HAYATA DEVAM EDEBİLMEK İÇİN, GEÇMİŞİ GERİDE BIRAKMAN GEREKİR.

01 Nisan 2021

 

 
 
 

 
 

 

 
Bu gün böyle bir post olsun, günlerden #tbt günü, resimler sabah bahçe gezintimden. Resimlerde 70 li yılların şarkıları saklı. hangisini beğenirsiniz artık bahtınıza ne çıkarsa:)

Bugün çarşıya indim, arkadaşa uğradım, sohbet ettik bir kahve içtim orada, sonra biraz alışveriş yapıp eve geldim. Malum diyetteyim yeşil çayımı yaptım kendime, telefonum çaldı, açtım Uzun yıllardır sesini hiç unutmadığım bir arkadaş vardı, Çok sevindim kendisinin sesini duyunca telefonu kaybetmiştim, taa 1998 yılından 2014 yılına kadar birlikte çalıştık, o İstanbulda merter fabrikada idi, biraz konuştuk sohbet ettik, Allah razı olsun aradığı için, telefonu kaydettim ara sıra ararız artık, bana işimi öğreten biri oluyor kendisi.
 
 
Bugün buda #tbt de payıma düşen resim oldu. Ona da sevdiğim bir parçayı ekledim. Resimde Annem, ağbim,rahmetli babam, ben ve dayımın kızı var. O bizde 4 sene kaldı... Dayım İsviçrede idi, okuması için bize gönderdiler. İlkokulu 4 e kadar bizde okudu. Okul bittiğinde babam İstanbuldan uçakla İsviçreye gönderir. Yaz tatillerine kısa bir süre sonra birlikte gelirler, bizde kalırlar sonra Tekrar İsviçreye dönerlerdi. Giderken bir köpek gibi fırlatırlardı, çok ağlardı onlar gidince. Çok inatçıdır kendisi, hala aynı hiç değişmedi. Benim ona vurmam yasaktı, annem emanet diye elletmezdi hiç. Bir gün kızdırdı beni giriş kapısı ile antre kapısının arasına kilitledim onu. Ayakkabılığın arkasında cam vardı, ayakkabılığı çekip camdan çıkıp bana pis pis sırıtmıştı. Birde dayımlar ona bebek, peluş ayı filan gönderirlerdi, bana göndermezlerdi, o senelerde Türkiye'de böyle bebekler yoktu. Komşumun kızı genç yaşta rahmetli olmuştu Fatma abla, bana mendillerden bebek yapardı, son zamanlarda ise folkrorik giysili bebekler çıkmıştı. Uzun yıllar bebek ve ayı kolleksiyonu yaptım bu yüzden diyebilirim,ta Arabistandan bile bebek getirmişti ağbimin arkadaşı bana, en son hepsini ağbimin torununa verdim gönderdim. Yılbaşılarında İsviçreden koli gelir, Özleme içinden 2-3 tane çikolata çıkardı sadece, eve bir paket kahve olurdu. En çok kızına gönderirdi, Faber Castel kuru boya kalemleri rengarenk o renkler Türkiye de yok. Babamda pazarlarda satardı Faber Castel kuru boya, sulu boya filan bizde ki renkler 6 lı paket, yada 12 li renk, İsviçreden gelen renkler bir teneke kutuda belki 32 tane çok güzel pastel renkler vardı, yine bana vermezdi:)) Babam İstanbula tahtakaleye mala giderken isterdim bana da al diye, yok kızım Türkiye'de onlardan olsa almazmıyım derdi rahmetli. Çok kalın yüzlerce çizimin olduğu boyama kitabı vardı mesela, ben o zaman ortaokula başlamışım, Resim dersi için faydalanmak isterdim izin vermezdi. Sonra oğlan kardeşini de okumak için göndermek istediler annem 2 sine birden bakamam dedi, sonra teyzesinde 5. sınıfı okudu ve dayım ilkokul bitince yanına aldı işe soktular, genç yaşta çalışmaya başladı.... Şimdi çalışmıyor isviçrede burayada gelmiyor, psikolojik olarak çok bozuk durumda, Allah yardımcısı olsun...
 

   

 



2 yorum:

  1. Çiçeklerin şahane. Sümbüllerin kokusu geldi inan. İlk fotoda lale bulanık gerisi net. Benim de çok başıma geliyor:)
    Dayınlar şahane kreş bulmuş ama kıymetini bilememiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğeni için sağol, evet lale öyle çıkmış nedense:)) Dayımlar hiç bir şeyin kıymetini bilmediler evlatlarının bile...

      Sil