TASALANMAYACAKSIN, GÜLÜP GEÇECEKSİN, ZATEN HAYATTA GEÇECEK ( KAFA DERGİSİNDEN)

19 Nisan 2021

 

 
Yeni bir haftadan herkese merhabalar. Bahardamıyız kıştamıyız henüz belli değil, günlerimiz yağışla geçiyor eh haliyle de serinlik var. Doğalgazı halen yakıyoruz....
 
Burçların sürdürelebilir yaşam tercihleri için tıklayınız.
 

Nisan ayı Dünya ayı, 22 Nisan ise Dünya günü. Bu özel ayda sizler sürdürülebilir bir yaşam için, önerilenlerden siz hangisini hayatınıza kattınız ya da katmayı planlıyorsunuz?
 
 

Komondo kızım yavrulamış demiştim size. Ağbim dışarıda gezerken kömürlükten gelen seslerini duymuş, bana git bak dedi baktım yavrular yanında idi, tıslayıp durdu bana. Hemen yem aldım, yavruların yanından ayrılamaz diye orada yem koyarak besliyorum. 
Bu resmi de o yokken çektim, daha gözler yeni açılıyor. Odun kıymıklarının üstüne doğum yapmış, daha rahat yere alayım dedim, annem olmaz dedi. Ellersem yavrusunun kokusu değiştiği için yavruya bakmazmış. Bu arada onu besleyip diğer kedileri beslemek olmaz. Şimdi hem komondo kızımı hemde sarman gelmiş bir tane onu besledim. Alttaki yavru aynı annesi, üstteki de tekir cinsi oyunu çok severler. Buradan da anlıyoruz ki baba tekir:)))


Günler bir şekilde geçiyor. Sahurdan sonra yatıp saat 08 gibi kalkıyorum. Annemlerin kahvaltısını hazırlıyorum tekrar yatıyorum 11 gibi kalkıyorum. Bu gün biraz erken kalktım sütçü köyden süt getirmişti. Sütü ocağa koydum, kendim hazırlandım dışarı alışverişe çıktım. Hurma ve kuruyemiş aldım, peynir, zeytin, kaşar peyniri ve biraz da pastırma aldım. Malum fırın evin karşısı pide yaptıracağım. Manavdan alışveriş yaptım. Hafiften yağmur yağmaya başladığı için minibüs durağına geçtim. Eve yakın manavın önünden geçerken baktım iri mantarlar var orada, evin önünde minibüsten indim malzemeleri ve pazar arabasını eve bıraktım. Mantarları almak için manava gittim, aldım ve markete geçtim bulaşık deterjanı bitmişti onu aldım, kavrulmuş kadayıf görünce aklıma şu tarif geldi.

 
Şimdi birazdan onu yapacağım. Annem ben eve gelene kadar yoğurdu mayalamış bile. Akşam için yemek var yanına pilav yapacağım, fırından pide alacağım. İftardan sonra sadece çay ve kahve içiyorum meyveye yer kalmıyor çünkü ben çok su içiyorum açarken orucu 1,5 litreyi bitiriyorum.

Bu arada kendimce gündüzleri zikirmatikle dua kitabında bulduğum ramazan zikirlerini çekiyorum. Umarım kabul olur dualarımız.

Günün sözü
 
4 web sitesi
 
Günün karikatürü
 
İftar vermenin en güzel yolu
 

Kışın içeri aldığımız çiçekleri dışarı çıkardık toprakları değişti, yeni budaklar ekildi tazelendi. Şimdi yoldan geçen herkes dahil çiçeklerden istiyorlar:)) Annem de henüz yeni ektiğini budak tazelediği için de budak olmadığını tekrar ediyor hep......

Güzel bir hafta olsun hepimize 

14 yorum:

  1. Demek ki yeni anne olan kedi hep tıslıyor. O tıslama bir kere de benim başıma gelmiş, ödüm patlamıştı. Azıcık daha büyüsünler ses çıkarmaz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yavrularını kortuma içgüdüsü herhalde o tıslama:)))

      Sil
  2. Çok sevimlilermiş :) ne kadar hassas kediler dokunmaya bile gelmiyor demek ki ama kuşlar da öyle yumurtasına dokunulduğunda aynı şekilde bakmıyorlar

    YanıtlaSil
  3. Ahh ne minnoş kedilerrr :)

    YanıtlaSil
  4. Gerçekten de tam bahar geldi, havalar ısındı diyoruz, arkasından yine yağmur ve yine soğuklar:-)) Bu sene bahar yaşamadan direk yaz mevsimine geçeceğiz gibi...

    YanıtlaSil
  5. Kediler çok şekermiş ♥

    İftar yemeği ne güzel bir fikirmiş Özlem. Tavsiyene sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tel kadayıflı fit tatlı mı? ben hurma özü ile yaptım güzel oldu.Tavsiye ederim.

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. bugün baktım gözleri açılmıştı.gün geçtikçe büyüyorlar.

      Sil