KUZENLER TOPLANTISI ŞİLE TATİL ANISI

16 Ekim 2020


 
 
İstanbul'daki  kuzenlerimden birinin eşinin vefatı sebebi ile hepimiz bir araya toplanmıştık. İzmir, İstanbul ve ben. Başsağlığı dilemekle başlayan sohbet en sonunda geldi fazla görüşemediğimiz düşüncesine dayandı. Haklıydılar herkes kendi ailesi ile birlikte fakat gelme gitme yok, bunun sebeplerini de bilahare açıklarım. Bana döndüler içimizde en küçük sensin ama amcamdan izinli onaylı hotellere tatillere gidiyorsun senin iznine göre 1 hafta hep beraber tatil yapalım kuzen olarak kopuğuz, daha fazla kopmayalım dediler. Tamam dedim ilk olarak o sene nereye gidelim diye sordum, bizimkiler Ağva dediler. O sene Bir İstanbul Masalı dizisi yayınlanıyordu ve bazı sahneler Ağva'da çekilmişti herkes bu yüzden istiyordu:)) O gün geldi ve ben Ağva tatilini ayarladım. İnternetten bir hotel ayarladım hatta sahibi ile ben aynı ad ve soyadını taşıyoruz:)) İstanbula gelen İzmirli kuzenler ile hep beraber Üsküdardan otobüse bindik Ağvaya yola çıktık. Fire varmıydı aramızda evet vardı İstanbuldan 2 kuzen ve Antalyalı kuzenler katılmamışlardı. ( toplamda 17 kuzenim var) Yol git git bitmiyor virajlı bir yol. Nihayetinde Ağvaya vardık ve hotel sahibi aracı ile bizi hoteline kadar götürdü. Hotele giriş yaptık, ilk söylediğimiz şey biz sahte K...... ler ( soyadımız) geldik oldu, bayağı bir gülüştük aynı ad ve soyadı taşıdığım kişi kaydımızı yaptı. Odalarımıza çıktık, 2 gece için idare ederdi. cuma- cumartesi kalacaktık. Akşam yemeğine indik, balık vardı açık büfe idi ve ben çok utandım anlatamam size, bizimkiler açık büfeyi bitirdiler toplamda 5 yetişkin 4 çocuk vardı, sanki hayatlarında hiç yemek yememişler, 
- Ay uzun zamandır evde ayşe kadın pişmiyordu.
-Ay favayı çok severim
-Ay kızartmadan fazla al, çocuklara ekmek arası yaparız, gece acıkırlar ( yuh daha doymazsa beni yesinler:)))
Böyle böyle sofraya oturdular. Su paralı olurmuymuş öyle şey. Sanki hayatlarında hiç tatile gitmemişler. Tahir denen garsoncuk ne yapacağını şaşırdı. Adam hayatında hiç böyle bir şey görmemiştir. Ben utandım sıkıldım Hiç böyle bir şey görmemişim. Parasını ödedim ondan da alıcam tabi deyip tekrar açık büfeye yönelmeler falan. En sonunda boşalında semerinizi yiyin diyeceğim diyemiyorum. Hepsi benim büyüğüm avukat var içlerinde, öğretmen var, var da var. Bundan da ötesi İzmirden gelen kuzenlerin İzmirin tanınmış gizli sakıp sabancı olarak anılan amcamın kızlarının bu davranışları bana tuhaf geldi. Fakat zaman içinde tüm tatillerde bu davranışlar  olunca bunların onların yaşam biçimleri olduğunu, parayı bu şekil davranarak tuttuklarını düşünmeye başladım. Çay içmezler, kahve içmezler ( para ödemesinler) ben gene çaysız kahvesiz duramam. Ertesi gün sabah kahvaltımızı yaptık, yine aynı şekilde, bol arılar eşliğinde idi kahvaltımız bir türlü rahat edemedim. Nehir kenarında idi hotel, nehirde yer alan motor ile kumsala gittik denize girenler oldu ben pek denizi sevmem güneşi daha çok severim. Gecesi yine aynı açık büfe talan edildi. Yemek sonrası nasılsa bir çay içelim dediler, bahçede ateş yakmışlar ortada. Biz kenarda masalara oturduk. Derken ateşin başına bir bayan geldi, hepimizin gözler fırladı, kadının üstünde elbise aslında var ama biz nedense yok görüyoruz:)) beyaz ama ateşin yanında karanlıkta beyaz hak getire hiçbir renk yok:)) Bütün gece gözümüzü bayandan alamadık, nasıl bir cesaret öyle bir kıyafet giymeye düşündük durduk. Ertesi gün geldiğimiz gibi döndük. Onlar yani İzmirliler bir kaç gün daha İstanbulda kaldı ben eve döndüm. Eve geldiğimde herkese olanları anlattım, babama ben bir daha onlarla tatile filan gitmem dedim, babam ayıp olur kızım onlar senin amcanın kızları dedi ve ben bu zihniyetle  4 sene daha tatil yaptım onlarıda bir sonraki yazılarımda anlatırım.
 
 

 

17 yorum:

  1. Çok eğlenceli bir yazı. Demek 4 sene daha aynı talan devam etti. İnanılır gibi değil:)
    Açık büfe olayında Ruslar çok talancıdır. Onlar geldi aklıma. Hepsi değil ama çoğunluğu. Birkaç tur gidip yeni ve tepeleme bir tabakla geri gelirler. Daha yetmedi kalkarken çantalarına, şapkalarına kadar yiyecek doldururlar. Onları aratmamışlar:)) Almanlar kahvaltıda sadece karpuz ve peynir, diğer öğünlerde az haşlanmış sebze.
    Ayy, sen çok utanmışsındır oralarda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu kuzenler tatilinden önce 3 defa bayan arkadaşların ile akdeniz bölgesine gittim böyle bir şey görmedim, çünkü çevre ile ilgim hiç olmadı sabah kalk kahvaltı et sahile in plaj şemsiyesi altına yerleş ve akşama kadar kitap oku, bavulun yarısı kitap dolu olurdu benim:)) çok utandım tabii daha ne utanmalar yaşadım anlatacağım bir sonraki yazılarda:))

      Sil
  2. bizde bir laf vardır saman elin ise samanlık senin derler. insanlar midelerine de acımamış demek ki hahahaha
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Kuzenlerin burayı okuyor mu onu merak ettim:)))))
    Ya benim de böyle akrabalarım olsa büfeyi talan etseler, utanırım çok...cimrilik, oburluk, görmemiş gibi silip süpürmek bana göre değil, haklısın utanmakta. Ama bu huyları değişmez kuzenlerinin. Ölene kadar huy çıkmazmış iyi ki, onlara çekmemişsin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman iyi çekmedim vallahi daha neler var onları da yazacağım

      Sil
  4. :) ah evet açık büfede bizim ülke insanı öyle maalesef, gözümüz doymaz bizim :) ağva yolu çok fena yaa, çok viraj ben hep kusarım o yolda offf :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nasıl doymaz, bence görgüsüzlüğün dibe vurmuş hali bak şu olaya bu kuzenler bizdeler 2 tanesi 2 sene önce. Misafir geldiler hoş geldiler, yedik içtik, oturuyoruz gitti bir tanesi buzdolabını açmış tabağa zeytinleri doldurmuş zeytin ekmek yiyor. Afiyet olsunda yemek yeni yedik neymiş zeytin isteği tutmuş, yalan sıkılıktan cimrilikten kimbilir en son ne zaman zeytin aldıda yedi acaba???? olayı bizimkilerde böyle düşün yemezler sıkılıktan almazlar da. Birinin kızı evleniyor ev şehir dışından gelen misafirler ile dolu bir avuç pirinç çıkarmış pilav yapıcak ayol kime yetecek o bir avuç pirinç? anladın sen beni deepciğim

      Sil
  5. burada benim dikkatimi başka bir şey çekti. neden bütün gece kadına baktınız? kadınlar hemcinslerini böyle gözüyle taciz ederse erkekler de 'açık giyinmeseymiş' bahanelerine daha çok sığınır.

    YanıtlaSil
  6. Hahaha diğer tatilleri çok merak ettim :D

    YanıtlaSil
  7. Ya insanın nasıl tuhafına gidiyor değil mi? Benim de öyle tanıdıklarım var bir türlü o düşünce yapısına aklım ermiyor. Otelden her gün minibarı boşaltıp "ne de olsa parasını veriyoruz" deyip minik kavanozdaki bebek mamalarını bile alıp eve getirenleri gördüm. Bebekleri de yoktu üstelik :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bizimkiler çok zengin 2 fabrika sahibi kendileri kuzen evlilik yıldönümünü hotelde kalarak kutluyor, senin dediğin gibi mini barı banyoyu boşaltıp öyle çıkıyorlar:))

      Sil
  8. Malesef açık büfe olayı öyle oluyor. İş için çok defa otel konaklamam olmuştu, genelde benzer durum. Ama turistlerde de var o talan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turistler neyse de insanın taile gittiği yapınca hiç normal gelmiyor.

      Sil