AĞAÇ FIRTINAYLA SAVAŞMAZ , ONA DAYANMAK İÇİN EĞİLİR VE GÜÇLENİR

07 Temmuz 2024

 

 
GERÇEK USTALAR YAŞAMI KAZANMAYA ÇALIŞMAK YERİNE YAŞAMI YARATMAYI SEÇENLERDİR!

-Tanrıya Giden Yol Yürekten Geçer

-Kendi yaptıklarınızı değiştirmek, başkalarının yaptıklarını değiştirmekten çok daha kolaydır.

-Her duanız daima yanıtlanır, yeter ki içinizde olanı netlikle hissedin. Hissediş, duanıza aldığınız yanıttır.

-İnsanlar sevdikleri şeyi yok etmeye, daha sonra da yok ettikleri şeyi yeniden sevmeye ve değer vermeye meraklıdırlar.

-Kuralları kendiniz koyuyorsunuz. Ve ne kadar iyi olduğunuza siz karar veriyorsunuz. Kim ve Ne olduğunuza karar veren sizsiniz ve Kim olmak istediğinize de. Ne yaptığınızı gerçekten değerlendirebilecek tek kişi sizsiniz.

-Dış dünyanı sessizleştir ki, iç dünyanı işitebilsin.

-Korktuğunuz şey, sizi kontrol altına alacaktır. Korku, mıknatıs gibi korktuğunuz şeyi size çekecektir.
 
-Yasalar çok basit:

 1.Düşünce yaratıcıdır.
 2.Korku, benzer enerjiyi çeker.
 3.Sevgi her şeydir.

-Hayatının rayına oturması için önce düşüncelerinde netleş.Ne olmak, yapmak ve sahip olmak istediğini düşün. İyicenetleştiğinde başka bir şey düşünme. Başka olasılıkları hayal etme.
 Zihinsel yapıdan olumsuz düşünceleri temizle. Karamsar olmayı bırak. Şüphelere yer verme. Korkularını yen.Yaratıcı düşünceni zihninde tutmak için disiplin geliştir.
 Düşüncelerin netleştikçe ve süreklilik kazandıkça, onları gerçeğin olarak ifade et. Yükses sesle söyle.Yaratıcı gücü yönlendir, bilinçaltına doğru komutu ver."  Komut senin gerçek ihtiyaçlarınla bütünleştiğinde herşeyi evren size getirir. Bu deneyimleri size getirecek hareketi başlatır.

-Düşüncelerinizi kontrol etmenin birinci basamağı:
Ne düşündüğün üzerinde düşün. Kendini olumsuz düşünürken yakaladığında, yeniden düşün.Kendinin zor durumda olduğunu düşündüğünde, bunun hiçbir işe yaramadığını düşündüğünde, yeniden düşün Dünyanın olumsuzluklarla dolu kötü bir yer olduğunu düşünüyorsan, yeniden düşün. Hayatının kördüğüm olduğunu, asla düzene girmeyeceğini düşünüyorsan, yeniden düşün. Bunu yapmak için kendini eğitebilirsin.

-Tanrı'ya yüreğinin yoluyla ulaşabilirsin, zihinsel yolculukla değil.

-Gerçek usta, en çok öğrencileri olan değil, en çok usta yaratandır.
 Gerçek lider, en çok takipçisi olan değil, en çok lider yaratandır.
 Gerçek kral, en çok tebaası olan değil, en çok kişiye kraliyet yolunu açandır.
 Gerçek öğretmen, en çok bilgiye sahip olan değil, başkalarını da en çok bilgilendirendir.
 Gerçek tanrı, en çok kulları olan değil, en çok kişiye tanrısal olmaları için hizmet edendir.
 Bu Tanrı'nın amacı ve yüceliğidir.Tanrı'nın kulları yoktur.O ulaşılamaz değildir ama kaçınılmaz olandır.

-Ebeveyn, eş, dost olarak sevginizi yapışkan kılmayın. Önce mıknatıs gibi çeken, sonra da varolmak için size yapışmaları gerektiğine inananları iten güç olun.Yapışkanlıktan (bağımlılık) daha zararlı bir "gerçek" yoktur.

-Hayatın daima, düşüncelerinin sonucudur.

-İlişkinin amacı, hangi parçanızın kendisini göstermesinden haz duyacağınıza karar vermektir, başka birinin bir parçasına esir olmak ve tutmak değil.

-Özel biri hayatınıza girdiğinde artık kendinizi tamamlanmış hissettiğinizi söylemek romantiktir. Fakat ilişkinin amacı, birinin sizi tamamlaması değil, biriyle kendi bütünlüğünüzü paylaşmaktır.

-Gerçek Ustalar, yaşamı kazanmaya çalışmak yerine, yaşamı yaratmayı seçenlerdir. 
 

 Her olay ve insan bir sebeple ortaya çıkar. Rastlantı diye bir şey yoktur.
Bilgeliğin anlamı, hayatımızdaki insanların bizlere birer ayna oluşudur. Hepsi bizim en parlak ve en karanlık yanlarımızı yansıtır.
Bir başkasının büyüklüğünü takdir edebilmek demek, o büyüklüğü kendi içinde görebilmek demektir.
İnsanların kendi tempolarında yürümelerine ve bizimle birlikteyken gerçek benliklerini sergileyecek kadar kendilerini güvende hissetmelerine izin vermeliyiz.
Koşulsuz sevginin anlamı budur: “Biz onlarla aynı düşüncede olmasak bile onları dilekleri, sevgileri, hayalleri ve yapmak istedikleri konusunda yüreklendirmek, o deneyimi yaşamalarına izin vermektir.”
“Güçlü bir düş insana umut verir.”
Unutmayalım ki bu gezegen, bizim daha iyi ya da daha kötü oluşumuza göre, daha iyi ya da daha kötü olacaktır. Onun gidişatında hepimizin rolü var. Bizler tüm eylemlerimiz hatta düşüncelerimizle aktif katılımcılarız. Bu evrensel gerçekleri inkar etmek ya da görmezden gelmek bize yarar sağlamaz.
İnkar, gerçeği kabullenmenin acısından kurtulmak için kendine yalan söylemektir. Çünkü insanların yaşadığı en derin kişisel yenilgi, olabileceği kişiyle olduğu kişi arasındaki farktan kaynaklanır.
“Dünlerin, bugünlerin içinde fazla zaman işgal  etmesine izin verme.”
İç dünyanı ne kadar temizlersen, dış dünyan o kadar güzelleşir ve yaşamın amacı tüm pırıltısı ile açığa çıkar.
Nea/Kozmik İlham Sayfası
 

Hepinize güzel bir hafta diliyorum, sağlıklı, mutlu, huzurlu, başarılı bir hafta olsun. Ben herzamanki gibiyim demek isterdim ama pazarcılığa başladığımdan bu yana ilk defa komşu sergi ile kavga yaptım. Fakat davamda haklıyım, 2 serginin arasında bir boşluk var, bu boşluğu ben göz kararı 2 ye bölüyorum ve mal çuvallarını buraya komşunun hakkına geçmeyecek şekilde koyuyorum. Fakat komşuyu bu sınır konusunda 1 yıldır uyarıyoruz, kendisi balık ağı şeklinde tavandan yere uzanan bir askı yapıyor. Yaptığı bu askıda yukarı ipi atarken yavaştan yavaştan bize kaydı, uyardık uyarı kabul etmiyor kendisi, burası benim arkam istediğim şekilde atarım diyor, müşteri yolunu öyle bölüyorki onun sergisi ile askısı arasından 2 müşteri geçiyorsa bizimkinden 1 bilemedin hiç geçmiyor. Bunun ağbimde farkında gözleri görmüyor ya nasıl asarsa askı ipini öyle yapıyor. Ağbimle konuştuk bu konuyu, ağbim dediki bu hafta ben size askıyı tarif edeceğim öyle yapıcaksınız dedi ve onun tarif ettiği şekilde yaptık, bu arada onlar geldi onlarda askıyı yapacaklar mırın kırın etmeye başladılar, serginin arkası ve yanlarına çektik biz askı ipimizi, bu arada ben malları astık yanlara ufak eşyaları tam arkamızada nevresim, pike, masa örtüsü peştemal gibi ürünleri astım. :))) Bunlar başladı bağırmaya malımız gözükmüyor diye, kardeşim benim arkam senin de arkan, müşteri serginin ön yüzünden geliyor benim arkamda senin malın gözükse ne olur , tabiki olmaz. Benim arkamda senin malın asılı olamaz benim malım asılı olur. Pazarcılar odası böyle istiyor dedim. Şimdiye kadar pazarcılar odası ile mi çalıştın dedi. Ağbim sesini yükseltti derken ortalık karıştı, bir koşu başkana gittim, başkanda liseden arkadaşım:)) Dedim koş apo ortalık karıştı. Apar topar geldiler ortalığı yatıştırdılar. Ama bir senedir uyarı yapmaktan bıktık. Benim serginin üstüne ipler çekiyor malını astıkça asıyor, ev tekstili olan tezgahta elbisede var, etekte var, hırka da var, millet bana fiyat soruyor o derece yani . Ben onun malının tezgahtarı değil, kendi malımın tezgahtarıyım. Tamam benim serginin yanında direk var ipini oraya bağlıyorsun ama bu benim sergimin üstüne malını asamazsın. Kendi serginin sınırı nerede bitiyorsa orada mal asmayı bırakman lazım. Mesela ağbimin yaptırdığı askı da ipin bir kısmı karşı direğe gitti, ağbim yarıya kadar as yarıdan sonrasını bebe giyimciye bırak dedi. Yarıya kadar bizim malı astım, diğer yarısınıda bebe giyimci kullandı ki olması gereken bu. Serginin sınırlarını ve askının sınırlarını bileceksin. Biraz karışık oldu ama konu böyle işte.
 

 
 
 
Bir uykucu
 

Haziran ayı okuduklarım.
 

Kütüphaneden aldıklarım..
 


Sahaftan aldıklarım
 
 
Dergilerim birini okudum bile.....
 



 
RAHAT BATTI
 
 
Hoşçakalın


2 yorum: