31 GÜNLÜK YAZI PROGRAMI - 27

27 Ekim 2021

 

 
En iyi arkadaşın kimdir ve özellikleri?
 
Genelde yakın bulduğum arkadaşlardan hep bir balta yediğim için şu kişi en iyi arkadaşımdır diyemem. Hep sınırlar koyarım araya.
Bir tanesi ile festivalde yaşadıklarımı anlatmıştım size biliyorsunuz. 
 
Genel de yaşıtım değil, benden küçükler ile daha iyi anlaşıyorum. Abla diye hitap edenin her daim yanındayım. İşyerinde de hiçbir zaman hanım sözü işitmedim, (üstlerim hariç) abla demişlerdir.
 
İşyerinden görüştüğüm bir kaç arkadaşım var o kadar...
 
Bir arkadaşım daha vardı abla der bir biçilirdi o da senelerdir arayıp sormaz. Sebebi nedir bilmem. Sadece kendisinin görüştüğü bir bayandan bahsetmiştim ağbime, bir daha o bayanla yan yana gelmeyeceksin dedi ağbim. Bende arkadaşa o bayanla birlikteysen beni çağırma, benimle birlikteysen onu çağırma dedim. Arkadaş benimle görüşmez oldu:)))
 
Arkadaşta aradığım dostça hoşça sohbettir.
 
Bu sohbet kişiler üzerine olmamalı, o şöyle bu böyle kısımları beni ilgilendirmiyor yoruyor...
 
Ayrıca mal, mülk, eşya, kıyafet üzerine de olmasın lütfen. En sinir olduğum sorulardan birisi de nerden aldın, kaça aldın gibi sorularla muhatap olmaktır. Alışveriş yapmak isteyene dükkan çok herkes zevkine ve cebine göre elbet bir yer bulur....
 
Bana kendini anlatsın, derdi varsa dinleyeyim, orta yolu bulalım, kitaplardan bahsetsin,gezdiği yerleri anlatsın yeter....
 

    



8 yorum:

  1. Varya tam da düşündüğüm şeyleri yazmışsın. Baştan sona kadar katılıyorum. Nedendir bilmiyorum yaşıtım olan insanlar bir süre sonra sudan şeyleri bahane ederek uzaklaşıyorlar. Abla diyen beni çok seven arkadaşlarım var:) Dedikodu yapan uzak dursun,kimseyle uğraşacak zamanım yok:) Yüreğine sağlık, çok güzel bir yazıydı..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaşıtlar hep bir şeyler peşindeler onlar da bana uymuyor..

      Sil
  2. İçinden geçenleri yargılanmadan, başkalarına gitmeyeceğini bilerek anlattığın, üzgünken yanında olan, daha da önemlisi sen mutluyken kıskanmayıp seninle mutlu olandır arkadaş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o düşünceler artık başkalarına kolayca anlatılabiliyor.. Devir değişti çok şey değişti...

      Sil
  3. En güzel ,saf arkadaşlığın çocukluk ve ilk gençlikte kaldığına inanıyorum. Zaman geçtikçe çok yüzeysel,gelir geçerli, ,bulunduğun ortamla bağlı arkadaşlıklar kuruluyor diye düşünüyorum. Gerçek arkadaşlığı bulanlar ve sürdürebilenler şanslılar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kesinlikle haklısınız çocukluk ve ilk gençlik arkadaşları da hep dağıldılar...

      Sil
  4. şarkı da ne güzelmiş, gençliğimin tarzı gibi geldi bana geçmişe gittim :)

    YanıtlaSil