SOL YANIM HER DAİM BAŞUCU KİTABIM. AYDINLIĞI DA ÖĞRETİR KARANLIĞI DA.

05 Temmuz 2020



Sıcak çok sıcak hemde... Bize ne olsa  yaranmıyor soğukta öyle sıcakta öyle. Sabahtan işlerimi hallettim. Akşam yemeğimi yaptım. Oturdum dizi izledim 1-2 bölüm. Akşam üzeri saat 15:00 e kadar evde idim. 15:00 te erdal ağbi geldi taksicimiz. Ağbim ile beni aldı özel hastaneye gittik, göz bölümünde randevumuz vardı. Hastaneye girerken ateşimiz ölçüldü, randevu satini işlettik ücretini ödedik. Beklemeye başladık. Sıra bize geldi girdik. Doktorumuzun selamını ilettik. Ziya beyin yazdığı gözlük numaralarını ssk dan yararlanabilmek için tekrar bu doktora yazdırdık.


Daha sonra minibüs ile şehre döndük. Ağbimin ilkokul arkadaşı gözlükçü oraya gittik. Colormatik camlarda karar kıldı, çerçeve beğendik. Siparişimizi verdik salı yada çarşamba gözlükleri alacağız. Yürüyerek eve çıktık. Yolda peynirciye uğradık peynir aldık. Bu şapşikte karton içinde uyuyordu.


Eve geldik, ağbim yol üstündeki kahvehanede kaldı. Ben eve gelip bir film izledim.


FAREWELL 
ELVEDA 2019
Amerika’da büyüyen Lili’ye babası bir gün çok can sıkıcı bir haber verir: Çin’de yaşayan Nai Nai’sine -yani ninesi- 4. Evre akciğer kanseri teşhisi konulmuştur. Aile bu haberi nineden saklayıp, kadının son günlerini huzur ve mutluluk içinde, ailesiyle birlikte geçirmesinin yerinde olacağına karar verir. Lili, böylesine büyük bir haberi saklamanın büyük haksızlık olduğunu düşünse de bu karara uyup, ninesiyle -ona hiç haber vermeden- vedalaşmak için ailesiyle birlikte Çin’e gider.  

Kütüphaneden aldığım kitapları okumaya devam 16 temmuza kadar mühlet verdiler ama ben daha erken götüreceğim.








BAŞLIK KAFKA OKUR DERGİSİ
DENİZ BARUT YAZISINDAN.

7 yorum:

  1. Ben de izlemek istiyordum o filmi, dur bulayım da izleyeyim.

    Şansıma bizim ev esiyor sürekli, akşamları battaniyeye sarılıp oturuyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım beğenirsin filmi Handan. Keşke bizim evde esse:))

      Sil
  2. Merhabalar.
    Ne güzel bir paylaşımdı. Kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Zaman ve sabır ne güzel kavramlar öyle değil mi? Eğer bu iki değerli kavramı birilerine layık görmüyorsan, onu hiç sevmiyorsun demektir! İnsan kime sabreder? Sevdiği insana, insan kime zaman ayırır? Yine sevdiği insana. Bu arada bir de seni bir yere çekmek isteyenleri eleyebiliyor musun? "İşte senden iyisi yok!"

    Bu güzel paylaşım için emeğine ve yüreğine sağlıklar dilerim. Size ayrıca sağlıklı, koronasız ve hayırlı günler dilerim. Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  3. çok güzel bir post :) kedicik de çok tatlı. filme de bakacağımmm

    YanıtlaSil
  4. Yanıtlar
    1. kadife çiçeğine benziyor ama tam bilmiyorum, yoldan geçerken çektim.

      Sil