İZLEDİKLERİM 2022/6

29 Mayıs 2022

 

 
TILL DEATH 2021
 
Emma, ölü kocasına kelepçelenmiş bir biçimde bir odada hapis kalır. Bu durum intikam planının bir parçasıdır. Şimdi ise Emma, gelmek üzere olan 2 kiralık katil odaya varmadan önce kelepçeden kurtulması gerekmektedir.
 

 KAYIP KIZ 2020

Kayıp Kız, kaybolan bir kızın peşine düşen bir gazetecinin hikayesini konu ediyor. New York’ta yaşayan Christian Bake, gazetecilik yapan genç bir adamdır. Christina, 12 yaşında bir Afrikalı-Amerikalı kız olan Monique Watson'un ortadan kaybolmasıyla ilgili araştırma yapmakla görevlendirilir. İşini en iyi şekilde yapmaya çalışan Christian, konuyu araştırırken küçük kızın kaybolmasıyla ilgili ilk ipucuna ulaşır. Kariyerini riske atıp, kendisini tamamen küçük kızı bulmaya adayan Christian, zamana karşı yarışmak zorunda kalır.
 
 
ANNEMLE BALAYI 2022
 
Genç bir adamın hayatı, düğün gününde terk edilmesi ile alt üst olur. Düğünün gerçekleşmemesi ile önceden ayarlanmış balayı tatile de suya düşer. Adamın annesi, balayı için ödenen paranın boşa gitmemesi için oğlu ile birlikte balayına gitmeye karar verir. Düğün günü terk edilmenin acısını yaşayan genç adam, annesinin isteği üzerine birlikte balayına gider. Tatilde hayatının en güzel zamanlarını geçiren kadının bu hali, oldukça mutsuz olan oğlunu fazlasıyla rahatsız edecektir. 

 
CLAIRE'S CAMERA 2018

Cannes Film Festivali sırasında tanışan iki kadını bu sahil kasabasının sokaklarında izliyor: Fotoğrafını çektiği insanların hayatını değiştirebileceğine inanan Parisli öğretmen Claire ile işinden yeni kovulmuş film şirketi çalışanı Manhee. Sang-soo, 2012’de In Another Country / Başka Bir Ülke’de birlikte çalıştığı Isabelle Huppert ve gözde oyuncusu Kim Min-hee’nin canlandırdığı bu iki yalnız kadının tatlı sohbetlerinde sanatın, sinemanın insanlar üzerindeki etkisini araştırıyor. Sang-soo’nun 2017 Cannes Film Festivali’nde gösterilen bu ikinci filmi, her zamanki gibi hafif, samimi ve zarif. 
 

PADRENOSTRO 2020
 
 Valerio on yaşında ve güçlü bir hayal gücüne sahiptir. Çocukken hayatı, annesi Gina ile birlikte bir terörist grup tarafından babası Alfonso'ya yapılan saldırıya tanık olunca alt üst olur. O andan itibaren, korku ve kırılganlık duygusu tüm ailenin duyguları üzerinde dramatik bir iz bırakır. Ama Valerio, kendisinden çok da büyük olmayan Christian'ı tam da o zor günlerde tanır.


HER ŞEY YOLUNDA 2021
 
Bir babanın, kızından en ağır talebi ne olabilir? 2021 Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarışan Her Şey Yolunda, dokunaklı bir baba-kız hikâyesi anlatıyor. 85 yaşındaki André felç geçirerek hastaneye kaldırılır. Kızı Emmanuèle hemen babasının başucuna gelir. Hasta, ümitsiz ve çaresiz André, kızından hayatını sonlandırması için yardım ister. 
 

9 yorum:

  1. Anneyle balayı fenaymış. İzlemeli o filmi. Hiçbirini izlemedim. Bu ara dizilere taktım. Yeniden sinemaya dönmeli.

    YanıtlaSil
  2. oooo hepsi iyiymiş saool, till death öncelikli :)

    YanıtlaSil
  3. Hiç birini izlememişim :-( Kitaplara biraz ara verip kaçırdığım filmleri izlesem iyi olacak.

    YanıtlaSil
  4. Bu ara cok verimsiz geciyor hayat.. hiçbir şey izleyemiyorum

    YanıtlaSil