KİTAPLARDAN SEÇMELER

19 Kasım 2020

 

 
 Sevgi tüm zamanların şampiyonudur. O, Evrenin bağı ve sizin birleşik alan teorinizin sırrıdır. O, hücresel düzeyde mevcuttur ve uygun eylemle salıverilmeye hazır bekler. O, koşulsuz ve benzersizdir. O, daha önce huzurun hiç mevcut olmadığı yerde huzur sağlar. O, daha önce dinlenmenin hiç mümkün olmadığı yerde dinlenme sağlar. O, bilgedir. O, güneşin içindeki güneştir ve tek kaynaktandır. Bundan daha büyük bir şey yoktur. Hiçbir kötü ya da olumsuz şey onunla kıyaslanamaz ve yeni enerjiyi içine aldığında O senin olacaktır. 
Bir İnsan Gibi Düşünmeyin, Lee Carroll
 
 
Kimse sağlık, huzur, neşe, ilham, rehberlik, aşk, zenginlik, güven hissi, mutluluk ya da dünyadaki herhangi başka bir şey için bir başkasına bağlı değildir. Güven ve huzur hissi, her birimizin içindeki güçleri bilmemizle ve zihnin yasalarını düzenli olarak yapıcı bir şekilde kullanmamızla gelirler. 
 
Bilinçaltının Gücü, Joseph Murphy 


Yaşam ağırdır. İnsan ruhu çoğu zaman yaşamaktan bitkin düşer. Ruhumuz nasıl dinlenebilir? Güzel bir şeye pek seyrek rastlanır ama güzel şeyler tıpkı hüzünlü bir günün ortasında ansızın beliren güneş gibi yüreğimi alabildiğine ısıtıyor. İnsanoğlu güzelliği anlamalı ve sevmelidir. O zaman güzellik üstüne yepyeni bir ahlak oluşturulacaktır. İnsanlar hangi eylemlerinin güzel hangilerinin çirkin olduğunu ayırmaya başlayacaklar böylece. Sonunda, yaşam kusursuz olacak.. 
Güneş Çocukları, Maksim Gorki
 

 
Televizyon ya da sinemada olduğu gibi kitap gözlerinizi sizin için hareket ettirmez. Aklınızı vermezseniz aklınızı etkilemez, yüreğinizi vermezseniz de yüreğinize dokunmaz. Sizin için bu işi yapmaz. İyi bir kitabın hakkını vererek okumak, onu kavramak, ondan etkilenmek, onu hissetmek ve aslında o olmaktır. Okuma bir işbirliği, bir katılma eylemidir. Bunun herkese uygun olmamasına şaşmamak gerek.
Bence kitap okuma önemli bir toplumsal faaliyetti. Kitap okuma deneyimini paylaşma gerçek bir bağ oluşturuyordu. Şüphesiz ki kitap okuyan insan neredeyse arabasını sizin arabanıza çarparken cep telefonuna sıradan şeyleri bağırarak anlatan kişi gibi etrafındaki her şeyle irtibatını kesmiştir. İşte okumadaki kişisel unsur budur.

Vahşi Kızlar, Ursula K. Le Guin
 

 
Hiçbir zaman, küçük adam, mutluluğu dolu dolu özgürlük içinde tatmadın. Bu yüzden, mutluluğu tıkınıyorsun, mutluluğun güvencesinden sorumluluk duymaksızın. Mutluluğu bulmayı, onun üzerinde titremeyi, ona bahçıvanın çiçeklerine, rençberin buğdayına baktığı gibi bakmayı öğrenmedin (çünkü engellendin). Büyük araştırmacılar, şairler ve bilgeler, kendi mutluluklarını sağlamak istedikleri için, senden kaçtılar. Senin yanında, küçük adam, mutluluğu yutmak kolay, ama sağlamak kolay değil..
Dinle Küçük Adam, Wilhelm Reich
 

 
İnsanların büyük çoğunluğu kendilerini başkalarının yerine koyamaz. Aslında bu tuhaf bir biçimde oldukça ender rastlanan bir beceridir ve doğruyu söylemek gerekirse, zaten bu bizi pek bir yere de götürmez. Çok iyi tanıdığımızı sandığımız ve kendisini çok çok iyi anladığımızı söyleyen bir kişi bile aslında bize yabancıdır. Farklıdır. En fazla ve en iyi yapabileceğimiz şey, onun farklı biri olduğunu bilmek, bu farklılığa saygı duymak ve onu yorumlama arzusu gibi ölçüsüz bir aptallığa karşı uyanık olmaktadır...
Carl Gustav Jung.
 

 
Bir yere gitmeden, gelecek birisini bekliyordu herkes. Koro halinde susuluyordu ve yalnızca yüksek sesle konuşanlara inanır olmuştu insanlar. İncelik yalnızlığa dönüşe dönüşe bitmişti. Şiddetin coğrafyasında elbette gökyüzü bir lükstü ve ancak yağmur yağınca anımsanıyordu. Gittiği en büyük uzaklık evinden işi olanlara, ne aşk, ne özgürlük, ne barış anlatılabilirdi. Seni korumak için karşı durdum tüm bunlara. Dünyayı senden geçirerek sevdim. Geri çekilmem yakışmazdı seni sevmeme..
İnsanın Acısını İnsan Alır, Şükrü Erbaş

 Fotoğraflar facebook Istrancaların Güzellikleri sayfasından
Yazılar Facebook Book's Lover sayfasından

Istrancalar, Trakyada yer alan Balkan sınırına yakın yerlerdir,

12 yorum:

  1. Fotoğraflarla alıntılar ne güzel olmuş Özlem ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sonbahar görüntüleri düşünce face me böyle bir şey yapayım dedim.

      Sil
  2. Fotograflar çok güzel, bayıldım. Alıntılar da çok yakışmış altlarına...

    YanıtlaSil
  3. nasıl güzel alıntılar teşekkür ederiz. ufuk oldu.

    YanıtlaSil
  4. Yalnızca yüksek sesle konuşanlara inanır olmuştu insanlar...

    Alıntıları çok sevdim.

    YanıtlaSil
  5. Yanıtlar
    1. ıstrancalar güzeldir, yolun düşerse gel buralara.

      Sil
  6. Fotoğraflar ve alıntılar şahane.

    YanıtlaSil