BİRİNİN SENİ ANLAMASI, BAZEN SEVMESİNDEN BİLE DAHA KIYMETLİDİR

10 Ekim 2022

 

 

"Bazen sevilirsin,
Bazen dışlanır.
Kimi dostun olur,
Kimi düşmanın.
Birisi samimiyetle gelir,
Diğeri kıskançlıklarla...
Varsın Olsun,
Herkes istediği gibi yorumlasın seni.
Eğer ki, kalabiliyorsan sen “SEN GİBİ”...
Ve daima iyiye, güzele talip olarak...
Yüzünde sessiz bir tebessümle,
Yoluna devam et."

Bu hafta yolunuz hayatın güzellikleriyle şekillensin.. Herşey gönlünüzce olsun.
 



Buralar biraz serinledi, akşamları artık yorgan alıyoruz sırtımıza, ama doğalgaz açmadık. Ben de biraz üşütmüşüm, sabah yorganın altından çıkasım gelmedi. Ama el mahkum kalktım, anneme göz damlasını yaptım. ( 2 saatte bir göz damlası var) ardından kalhvaltılarını hazırladım. Onlar kahvaltı ederken bende yorgan altına girdim biraz. Sonra kalktım akşamdan yoğurda chia karıştırmıştım, onun üstüne ceviz ve şeftali ilave edip kahvaltımı yaptım.  Sonra süt geldi, kaynatma işi yine bende idi, annemim göze buhar gitmemesi lazım. Sütü kaynattıktan sonra o ılınırken bir markete gittim, kendime salatalık malzeme, ıspanak vs aldım. 
Eve gelince bizimkilerin öğlen yemeğini hazırladım, akşam için yemek hazırlığı yaptım. Tekrar bulaşık yemeği ocağa koy  derken bilgisayar başına ancak bu saatte oturabildim.
Şimdi arkadaş aradı, anneside katarakt ameliyatı olacak, yer araştırıyor. Tekirdağ Namık Kemal demişler, sakın dedim. Ağbim bir gözünü %100 orada kaybetti hiç görmüyor. Doktor beyler görme noktasına ameliyat düğümü atmış. Eğer İstanbul'daki doktorumuz Ziya bey bu göz kurtulur deseydi, onu da ameliyat ettirecektik ama hiçbir şey yapılamaz deyince, elletmedik görmeyen gözü. Doktora aslında ağbimin tazminat davası açması lazım lazım ama, o Allah'a havale etti. 


Pazar günü bir migros yaptım döndüm.


Aynı gün sahafa ayırttığım kitapları da aldım.


En olmayacak yerlerde yatıyorlar......

 
 

Son kurulan turşulardan sonra, havalar bozmadan son bahçede kahve keyifleri. Bu arada ceviz hem ceviz döküyor hem yaprak işimiz var anlayacağınız, birileri kovaya doluyor, birileri çöp konteynırına....
 



Şimdilik bana müsade, güzel bir hafta olsun herkese...

21 yorum:

  1. en alttaki kahve fincanına bayıldım hatta ilk bakışta kupa sandım çünkü uzun ince çıkmış :) ama yok canım kupayla türk kahvesi içmemişsindir :))) benim bey bazen yelteniyor ama yok diyorum olmaz öyle.
    onun dışında geçmiş olsun, ben de sanıyordum ki hep anneler böyle kendi hastalığını arka plana atar ama sen de iki insana bakıyorsun sen de annesin aslında o evde <3 o nedenle anneden anneye, çabucak iyileş derim, o evler bizsiz yürümüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :))) duble kahve fincanları var arkadaşım ve benimki de öyle. Duble içmesini severim. Dışarıda normal kahve fincanı evde duble çoğunluk.
      Geçmiş olsun dileğin için teşekkür ederim. Astım bronşit olunca bu havalarda hasta oluyorum hemen. Annemi dinlemedim yalınayak gezmeye devam ettim, ayaktan üşütmüşüm. Şu an biraz daha iyiyim.
      Evde başka kardeş yada gelin olmayınca her şey benim üstüme kalıyor. Pek şikayetçi değilim ama bazen bende hasta olunca bunalıyorum.
      Anneler uzun ömürlü, sağlıklı, kuvvetli olsun.
      Sevgiler,

      Sil
    2. aaaa ne diyosun, F. duymasın, kırk gün dalga geçer kültürümü benden iyi bildiği için :P
      amin amin, mutlu da olsunlar ;)

      Sil
  2. Abinizin durumu ne kötü olmuş ya, artık her doktora da güvenilmiyor. İnsan üç beş yer gezince de aklı karman çorman oluyor. Gerçekten Allah sağlıkla sınamasın.
    Siz dergileri Migros'tan mı alıyorsunuz ben bizim burada baktım ama yoktu. :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ağbim şeker hastalığı yüzünden bazı talihsizlikler yaşadı, bu günümüze şükür diyoruz.
      Evet dergiler migrostan yada DR dan alıyorum. Geliş tarihlerine göre günler farklı olabilir. Migros müşteri hizmetlerinden öğrenebilirsiniz.
      Ya da aşağıdaki adresten kargoyla alıyorum. Güvenle kullanabilirsiniz.
      https://www.dergikapinda.com/product-category/edebiyat-kultur/
      Sevgiler,

      Sil
  3. Şu bardaktan bi çay ikramı yok mu? :) Resim kaliteleri çok iyi müzik içinde teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buyurun, istediğiniz çay olsun, afiyet olsun.

      Sil
    2. Teşekkür ederim ama yüzünüzde bir gülümseme görmeden çaydan hayatta yudumlamam :)

      Sil
    3. bu cümlelerinizle gülümsettiniz sağolun.

      Sil
  4. Havalar burada da soğudu. Akşamüstüne doğru hava sıcaklığı birden düşüyor. İnsan dışarıya gündüz vakti çıkınca ne giyeceğini de bilemiyor bu mevsimlerde.
    Allah şifa versin inşallah.
    Kedi fotoğrafı da çok güzelmiş. ^-^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şifa dilekleri için sağol. Kedi olmadık bir yerde yatıyordu bu pozu aldım kalktı gitti....
      Sevgiler,

      Sil
  5. Biz de dün akşam yaktık kaloriferi ama ellerim titredi düğmeyi çevirirken resmen, faturayı düşünmek istemiyorum :(

    Ev ahalisine acil şifalar dilerim; tez zamanda sağlıklarına kavuşsunlar <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O faturalar bizim cebi de yakacak kısacağız diyeceğim ama yaşlılar var kısamayız el mahkum...

      Sil
  6. Merhabalar.
    Herkesi memnun etmek çok zordur. Hepimiz eksik tarafları bulunan aciz bir varlığız. İyi huylarımız var, kötü huylarımız var. Kimilerinin gözünde çok iyi bir insan oluruz, kimilerinin gözünde kötü bir insan olabiliriz. Sizin de mısranızda yer aldığı gibi; biz, biz olabiliyorsak ne mutlu bize!

    Abinizin gözüne uygulanan katarakt ameliyatı sonrası bir gözünün görme yetisini kaybetmesine çok üzüldüm. Eski doktorlarımız işlerinde o kadar iyiydiler ki, o zamanın henüz şu andaki imkanları olmayan bir ortamda bile çok başarılıydılar. Yıllar önce babamın katarakt ameliyatını Ankara Dışkapı Mevki hastanesindeki yedeksubay doktorlar yapmışlardı, rahmetli babam 97 yaşında vefat etti o zamana kadar katarakt ameliyatından hiç şikayetçi olmamıştı, daimi gözlüğünü bile bırakmıştı.

    Günümüz doktorları çok iyi yetişmiyorlar. Kendini yetiştiren ve mesleğini severek yapan doktorlar branşlarında başarılı oluyorlar. Ancak, hasbelkader tıpı seçmek zorunda kalmış doktorlarımız mesleğini de sevmiyorsa, o doktora düşen hastanın Allah yardımcısı olsun!
    Selam ve saygılarımla.

    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim ve araştırma hastaneleri böyle maalesef, ana doktor ameliyatı yapsada dikişi stajere bırakabiliyorlar. Allahından bulsunlar göz bu kalp gibi pil takılıp ta görme olayı gerçekleşmez ki.
      Selam ve sevgiler,

      Sil
  7. İlk defa erkenden yorgan çıkarttım ben de .
    Annemin de katarak ameliyatı olması gerektiği geldi aklıma. Taşınsak da bir ilgilensem şu işlerle .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman dikkat handan her yerde yaptırma ameliyatı iyice araştır. Bizim ağbimin ilk gözü araştırmadan yaptırdı gözünü kaybetti. İstersen şişlide bizim diğer gözü ameliyat eden doktora götürebilirsin isim ve adres verebilirim.

      Sil
  8. Bu kadar kahve fotoğrafından sonra ben de şimdi kendime kahve yapmaya gidiyorum. İyi haftalar :-)

    YanıtlaSil