ACI KADAR HİÇ BİRŞEY GENİŞLETEMEZ AKLI

24 Eylül 2020


Bu gün sabah erken kalktım annemin kaldırmasına gerek kalmadı. Her zamanki gibi sabah kahvaltı yapıldı. Ben onlardan sonra yaptım.Ortalığı topladım, bulaşıkları yıkadım. Annem dün biberleri kevgirden geçirmişti, kabuklarını kenara ayırmıştık. Onlardan biraz daha çıkar biber posası dedi üstlerine 1,5 su bardağı su döküp kaynamaya koydu. Ben de giyindim evin bir kaç eksiği için evden ayrıldım. Tam evden çıktım baktım bizim gece asma yaprağımızı toplayan aynı zamanda geçenlerde bacağını kıran Şükran abla yürüteçle yürüyor balkonda. Günaydın nasılsın falandan sonra var mı bir isteğin, çarşıya gidiyorum dedim. Çünkü yaklaşık 1 haftadır karantinadalar oğlu da dışarı çıkamıyor. Oğlunun işyerin de çaycısında corona çıkmış, bunları da her ihtimale karşı karantinaya almışlar eh aynı evde yaşayanlarda haliyle karantinada. Gerçi yapılan testler hep negatif ama gene de ne olur ne olmaz. 
2 kalıp peynir istedi, peyniri nereden aldığını tarif etti. Para vereyim dedi, kalsın üzerimde var sonra hallederiz dedim. Yürüyerek kendi peynircime gittim, zeytin aldım. Markete gittim tost kaşarı ve tereyağ aldım, bir tane de raftan kitap attım çantaya:))
Oradan Şükran ablanın tarif ettiği peynirciye gittim, önceden ismi farklıydı değişmiş, 1 kalıp yumuşak aldım bir kalıp sert peynir aldım. Öyle istedi çünkü. Peynirlere göz attım tostluk kaşar peyniri ucuz ama markayı tanımıyorum. Ben sütaş marka alıyorum tost kaşarını , diğer markalarda patates püresi çıkar diye korkuyorum.
Oradan çıktım yurt içi kargoya gittim, pembe domates tohumu gelecekti izmirden o gelmiş onu alacağım. 
Tohum talebini
https://www.facebook.com/groups/ulusaltohumtakasmerkezi/ nden yaptım. Ali bey bu aralar kışlık tohumları dağıttı isteyenlere, benim talebim sadece pembe domatesti, Allah kısmet ederse seneye bunların fidesini yetiştirip öyle ekeceğim bahçeye.
Sizlerden de bahçe ile uğraşan varsa buraya üye olabilirsiniz.

Tohumları aldıktan sonra, minibüs beklemek üzere durağa geçtim. Bu durağın arkası pastahane bir kahve molası verdim.


Minibüs geldi bomboş tek yolcu ben eve kadar öyle geldim. Bahçeye girince Şükran ablaya telefon açtım peynirleri bahçe duvarına bırakıyorum Burak oradan alsın dedim. Kaç para dedi, söyledim. Burak indi 2. kattan peyniri aldı parayı bahçeye at dedim. Attı gittim dezenfaktan sıktım paralara:))  her ne kadar bizde birşey yok testlerimiz negatif deselerde tedbiri elden bırakmamak lazım. Paralar hala çamaşır makinasının üstünde:))


LAHANA TURŞUSU
Ben eve geldiğimde annem lahanaları doğramıştı. Tuzla ovmaya başladı. Bayağı bir süre ovdu. Yumuşayıncaya kadar yani. Üstüne bir yarım bardak sirke döktük. Suyunu da tuzu ayarlayarak ( fazla olmasın çünkü lahana tuzla ovuldu yıkanmadı orada da tuz var) koyduk.

İşimiz bittiğinde annem yorulmuş yattı, ben mutfağı temizledim yerlerini filan sildim. Sonra bilgisayarın başına geçtim masumlar apartmanının 2. bölümünü izledim.


Kitap okumaya ara verdim bu ayın dergilerini okumamıştım onlara başladım. 



8 yorum:

  1. masumlar apartmanı nedir öyle ya
    afşyet olsun kışlıklar hazırlanıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol arkadaşım. Büyük bir zevkle izliyorum masumlar apartmanını. Hatta herkesin izlemesini tavsiye ederim.

      Sil
  2. Bizde hep turşuyla uğraştık, kışlık konservelerle uğraştık. Yoruyor ancak değiyor.

    YanıtlaSil
  3. Tost için ve de kahvaltı için Migros'un kendi markasını taşıyan 700 gramlık kaşarını da bir dene istersen:)

    YanıtlaSil
  4. pembe domates ne iştahlı bişey ama yaaa :)

    YanıtlaSil