İZLEDİKLERİM 2024/9

23 Haziran 2024

 

 
BEYAZ KUŞ 2024
 

İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazi işgali altındaki Fransa'da bir grup insan tarafından saklanan genç bir Yahudi kız olan Lily'nin hikayesini anlatan 2023 yapımı bir dram filmidir.

11 yaşındaki Julian Albans, yüz deformitesi ile doğmuş bir sınıf arkadaşını küçümseyen zorba bir çocuktur. Büyükannesi Sara, Julian'a geçmişte Nazi işgali sırasında yaşadığı bir olayı anlatır. Bu olayda, Sara ve ailesi, Lily adında Yahudi bir kızı evlerinde saklarlar. Julian, Lily'nin hikayesini dinlerken önyargılarını sorgulamaya başlar ve empati yeteneğini geliştirir.

Nazi ve Yahudi konuları ilgimi çekmiştir her zaman, güzeldi..

SECRET NAME 2021

Cephede hemşirelik yapan ve sefil bir hayat süren Neile, bir gün gözlerinin önünde öldüğünü sandığı soylu bir kadın olan Rose’un kimliğini alır ve onun yerine Madame Rose’un okuyucusu olarak bir malikanede işe başlar. Zamanla onun işe alınmasını sağlayan Eléonore’un yeğeni ondan şüphelenmeye başlayınca bu işi kaybetmemek için elinden geleni yapar. Neile’nin söylediği yalanlar beklentilerinin ötesine geçer
 
Roman tadında bir film, yalnız bir kaç sahneyi görmezden gelirseniz.

2 yorum:

  1. Merhabalar.
    Bu filmin konusu ilgimi çekti. Bir şekilde bu filmi izlemek için sıraya aldım. Tanıtım ve paylaşımınız için çok teşekkür ederim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil