İZLEDİKLERİM 2021/18

16 Mayıs 2021

 

 
PERSIAN LESSON - UMUDUN DİLİ 2020
 
Vadim Perelman’ın Holokost dramı beyazperdedeki temsili her zaman zorlu olan bu ağır meseleye yepyeni bir bakış getiriyor. Toplama kampında esir tutulan Gilles, idam edilmekten kurtulmak için İranlı olduğu yalanını söylüyor. Bir Nazi subayına Farsça öğretmesi istendiğindeyse filmin asıl ilginç yanı ortaya çıkıyor: Gilles bir Nazi’ye öğretmek için yeni baştan bir dil yaratmak zorunda kalırken film de hafıza, dilbilim ve kimlik gibi pek çok farklı kavramın etrafında özgün yollar buluyor. Kalp Atışı Dakikada 120 ’de (2017) yıldızı parlayan Nahuel Pérez Biscayart’ın muhteşem performansıyla akıllara kazındığı yapıt, son dönemde izlediğimiz en sıradışı Holokost filmlerinden. 

Çok güzel bir dram filmi tavsiye ederim.
 

NASİPSE ADAYIZ 2020 
 
Ercan Kesal’ın aynı adlı romanından uyarlanan Nasipse Adayız, İstanbul’da bir belediyenin başkan aday adayı olan doktor Kemal Güner’in bir günde geçen trajikomik hikayesini konu ediniyor.
 
Siyasetin iç yüzü güzel anlatılmış... 
 
 
THE MOVER 2018

Letonyalı liman işçisi Žanis Lipke, İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanya'nın işgal ettiği Letonya'da 60 Yahudiyi evinin altındaki bir sığınağa sığdırarak ailesi ve arkadaşlarının yardımıyla güvenli bir yere nakledip hayatlarını kurtarmaktadır.  
 
Güzel bir dönem filmi ....
 

TOGETHER TOGETHER 2021
 
Genç bir yalnız, 40'lı yaşlarındaki bekar bir adamın taşıyıcı anneliğini yaptığında, bu beklenmedik ilişkinin farkına varan iki yabancı, bağlantılar, sınırlar ve aşkın ayrıntılarına dair algılarına meydan okuyacaktır.
 
İzlenebilir...


WAITING FOR ANYA 2020


Waiting For Anya, Michael Morpurgo’nun aynı isimli romanından sinemaya uyarlananıyor. Romanın konusu ise şöyle: Fransa-İspanya sınırındaki küçük Lescun kasabasında yaşayan Jo, savaşa uğurladığı babasının özlemiyle başa çıkmaya çalışırken, okuldan artakalan zamanlarını çobanlık yaparak geçirir. Günün birinde Jo, dağda bulduğu ayı yavrusuna bakan gizemli bir adamla karşılaşır. Daha önce bir yerlerde gördüğüne emin olduğu bu adamın izini sürmeye karar verince boyundan büyük işlere kalkışır. Savaşın yakıcı etkilerinden kaçmaya çalışan bir düzine çocuğun kaderi, artık tamamen onun ellerindedir. Çocukların düşünü kurduğu barış, kasaba sınırının yanı başındaki dağların eteklerinden geçmektedir. Ancak bu yol, bir grup rütbeli davetsiz misafir yüzünden her zamankinden çok daha tehlikeli bir hâl almıştır. 
 
Dram ve savaş türün 'de güzel bir film savaşın kötü yüzünü bir kez daha gözler önüne seriyor yalnız doğa manzaraları bir harika
 
 
NİZHAL 2021
 
Travmatik bir kazadan iyileşen John Baby, cinayet hikayeleriyle ilgilenen genç bir çocuk olan Nitin ile tanışır. Baby, olayları haritalayarak Nitin'in hikayelerinin olasılığını araştırdığında, gerçek zamanlı olaylar ile hikayeler eşleşir.
 
Güzeldi....
 

7 yorum:

  1. Persian Lessons ve Waiting for Anya ilgi çekici görünüyor. Tanıtımlar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Umudun Dili ve Nasipse Adayız'ı izledim. Her iki filmi ben de tavsiye ederim. Diğerlerini ise not alıyorum, teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Great film and good review. I followed your blog now. Thx

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel filmler. Teşekkürler paylaşım için :)

    YanıtlaSil