İZLEDİKLERİM

09 Ağustos 2020



THE HATER 2020

İki yüzlü genç bir adam sosyal medya karalama taktiklerinin karanlık dünyasında başarıyı yakalar. Ama sanal kötülükleri, kısa süre sonra gerçek hayatta şiddete yol açar. Komünist geçmişi ve bugünkü Avrupalılığı ile boğuşan bir toplumda, hem kültürel seçkinler hem de ayrıcalıklardan yoksun gençler karanlık güçlerin Avrupa'nın üzerine çöktüğünü görür. Böylesi bir ortamda kaçınılmaz çatışmalardan ve ortaya çıkan kaostan faydalananlar da vardır. Çocukluk arkadaşı Gabi'nin (Vanessa Alexander) dikkatini çekmek ve ilerici ailesinin saygısını kazanmak için çaresizce çaba sarf eden, gözden düşmüş hukuk öğrencisi Tomek (Maciej Musiałowski) de bunlardan biridir. Gabi'yi etkilemek için yüksek profilli ancak ilkesiz bir halkla ilişkiler şirketinde işe giren Tomek, sosyal medyada organize etmesi istenen kirli siyaset oyunlarında kısa sürede çok başarılı olur. Ancak bu işlere girmesinin insani bir bedeli vardır. Tomek, kirli siyaset oyunlarına kendini giderek daha fazla kaptırırken yavaş yavaş insanlığını da yitirir ve araçlarla amaçlar birbirine karışır. 


KARANLIK SULAR 2019

Todd Haynes’in yönettiği, başrolde Anne Hathaway, Mark Ruffalo ve Tim Robbins’in oynadığı 2019 yapımı film, gerçek bir hikayeden kurgulanmıştır. Robert Bilott’ın hayatında ve aynı zamanda Batı Virginia’da meydana gelen dönüm noktası niteliğindeki olaylar gösterilmektedir. Tennant adında bir çiftçinin Billott’ın ofisine gelip çiftliğindeki hayvanların garip davranışlar sergilemesi ve ölmesi üzerine yakındaki bir fabrikadan şüphelenerek Bilott’tan yardım istemesiyle başlar. Kimya firmaları arasında çok güçlü bir yere sahip olan DuPont’un Tennant ile arasındaki mücadelede Bilott’ın, önemli bir karar vermesi gerekmektedir. Korkudan ve istikbal kaygısından güçsüzlerin ezilmesine seyirci kalmak mı yoksa doğru bildiği yolda her ne pahasına olursa olsun ilerlemek mi? Bunun üzerine zincirleme olaylar silsilesi tetiklenir. Kimse farkında olmasa da Bilott, bir şehri tehlikeye atan çok önemli keşiflerin içinde bulur kendisini. Bir insanın nasıl bir değişiklik yapabileceğini, azmi ve fedakarlığı sergileyen bu film, duygu dolu anlar sunarken aynı zamanda doğaya ve insan sağlığına karşı gelebilecek tehlikeleri açığa çıkarmak adına göz açıcı bir etki uyandırmaktadır.


THE HUNT 2020

12 yabancı bir ormanda uyanır. Nerede olduklarını veya oraya nasıl gittiklerini hiçbiri bilmemektedir. Daha da önemlisi çok özel bir gaye için seçilmiş olduklarını bilmemektelerdir.

3 yorum:

  1. sonuncuyu hemen izleyim, gerilim herhalde, ikinci de uyar, ilkini çok severim sanırım, balkan filmi sanırımsam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonuncusu gerilim ama fazla germedi beni:)) ilkini umarım beğenirsin.

      Sil