

    YanıtlaSil
  4. simit çay tulum peyniri siyah zeytin, bayılırıım :) üç aydır hiçbir taşıta binmedim ay ne güzelmiş böyle yaa :) her gece dizi izliyoms :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne iyi etmişsin. bizim burası ufak yer olduğu için kalabalık olmuyor minibüsler

      Sil