NİSAN AYI DÖKÜMÜ GEÇTE OLSA

06 Mayıs 2021




Ay sonu geçti , hala ay sonu dökümünü yapamadım. Şimdi iftar hazırlığım bitti, iftara kadar biraz bir şeyler karalayım....
 
SEVİYORUM
Nisan ayında en çok fidelerim ile uğraşmayı sevdim, çekirdekten bir şeyler yetiştirmek çok güzel.
 

YİYORUM
Vallahi ramazan girdiğinden bu yana karşıda fırına pide yaptırmaya bıktım diyebilirim, bir de tatlı çekiyor canım, Allahtan içeri kapanmadan önce çok sevdiğim ömür pastanesinden kek filan stok yaptım. Akşam içinde ekşimikli biber yaptım kolaya kaçtım yemekte. Biberi kavuruyorsunuz içine 2-3 kaşık lor koyup karıştırıp afiyetle yiyorsunuz.


İÇİYORUM
İftar sonrası ancak bir türk kahvesi. İftarda Fanta filan. Bu yazıyı Şebnemde okurken karanfilli çay demişti dur bakayım bu akşam deneyeyim.
 

 

HİSSEDİYORUM
Yaz geldiği için enerjik hissediyorum, bayram paralaru yatmış sevindim ama harcayamıyorum:)) eve kapandık, evde malzeme eksildi, yarın marketin manav bölümüne gitsem iyi olacak
 
 

YAPIYORUM
Bahçe ile uğraşıyorum, kazdırdık yağmur bekledik yağmadı bende bugün kuyuya bismillah dedim motoru çalıştırdım, toprağı tezekleri suladım. Yarın öbür gün fasulyeleri ekeriz.
 

DÜŞÜNÜYORUM 
Düşünüyorum ama uygulayamıyorum bir sürü proje tilki halinde kafamda. Mesela güllerdeki yeşil bitleri nasıl temizlerim ev yapımı ilaç araştırmam lazım.
 

 HAYAL EDİYORUM
Şehir dışına çıktığımı hayal ediyorum.....
 

DİNLİYORUM
 

OKUYORUM
Şiirlerin hikayelerini anlatan bir kitap elimde şu an vakit buldukça okuyorum.
 
İZLİYORUM
Bu aralar tvden izliyorum türk dizileri. 
Kardeşlerim
Yasak Elma
Masumiyet 
Çukurova 
Masumlar Apartmanı
Akrep
 
İftara 45 dakika kala ancak bitirebildim, 
Şimdi biraz arkası yarın dinleyeyim....
MARIyanna01

14 yorum:

  1. O güllerdeki yeşil bitleri tek tek elimle temizlerdim. Özellikle taze yaprakları sararlardı, kopmasınlarlar diye ne özenlw yıkardım. İlaçlar yakıyordu, sevmiyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben arapsabunlu su fışkırttım:)) sonucu paylaşırım.

      Sil
    2. Arapsabunlu su ile kısa süreli gidiyorlar.biraz fazla sıkınca güllerin yaprakları ve tomurcuklar yanıyor.biz sadece neemazol ile çare bulduk.o da tesbih ağacından edinilen tamamen doğal bir sıvı.domates fidelerinde patlicanda fasulyede kabakta ve salatalık ta oluşan bitleri de yokediyor.biz geçen yaz armut erik ve nar ağacını sarmış küçük karınca/bitler den muzdariptik.herkes kimyasal ilaçlama dedi.kendimiz bahçeden koparıp sebze ve meyve yemek istedigimizden ektiklerimizin yanısıra ağaçlara da uyguladık.hatta nar ağacında çok meyve olmasına rağmen karınca /bitler meyveleri de curutuyordu.

      Sil
    3. çok sağolun hemen nette araştıracağım.

      Sil
  2. sayfa değişikliği olmuş, güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Gezmeyi hayal etmeyip umarım gerçekleşir. O kadar özledik ki...

    YanıtlaSil
  4. Sayfada güzel değişiklikler olmuş:-) Yalnız sadece bende mi görünüyor bilmiyorum ama uzun zamandır yazılarınızı okurken, fotoğraf üzerine geldiğimde "tinypicture" diye ağlayan bir emoji çıkıyor ve resmin/fotoğrafın tamamını kapsayacak şekilde ekrana geliyor.. Ne olduğunu bilmiyorum ama söylemek istedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. değişiklik sadece bu yazı için. Bahsettiğiniz sorunu biliyorum fakat çözümleyemiyorum üzgünüm bu konularda bilgisizim.

      Sil
    2. Bende çok bilmiyorum ama Fotoğraflarınızı indirdiğiniz site ile ilgili olabilir. pixabay yada benzeri sitelerden ücretsiz indirme yapıp, fotoğraf altlarına kaynak belirterek bu problemlerden belki kurtulabilirsiniz.

      Sil
    3. fotoğraf indirmiyorum, cepten çektiklerimi bilgisayara yükleyip oradan bloğa yüklüyorum. Sadece gifleri siteden bilgisayara kaydedip bloğa yüklüyorum. Bu olay pinterestten kaynaklanıyor çünkü çektiğim resimleri orayada yüklüyorum.

      Sil
  5. Herkes bir yerlere gitmeyi hayal ediyor....Umarım en kısa zamanda...

    YanıtlaSil