BİR AMACA BAĞLANMAYAN RUH, YOLUNU KAYBEDER

21 Haziran 2021

 

 
Merhaba herkese, yağmurlu bir gün var..
Geçen hafta hallettiğim işleri bu hafta yeniden yapmak zorunda kaldım. Çünkü benim adresime su kaydı açıp nüfusta beni ve ailemi ikamet adresinden düşüren kişi, yine gitti su kaydı açtırdı yine ben ve ailem nüfusta bu adresten düştük.
Yapmış olduğumuz tahkikat sonucunda adamın 44 numarada 2 katlı evinin olduğunu öğrendik. Bir katında kendi, eşi, engelli oğlu, engelli kaynı, kaynının engelli çocuğu, (kayınları keşandan gelmiş) kanserli yaşlı halasının ( vize yada şileden geldiğini söylediler) oturduğunu söylediler. Diğer katında engelli kızı ve damadının oturduğu bilgisini edindik.
Adam belediyenin açığını bulmuş, belki belediyede bile adamı olabilir.( eski mahalle muhtarının asker arkadaşı imiş belki ona ön ayak olabilir) Belediye adres değişikliği kısmında hiçbir belge istenmiyor. Ben bu adrese geçtim diyorsunuz adres değişikliği yapıyorsunuz. Bu adres değişikliği ile suya kayıta gidip abonman oluyor. Aldığı kağıt ile nüfusa gidiyor, nüfusta beni ve ailemi bu adresten düşürüp kendini eşini ve engelli oğlunu gösteriyor. ( kendi 44 numarasında  engelli kaynı, kaynının engelli oğlu, kanser halası, engelli kızı ve damadını gösteriyor.) Aldığı ikamet belgesi ile devlete başvurup, engelli aylığı, bakım parası, yaşlılık aylığı alıyor, ayrıca sosyal yardım içinde aynı adresten belediyeye yardıma başvuruyor.
Adam devletten engelli, bakım parası ve yaşlılık aylıkları ile geçim yolunu bulmuş resmen bir asalak. Kendi adresinde bunların hepsini gösterse gelir fazlalığından alamayacağı aylıklar var. Zaten oğlunun bu sene maaşını kesmeye kalkmışlar, onun için kendini ve eşini ve oğlunu bizim adrese atıyor.
Fakat benim anlamadığım Belediyeden binalara verilen bir UAVT Kodu var. Binaların sabit kodu bu, ben buraya tapu fotokopisini koymuşum, dask deprem sigorta poliçemi koymuşum, sayaç numaramı bildirmişim.
Bu UAVT deki adres bilgisi ve sayaç numarası sabit kalır. Hiç kimse bir binadan başka bir binaya taşınırken yanında ne adresini götürür ne de su sayacını götürür. Giden kişi sadece TC kimlik numaraları kişilerdir. Ben bu UAVT Kodlu binayı başka bir binaya geçip boşaltmadıkça, satmadıkça, başkasına kiraya vermedikçe benim oradaki adres bilgilerimi değişmez. Fakat tahminimce bu vatandaşın asker arkadaşı olan eski mahalle muhtarının belediye de adamı var ve bu işi kolayca hallediyor. 
Ben adamı böyle bir kişi bu adreste yoktur diye nüfustan sildirdiğim gün adama 199 dan mesaj gidiyor adres bildirin diye. Adam gidiyor belediyeden yine işini hallediyor, bu sefer bana 199 mesaj geliyor adres bildirin diye. 
En son yanıma tapu kaydı mirasçılık belgesi ve eski su faturasını alarak belediyeye gittim. Yine müdür olan arkadaşın yanına gittim. Durumu izah ettim, oyun oynuyoruz resmen dedim ben kaydoluyorum 51 senelik adresime belediyenin yaptığı hatadan, adam geliyor arkamdan sildiriyor yine kendini kaydettiriyor. Sonra belediye başkan yardımcısına çıktık, o da arkadaşım, hatta bana ilk şarabı tattıran kişidir kendisi. Dedim ..... hanım durum bu bu , bir haftadır adamla oyun oyunuyoruz, ben iptal ettiriyorum, adam geliyor yine senin verdiğin belgeden beni 51 senelik adresimden atıyor kendi oturuyor:)) bu engeli, bakım,yaşlılık aylığı gibi konuları aktardım kendisine. Bayağı bir gülüştük birer kahve içtik, bir daha olursa direkt savcılığa gidip şikayetçi olacağımı belirttim, suyu yine üstüme yaptırdım, nüfusa gittim adamı, karısını, oğlunu adresten sildirdim kendimizi kaydettirdim.
Kahvede ağbimin yanına gelmiş, eh ben kayınçolarla hasta halamı göndereyim bari demiş:)) zahmet olacak göndermezse hapsi boylayacak yoksa....
Şimdi bu haftaki rövanşı bekliyorum:)))
 
 

 
 
Bloğundan kazandığım kitaplarım geldi kendisine teşekkür ederim. 
 
 
Size geçen haftanın bir komik olayını da aktarayım gülün:)) biz çok güldük annemle...
 
Yıllarca köy yumurtası aldığımız ağbimin bir arkadaşı vardı, Bir dönem tavuklar yumurtlamadığı için tavukları kesip kesip sattı. Ağbime dün komşu, köyden yumurta getirdiğini arkadaşının sattığını isteyip istemediğini sormuş, ağbimde 30 tane istemiş.
Yumurtalar bu sabah geldi:)) hepsi küçücük, aynı boyutta,ve aynı renkte. Oysa daha önceki köy yumurtası alışlarımdan biliyorum , irili ufaklı, renkleride farklı olur:)) bizim ağbimi kazıklamışlar:) Yumurtaları aldım parasını sordum getiren kişiye, parasını aldım dedi. Peki dedim eve gelip poşeti açınca köy yumurtası olmadığı anladım, aynı renk, aynı boyut, onca tavuğun TSE standartları gibi üretim prosedürüne uyarak aynı çıkarmalarına imkan yok bunları:)) neyse ağbime bir şey demedim bozulmasın diye, gözler görmüyor ya kakalıyorlar makina yumurtasını köy yumurtası diye. Para ne verdiğini sordum, vermediğini yumurtayı söyleyen kişi vermiştir dedi. ( tahminim benim internete baktım yumurta piyasasına küçük boyut kahverengi yumurta piyasası fiyatı 0,540 tl, büyük ihtimal bu aracı olan kişide kendine pay alacak. Bakalım kaç para ödeyecek merak ettim şimdi.) O gittikten sonra elime mezura aldım yumurtaların çevresini ölçtüm hepsi 13 cm:)) arada bir tanesi 14 cm çıktı onuda uyarmak lazım prosedüre uysun:)) gramajlarıda 47-48- gr:)) fiyat olarak ta tane 1.250 tl....
 ağbim duymasın ben kahkahadan yere yatıyorum, annem keza öyle, bizim köy tavukları TSE standartlarını tutturmuşlar, aynı renk aynı boyut yumurta çıkarmışlar:)))))))))))))))  

Neyse güzel bir hafta olsun hepimize:))




 


15 yorum:

  1. Mezura ile yumurta ölçmek:)

    Yolunu,adamını bulan herkes ,her şeyi yapıyor malesef.Sosyal yardımların çoğu ihtiyaç sahiplerine gitmiyor ve işin acı tarafı herkes ger şeyi biliyor.

    İşiniz kesin bir çözüme kavuşur umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) aklıma başka bir fikir gelmedi orta kısımlarını ölçtüm gitti.
      Sosyal yardım verecek diye başka bir vatandaşını adresten düşüren belediyenin yaptığını doğru bulmuyorum. Tabi ki sosyal yardım olacak ama doğru adrese doğru kişiye. Adam engelli ve yaşlıları bakarak geçim kaynağını bulmuş. Bunun tespit edilmesi lazım.

      Sil
  2. İnsanların yaptığına bak sen yardım ve maaş almak için bin türlü oyun oynamışlar Allah akıl fikir versin inşallah... geçmiş olsun Ablam inşallah bir daha aynı sorun olmaz.. yumurta olayına çok güldüm 😀😄🤗 Sevgiler Ablam 🤗🌹 kitaplarını da keyifle oku

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. doğru engellilik, doğru kişiye bakım, doğru kişiye yaşlılık aylılığı.Sosyal yardım verecek diye başka bir vatandaşını adresten düşüren belediyenin yaptığını doğru bulmuyorum. Tabi ki sosyal yardım olacak ama doğru adrese doğru kişiye.
      sevgiler,

      Sil
  3. Bu yazıların çok güldürüyor beni; mizah şahane ve senin sabırla ve gülerek anlatabilmen de harika.. Aklıma Aziz Nesin'in Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı romanınını getiriyor, okumadıysan kütüphaneye gittiğinde bir bak istersen:)

    YanıtlaSil
  4. Sizi bu kadar uğraştıran adama çok sinirlendim, pes diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben belediyenin uygulamasına pes diyorum.
      -2015 senesinde her adrese verilen UVAT numarasını benim adrese nasıl verirsin?
      -Düzenli otomatik ödeme talimatı ile ödenen su abonman numaramı nasıl iptal edersin?
      - Mülkümün satışı olmamış, bir başka adrese taşınmamışım, beni nüfüstaki ikamet adresimden nasıl düşürürsün? buna bağlı olarak, ana sağlıktan, muhtarlıktan, semen kayıt adresimden yok oluyorum..
      Bunların hepsini becerebildiği için kendisini tebrik ediyorum.

      Sil
    2. pardon bana 2015ten bu yana UAVT Tanımlamamış, ilk maddeyi yanlış yazmışım.

      Sil
  5. nereye göndercek onları, ayrıca kendi evleri var oraya mı göndercek, hani demiş ya kahvede :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet deep mutlaka evleri var, bu kişi onları bu adreste tutarak sosyal yardım alıyor.Benimde annemi amca oğlum almak istedi, ben ağbimi bakaymışım o annemi. Ama ben annemi göndermedim annem de gitmedi. Bazı şeylere bedel biçilmez. Zahmet oldu gönderse iyi olacak ayrıca tüm hata belediyenin gücüme giden bunu bir CHP belediyesinin yapması. Ben de Kalpten CHP liyim değerleri yanlış yerleştirmişim. Bütün düşüncelerim değişti inan....

      Sil
  6. Merhabalar.
    Bir Avrupa ülkesinde olması mümkün olmayan şeylerin ülkemizde olması halinde, gayet soğukkanlı bir şekilde sanki olağan bir şeymiş gibi "Burası Türkiye olur böyle şeyler" deyip geçiyoruz. Neden? Gerçekten burası Türkiye ve ancak böyle şeyler sadece bizim ülkemizde olur.

    Gerçek ihtiyaç sahipleri böyle durumlarda yardım için başvurmaya bile çekinir, ama sadece dalavereciler çekinmez. Neden? Onların ar damarı çatlamıştır. Onlar utanmazlar ve de çok pişkindirler. Onlarla hiçbir şey konuşamazsın. Onlar yine zeytinyağı gibi suyun üzerine çıkarlar. Bu üç üçkağıtçıların yüzünden gerçek ihtiyaç sahipleri mağdur olmaktadırlar.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım hak hukuk adalet diyenler bu pislikleri bir an önce temizlerler

      Sil
  7. köyden geldiğini sansınlar diye yumurtaları tavuk dışkısına bulayıp satanlar var.

    YanıtlaSil