İZLEDİKLERİM 2021/3

24 Ocak 2021

 

 
UYUMSUZ 2014
 
Fütüristik bir distopya geçen hikayede toplum beş farklı fraksiyona bölünmüştür. Her bir bölüm farklı bir erdemi temsil etmektedir ve 16 yaşına giren her genç hangi bölümde yer almak istediğine kendisi karar vermektedir. Seçim bir kez yapılır ve artık ömür boyu orada kalmak zorundadırlar. Beatrice Prior ise herkesi şaşırtan bir seçim yapar. Ardından tris ve kendi bölümündeki arkadaşları yaptıkları seçimin getirisi olarak bir rekabet içerisine girerler. Çok güçlü dayanıklılık isteyen fiziksel ve psikolojik testlere tutulurlar. Bu testlerin hepsi onları bir ölçüde değiştirecektir. Ama Tris’in herkesten sakladığı ve ortaya çıktığı anda ölümcül olabilecek bir sırrı vardır. Toplumun gidişatına göre bu sır ya sevdiklerinin hayatını kurtaracak ya da onun sonu olacaktır… Filmin yönetmenliğini Neil Burger üstlenirken, başrollerde Shailene Woodley ve Theo James yer alıyor.
 
Güzeldi serinin diğer filmlerini de izleyeceğim.  


TAMAM MIYIZ 2013

Kendi dünyasında yaşayan manili İhsan ve meseleleri olan heykeltıraş Temmuz’un birbirlerinden efor alarak yaşamın güçlüklerinin üstesinden gelme gayreti ele alan film, birbirlerinden oldukça değişik yaşamlar süren iki erkeğin kesişmesini mevzu alıyor.

 
Filmin başından anladığım kadarı ile bu filmi izlemeye başlayıp küfürleri dolayısı ile ilk 10 dakikada bırakmışım izlemeyi, bu sefer sonuna kadar izledim. Hepsi sevdiğim sanatçılar, filmin sonunda ise Sıla şarkısı ile sürpriz yaptı bana...
 

 YANDAŞ 2016
 
Tris ve arkadaşı Four artık şehirden uzaklaşmak zorundadırlar ve Chicago şehrini çevreleyen yüksek duvarların ötesine kaçarlar. Fakat duvarların ötesinde karşılaştıkları şey tüm düşüncelerini değiştirecek derecede farklıdır. Tris ile Four tüm insanların geleceklerini kurtarmak için bir an önce harekete geçek ve fedakarlıklar yapmak zorunda kalacaklardır.  
 
Seriyi tamamlamış oldum. 
 

 BİZİM HİKAYE 2015
 
 Geleceği, ailesi, yuvası ve bütün hayatı elinden alınarak haksızlığa uğramış bir adamla, bu koca dünyada hayata karşı bir başına savaş vermek zorunda kalan bir kadının hikayesini anlatıyor. Hikayede geçenler bununla da sınırlı değil tabi. Ailesinin itibarını kurtarmaya çalışan bir genç ve diğer yanda yanlış davanın kurbanı olan eski bir aşık görüyoruz. 80’li yılların darbe zamanında itibarı ve gururu zedelenerek haksız yere hüküm giymiş insanların darbeden sonra verilen hayat mücadelesi anlatan filmde tüm yaşananlara rağmen aile bağlarını koparmayan fedakar bir aile… 
 
İzlenmeye geç kalınmış bir film daha...
 

 İLK AŞK 2006
 
 Egenin incisi İzmir'in muhteşem deniz kıyısı ilçeleri görselleri, kasabanın eşraflarından Arifoğulları ailesinin eski görkemli zamanları bitmiş mallarının bir çoğu satılmış ve aşk , drama yüklü zaman zaman gözleri yaşartan unutulmaz yerli filmler arasında adından bahsettirmektedir.
 
İzlenebilir 
 

 AŞK TUTULMASI 2008
 
Fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olan Uğur, bir ilaç mümessilidir. Gündelik hayatında gayet sakin bir kişiliği varken söz konusu futbol olduğunda bambaşka bir adam olmaktadır. Kazanma arzusu ve totemler onu diğer fanatiklerden ayıran en büyük özelliğidir. Annesi ve kız kardeşiyle birlikte yaşayan Uğur, annesinin evlenme baskısından sıkılmıştır. Söz konusu evlilik olduğunda Pınar da aynı baskıyı annesinden görmektedir. Trafik kazası sonucu tesadüfen Pınar ile Uğur tanışırlar. Bu tanışma hem Uğur’un ve hem de Pınar’ın hayatında köklü değişikliklere neden olacaktır.
 
İzlenebilir.  

14 yorum:

  1. Uyumsuz serisini geçenlerde tekrar izledim :) Tamam mıyız filmi de listemde ancak dram filmi diye onu biraz daha bekletiyorum, henüz o havalarımda değilim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende yıllar önce başlamışım izlemeye başta küfürler çok olunca bırakmışım. Bu geçenlerde tekrar denedim şansımı sonunda bitene kadar izleyebildim. Tavsiye ederim izle.

      Sil
  2. Tamam mıyız ve aşk tutulmasını izlemiştim, tamam mıyız çok güzeldi, sosyal sorumluluk bilinci olan bir film..

    YanıtlaSil
  3. Uyumsuzun tüm serisini seyrettim çok iyiydi

    YanıtlaSil
  4. Uyumsuz serisini seviyorum ben de. Serinin ilk filmi daha ağır basıyor ben de, diğer iki seri bir miktar uyumsuzluk var hissi oluşturuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilki tanışma filmi olduğu için ağır basıyordur.

      Sil
  5. Tamam mıyız'ı merak ettim. Çok iyi bir izleyici olmamanın kötü yanı yıl 2013 müş :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende filmi açınca hatırladım bir miktar izlemişim küfürlerden dolayı bırakmışım, bu sefer sonuna kadar izledim tavsiye ederim.

      Sil
  6. Hiçbirini seyretmemişim ben bu filmlerin.

    YanıtlaSil
  7. allegiant not aldım pikii :)

    YanıtlaSil