TEK BAŞINA KALDIĞIN ZAMANLARDA YALNIZIM DİYE DÜŞÜNME, KENDİMLE VAKİT GEÇİRİYORUM DE

03 Haziran 2024

 

 
HERŞEY DÜŞÜNCEDE BAŞLAR

Psikojenez: Herşey düşüncede başlar. Bütün herşey düşüncede oluşturulur ve düşüncenin yapıcı sürecinin ürünü olarak gelişir.
Düşünce sonsuzdur: Herşey düşüncenin ürünüdür. Düşünme sonsuzdur.
İnsana hakimiyet verilmiştir: İnsan, evrensel akılla birlikte kendi hayatını kendi oluşturur.
Düşünce hem yönetici hem üreticidir: İnsanda iki görünümlü tek bir akıl vardır. Erkek yönetici, dişi yapıcı düşünceyi kullanır.
İnsan onurlandırılmıştır: İnsana hayatına hükmetme fırsatı ve sonsuz kaynakları kullanma fırsatı verilerek onurlandırılmıştır.
Düşünce: Düşündüğüm şeyler zamanla gerçeğe dönüyorsa sadece gerçekleşmesini istediğim şeyleri düşünmeliyim.

KENDİNİ YÖNETMENİN YOLU

Bilinçaltı: Bedenin fonksiyonunun otomatik olarak yürümesini sağlar. İster uyanık ister uyur vaziyette büyük istem dışı hayat sürer.
Bilinçaltı koyulan kurala göre hareket eder: Bilinç emirleri verir ve bilinçaltı da bunu uygular.
Gönüllü hizmetkar: Her emir, her önerme her inanç bilinçaltına kaydolur. Hatta dikkat etmediğimiz şeyler bile kaydedilir, gerektiğinde ortaya çıkar.
Yasalarımızı kendimiz yaparız: Cereyanda kaldım, öyleyse hasta olacağım. Bilinçaltı bunu kaydeder ve bunu diyen hasta olur. Hastalığın sebebi cereyanda kalmak değil cereyanda kalınca hasta olacağına inanmaktır.
Birçok insan kendi kendisini hipnoz eder: İnsanlar gereksiz sınırlamalar yaparak kendilerini hipnotize ederler. Kuralları insan koyar, bilinçaltı da uygular.
Sınırları kaldırma: İnsanlar kendileri için kural ve yasalar koyar, sonrada bunların esiri olup mutsuz olurlar. Düşüncenin değişimi hayatı da değiştirir. İnancınızı değiştirin hayatınız değişsin.
Kendini yönetme: Düşüncelerimi seçme hakkım var. Başkalarının benim hakkım-daki düşünceleri beni bağlamaz. İyilikleri düşünüyorum, iyilikler de beni seçiyor. Korku ve nefret düşüncelerimde yok.
Dualarınıza dikkat edin, gerçekleşebilir. Aklınızdan geçen herşey ergeç ortaya çıkar. Kendimizi ne ile ve nasıl tanımlarsak öyle olmaya meylederiz. Düşündüğümüz şey yavaş yavaş bilinçaltında kalıplaşır ve gerçek bir deneyimle kendini gösterir.
Hayat yasalarla yönetilir: Bilinçli olarak düşünülen her düşünce, bilinçaltını etkiler ve bu etki düşüncedeki güç ve arzunun derecesine bağlı oluşarak eyleme dönüşür. Güçlü ve yapıcı olduğunuzu düşünürseniz öyle davranırsınız.
Olumsuz düşüncenin sonucu: Bilinçaltına yanlış emir vermelerle insanlar zor durumda kalır. Renkli mendil gördüğünde burnu şişeceğini düşünen insanın renkli mendil gördüğünde burnu şişer.
Kendini yönetme: Geçmişi siliyorum, gelecek ise benim seçimimi bekliyor. Geçmişteki hatalarımdan dolayı kendimi bağışlıyorum. Geçmişi unutup yeni bir hayata başlıyorum. İstediğim herşeyin olacağına inanıyorum.

KENDİNİZ OLMA CESARETİNİ GÖSTERİN

Hergün tek bir kendini reddetme düşüncesine dahi yer vermeden bir saat için olduğunuz gibi kabul edin kendinizi. Gerçekten kendinizi biliyorsanız bunu yapabilirsiniz.
İnsan kendini küçümseme eğilimindedir: İnsan bilinçli olarak düşünebildiği güvenle beklediği ve mümkün olduğuna inandığı herşeyi yapabilir. Evren sınır koymaz; biz inançlarımızla sınırlarız kendimizi.
Gerçek benliğini keşfetmek: Yıllardır kafamızda olan ve gerçek benliğin ortaya çıkmasını engelleyen korku dolu olumsuz düşüncelerden kurtulmamız gerekir.
Asla yalnız değilsiniz: Gerçek sevgi korkuyu defeder. Ben’i sevmek içimizdeki gücün bizim vasıtamızla herşeyi yapabileceğini idrak etmektir.
Taklit intihardır: İnsan mükemmel olmak için başkalarını taklit etmek zorunda değildir. Hiç hata yapmayan kişiler hiçbir şey yapmayanlardır.
En büyük arzu: En çok istediğimiz şey nedir. İnanın ve sahip olun. Düşüncenizi bunda yoğunlaştırın.
Düşünce: Düşünmek, düşünceyi kendi algılamamız ölçüsünde kullanmak demektir.
İstediğimize sahip olmak: Bilinçaltı herşeyi bilendir ve o kadar duyarlıdır ki her istediğimize cevap verir. Ona ilettiğiniz her düşünceyi tatbik eder.
Hakimiyeti ele geçirmek: Bilinçaltına düşüncenin toprağı denir. Bildiği verilen tohum düşüncelerine cevap vermektir. Her türlü hastalık bilinçaltının çalışma sistemini anlayamamamızdan kaynaklanır.

AMAÇLARA ULAŞMAK İÇİN BEŞ İLKE

Kendiniz için ideal imajı belirleyin: Düşündüğünüz, inandığınız ve güvenle beklediğiniz şeye mutlaka ulaşırsınız. İnanmışsanız hiçbir şey imkansız değildir.
Amaçlarınıza sınır koymayın: Amaçlarınızı yalnızca kendiniz yargılayabilirsiniz. Bu yargılamadan kaçının, çünkü kendinizi sınırlarsınız. İnsanın kendini küçümseme eğilimi vardır. İnsan olabileceğinin ötesini amaçlamalıdır.
Çalışmadan inanmak işe yaramaz: Çalışmadan amaçlara ulaşmak mümkün olmadığı gibi üretkenlikten uzaklaştırır. İnanç çalışmakla kusursuzlaşır.
Düşüncelerinizi kendinize saklayın: Zihinsel imajınızı kendinize saklayın, gerekeni yapın ve bekleyin. Kimseye birşey söylemeyin. Aldığınız tepkilerle bir o yana bir bu yana savrulmayın.
Hedeften ayrılmayın: Dikkatinizi amacınız üzerinde yoğunlaştırırsanız, bilinçaltınız ayrıntıları halleder. Hayalinizi zihinsel olarak bitirin ve gerekeni tamamlayarak bekleyin. İnandığınız ölçüde sahip olursunuz.
Amaçlarınızın envanterini tutunuz: İnsan gün boyunca düşündüklerinin toplamıdır.
Kendini yönetme: Amaçlarınızı yazın. Onları gerçekten istiyor musunuz. Amaçlarınızı benimseyin. Amaçlarınızın dünyada yaşadığını hayal edin.

SINIRSIZ FİKİR KAYNAĞINI KULLANMA

Gerçek anlamda başarıya ulaşanlar sezgilerinin sesini dinlemeyi öğrenip onu izleyenlerdir.
Sezgiye güvenme: Sevgi küçük beşeri ben’imizi oradan çıkardığımız zaman ortaya çıkan yüce ilhamdır.
Fikirler hiç umulmadık anda çıkar: Fikirler mücadeleden vazgeçtikten, yarı uykudayken ya da hayal kurarken ortaya çıkmaktadır.
Yapıcı olma:
a)Düşünceleri bir noktada yoğunlaştırın. Hangi yöne gideceğinizi iyi belirleyin ve her seferinde tek bir fikri içeri alın.
b)Derinlemesine düşünmek aceleye gelmez. İyi sonuç almak için projenizi bilinçaltınıza tam anlamıyla yerleştiriniz.
c)Fikirler geldiğinde yakalamaya hazır olun, hemen not edin.
d)Şimdi fikirlerinizi kullanmaya hazırsınız. Fikirleri eleyerek doğruları kaydedin.
Kendini yönetme: Ben de evrenin sırlarına ulaşabilirim, sonsuz bir kaynakla ilişkideyim.

Jack Ensign ADDİNGTON 
 

Hepinize güzel bir hafta diliyorum, sağlık, mutluluk, huzur dolu olsun.
Biz bu hafta evde idik, arabamızın şoförlüğünü yapan hacı ağbimiz geçtiğimiz pazartesi akşamı eşini yitirdi. Allah rahmet eylesin toprağı bol mekanı cennet olsun Ülkü ablamızın. Salı sabahı bize telefonda bildirdi ölüm haberini, o kadar şaşırdım ki, cenaze nereden hangi camiden kalkacak sormayı unuttum. Kapatmışken tekrar aradım camiyi öğrendim. İlgili zamanda da camide hazır bulunduk. Cuma geceside okumasında hazır bulunduk arkadaşla. İnsan hayatı bazen böyle yaprak döküyor hayat yaprak döke döke sonlanıyor..
 
Eylül bu illaki yaprak dökecek diyor sanatçı da...



Yalnız benim merdiven çıkarken başım dönüyor gibi oluyor, yüksek tansiyondan mı acaba diyorum, inerken sorun yaşamıyorum. Aynı durumu bir züccaciye mağazasında da yaşadım, alt kata inerken sorun yok, üst kata çıkarken sersemliyorum tutunacak bir yerler arıyorum.  
 

 THEM DİZİ SEZON 1 (2021) SEZON 2 (2024)
 
Siyahi bir aileyi kötü güçlerin tehdit etmesi sonucu aile beyazların yaşadıgı bir Los Angles mahallesine taşınırlar.
 
Bu diziyi izledim, ilk sezon iyi fakat 2. sezon da birkaç sahneyi atlamak zorunda kaldım. 2. sezon da konu olarak farklı idi... 


WILDFLOWER 2023

Bir kız, iki nörofarklı ebeveyni ve yardım etme konusunda tam olarak anlaşamayan geniş bir aile ile hayatta ilerlemeye çalışırken yaşamak zorundadır.

Bu güçlü ve dokunaklı film, aile ve farklılık kavramları üzerine derin bir anlam taşımaktadır. Başkalarının farklılıkları ve kişisel zorluklarına dayanma şekilleri hakkındaki tartışmaları ele alan bir hikaye, izleyicileri derinden etkilemektedir.

Ana karakterimiz, nörofarklı ebeveynleriyle birlikte büyüyen bir genç kızdır. Annesi ve babası, farklı nörolojik farklılıklara sahiptir ve bu, aileyi birbirinden farklı yöntemlerle mücadele etmeye zorlar. Ayrıca, geniş bir aileleri vardır ve her biri de kendi fikirlerine ve yardım etme tarzlarına sahiptir. Bu durum, kızımızın hayatını oldukça karmaşık hale getirir ve onu farklı düşünceler ve beklentiler arasında sıkışmış hissetmeye iter.

Film, bu karmaşık dinamikleri ve ailenin farklı üyelerinin perspektiflerini ustalıkla ele alır. İzleyiciler, karakterlerin iç dünyasına dalmak ve her birinin deneyimlerini anlamak için büyülenirler. Aynı zamanda, film, farklılıkların kabul edilmesinin ve insanların birbirlerine nasıl destek olabileceğinin önemini vurgular.

Görkemli oyunculuk performansları ve etkileyici senaryosuyla bu film, duygusal bir yolculuğa davet ediyor. İzleyiciler, karakterlerin mücadelelerine ve ailenin içindeki gerilimlere katılarak, kendilerini filmde derinden bağlı hissedeceklerdir.

Filmin yönetmeni, karakterlerin duygularını ve iç dünyalarını ustalıkla yansıtan mükemmel bir iş çıkarmıştır. Sahnelere duygusal bir derinlik katmak için kullanılan müzikler ve sinematografi de büyüleyicidir. Her şey bir araya gelerek, izleyiciyi etkileyici bir deneyime sürüklüyor.

Bu film, aile bağlarının ve farklılıkların önemini anlatan güçlü bir sinema deneyimidir. İzleyicileri düşünmeye ve empati kurmaya teşvik ederken, aynı zamanda bir ailenin iç dinamiklerinin karmaşıklığına da ışık tutuyor. Herkesin izlemesini tavsiye ederim, çünkü bu film, hayatın gerçekleriyle yüzleşmek ve kabul etmek için bir fırsat sunuyor.

Çok eğlenceli komedi dolu güzel bir flim. İzlerken zaman nasıl geçti anlamadım bile..


TAROT 2024

Bir grup arkadaş, meraklı bir akşam, eski bir kitapçının tozlu raflarında gizlenmiş eski bir Tarot destesini bulur. Falcılık merakıyla heyecanlanan gençler, Tarot okuma kurallarına aldırmadan, asla kullanılmaması gereken bir desteyle fal bakmaya başlarlar. Bu eğlence, aniden ürkütücü bir kabusa dönüşür. Lanetli deste, korkunç bir varlığın serbest kalmasına neden olur. Tarot kartlarının kehanetiyle, her biri kendi kaderiyle yüzleşmek zorunda kalır. Gelecek kaçınılmaz görünmektedir ve ölüm her adımda onları takip etmektedir. Hayatta kalmak için zamana karşı bir yarışa giren gençler, umutlarını yitirmeden lanetli kartların gizemini çözmeye çalışırlar.

Güzeldi, sıkmadı, korku temalı idi.


 

Kütüphaneme katılan bir kitap...

 


 EDEBİYAT BURADA


https://www.youtube.com/watch?v=ZXzJu8GkaQ8&t=28s
https://www.youtube.com/watch?v=dkl-2xXVono


TARİH OBASI

https://www.youtube.com/watch?v=6JlmbvjgChk


EV NUMARASI

https://www.youtube.com/watch?v=E20FCOgp3ws

ANTİK MAĞARA KEŞFİ

https://www.youtube.com/watch?v=9YtvfGy4hVg&t=12s

TEHLİKE EVİNİZDE

https://www.youtube.com/watch?v=cDGzdT3JaXc


Hepinize sevgiler


8 yorum:

  1. Allah rahmet eylesin. Güzel film önerileri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileğinize Allah kabul etsin demekten başka bir şey aklımıza gelmiyor.
      Keyifli seyirler.

      Sil
  2. Paylaşımlarınız böylesine dopdolu olunca tekrar dönüp yeniden okuma, izleme ihtiyacını duyuyor insan sevgili öğretmenim.
    Emeğinize sağlık.
    Kaybınız için baş sağlığı diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah öğretmenim kelimesi... Lisede iken çok istemiştim sınıf öğretmeni olmayı, olmadı meslek lisesi olduğumuz için meslek branşına yerleştirmişti sistem.
      Öğrenmeyi de öğretmeyi de çok severim. İşyerinde iken çalışma arkadaşlarıma öğrettiklerim olmuştur:)) en azından buradan telafi ettik.
      Baş sağlığı dileğiniz için çok teşekkür ederim.
      Sevgiler, saygılar...

      Sil
  3. Merhabalar.
    Yine dopdolu ve güzel bir paylaşım hazırlamışsınız. Emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. Kaybettiğiniz Hacı ağabeyinizin eşi için taziyelerimi iletir, Allah'tan rahmet dilerim. Bir erkeğin eşini kaybetmesi, çok daha acı ve üzücü bir durum. Kadın eşler tek başlarına kalsalar da yapabiliyorlar, ama erkekler için çok zor bir durumdur.
    Sağlığınıza dikkat edin. Merdiven çıkarken bedeninizin verdiği sinyalleri dikkate alın.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğeni ve başsağlığı dileğiniz için sağolun. Yazdıklarınız çok doğru erkek yalnız yapamıyor. Tansiyon ilacı kullanıyorum yalnız ben evde merdivene filanda çıkamam büyük ihtimal bir korku var...
      Sevgiler

      Sil