OKUDUKLARIM-3-TAŞLARIN SESSİZLİĞİ- DIANA COOPER- ÜÇLEMENİN İLK KİTABI

22 Temmuz 2012


Üçlemenin ilk serisini okumaya başladım. Kitap hakıındaki düşüncelerimi umarım yakın zamanda sizinle paylaşacağım.
Altını çizdiklerimden....
*Hiç kimse vazgeçilmez değildir.
*Kartalları yüksekte uçarken vururlar.
*Geleceğini belirleyen sensin.
*Namaska= içinizdeki ilahi gücü selamlıyorum.
*Karma= Teoriye göre her ruh yolculuk halindedir.Dünya üzerindeki düşüncelerimizden, sözlerimizden ve yaptıklarımızdan sorumluyuz ve hepsinin sonuçları vardır işte buna karma denir.
*Ne ekersen onu biçersin
*Yaşamdaki yolculuğunu anlamak istiyorsan, ruhunla bağlantıya geçmek istersin. Sonrasında kendi doğrularını bulmak için vicdanının sesini, yani diğer deyişle içindeki tanrıyı dinlemen gerek.
* Yürümeye yeni başlayan çocuklar güvenli sınırlara ihtiyaç duyarlar.
* Ruhlar dünyaya neden geliyor?  Ruh fiziksel bedene girdiğinde duygular, ilişkiler, cinsellik, para ve pek çok farklı konuda dersler almaya başlar. Dersler evren tarafından düzenlenir ve bize yaşamımızın içinde var olacak şekilde, insan yada olaylar formunda sunulur. test süreçleri sınavlara benzer. İlerlemek için onları geçmek gerekir.
* Korku tehlikeyi çağırır.
* Gülmek iyidir, iyilik tanrıdır.
*İnsanlar negatif olmaya başladıklarında, temiz bir bağlantı kuramaz.
*3. göz? alnın ortasındaki spiritüel nokta. Her şeyi gören göz. Kutsal bağlantı noktası.
*Işığa odaklanmaya devam ettiğimiz sürece karanlık onu etkisi altına  alacak gücü kendinde bulamaz.
* Bu gezegende tesadüf yada şans diye bir şey yoktur.
* Yanılsamalar , herkesin doğru kabul ettiği, fakat aslında doğru olmayan şeyler. O yanılsamalar bizim hayatı algılayışımızı bozuyor.
* Zihin  ve ses ile neler yapılabilir? Bir şey düşündüğünüzde, düşünceniz enerjinin titreşimlerini evrene yayıyor. Yeterince güçlü düşündüğünüzde, düşündüğünüz şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Ağzımızı açtığımızda ve kelimeler ağzımızdan dökülmeye başladığında, çıkan ses düşüncelerimizi ateşliyor ve gerçekliği daha hızlı etkilemeye başlıyoruz. Ses titreşimleri çok daha güçlüdür. Atlantis döneminde tümörlerin ses titreşimleri ile yok edildiği söylenir. Ses titreşimlerinin depolandığı kristallerle, araçların hareket etmesi bile sağlanırmış.
* Yetenekliyim ve kendime güveniyorum.
*Aşık olmak harika, fakat aşkla gerçekler karıştığı zaman problemler yaşanmaya başlanıyor.
* Aşık olduğumuzda fantastik bir dünyaya adım atarak, aşık olduğumuz kişinin sadece iyi taraflarını gördüğümüzden söz ediyorlar. İnsanlar birbirlerinin kötü taraflarını görmeye başladıklarında durum değişiyor. Fakat bunun aşkın tam tersi olduğunu düşünüyorum. Aşık olmak bir gerçekliktir. O zaman karşımızdaki kişinin güzel ruhunu keşfederiz. Yanılsama ise, iki tarafın egolarının çatışmaya başlamasıyla ortaya çıkıyor.
* Bize insanların kötü olduklarına inanmamız öğretildi. Bu nedenle,
birbirimizin iyi ve nazik taraflarını görmek yerine, sürekli birbirimizin kötü yönlerini arıyoruz.
*Aşık olduğumuzda karşımızdakinin en iyi özelliklerini görüyoruz. O kişi gerçektende öyle biridir. Bizim gerçeklik dediğimiz şey ise, onların ruhunu gizleyen kişisel özelliklerin yarattığı yanılsamalardır.
*Birbirimizin en iyi yönlerine baktığımız da, onların hakkındaki gerçeğe ulaşabiliyoruz.


100. Sayfadayım geriye kaldı 231:)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder