OKUDUM 2022/61 OLASILIKSIZ

17 Ağustos 2022

 

 
Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Loto’da büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar? Şans nedir gerçekten? İçinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parka baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu. Sizce nedir Deja Vu; Geçmiş mi, rüya mı yoksa geleceği mi görüyorsunuz? Eğer siz de kontrolün kimde olduğunu merak ediyorsanız, ‘OlasılıkSız’ tam size göre bir roman..
 
KİTAP HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİM;
 
Okumaya başladığınız andan itibaren kendinizi kitabın içinde buluyorsunuz. Bilim kurgu adına güzel kitaptı. Ana karakterin yeteneğine hayran kaldım. Kitap öylesine güzelki müthiş bir bilim kurgu filmi izliyorum sandım. Kitabı herkese tavsiye ediyorum.
 
KİTAPTAN ALINTILAR;
 
Hiçbir şeyden tamamen emin olamazsın…
*****
O zamanlar televizyon diye bir aygıt yoktu, yani insanlar kitap denen şeyleri okumak zorundaydılar.
*****
Satranç, hayat gibidir. Bazı taşlar zayıftır, bazıları güçlü. Bazıları oyunun başında işine yarar, bazılarıysa sonunda. Ama kazanmak için hepsini kullanmak zorundasın
*****
 Tedirgin değilim, temkinliyim.
*****
Hiçbir şey imkânsız değildir. Bazı şeylerin olma olasılığı daha düşüktür sadece.
*****
 İnsanlar söyledikleriniz ya da yaptıklarınızı unutur ama onlara neler hissettirdiğinizi asla unutmaz.
*****
Belli ki Tanrı yalnızca zar atmakla kalmıyor, ayrıca gözleri kapalı oynuyor ve ara sıra da zarları görülemeyecek yerlere atıyor.
*****
Tuhaf, tüm duyguların merkezi olan beyin, acı hissetmeyen tek organdır.
*****
   En karanlık gecede bile yıldızlardan gelen bir ışık vardır.
*****
Gelecek, onu görene kadar şekilsizdir. Bir parayı havaya attığında iki olası gerçek vardır, birinde para yazı gelir, diğerinde tura, ama sen görene kadar ikisi de değildir.
*****
Evren olasılıklarla değil de mutlaklarla yönetiliyor.
*****
Biyologlara göre öğrenilen becerilerimiz bizden sonra doğanlara aktarılamıyor.
*****
Bazen çocuklar yetişkinlerin göremedikleri şeyleri görürler. Gençken zihnimiz daha açıktır.       

6 yorum:

  1. Bir zamanların popüler kitabı. Severek okuduğumu hatırlıyorum. Bir daha mı okusam:)

    YanıtlaSil
  2. Seneler seneler evvel okumuştum. Hem Olasılıksız'a hemde Empati'ye vurulmuştum. Adamın yıllar sonra yazdığı kitapsa faciaaa. Onu asla önermem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben geç kaldım okumakta, görüyordum kütüphanede hadi okuyayım dedim okudum.

      Sil
  3. Yıllar önce okudum ama ne kadar beğendiğimi hiç unutmadım. Ben de okurken bir aksiyon filmi izler gibi hissettim. Bu kitabın hâlâ film olmadığına çok şaşırıyorum.

    YanıtlaSil