FİT TARİFLER

04 Temmuz 2017


MÜSLİLİ LİMONLU  BAR
100 gr kuru kayısı
Yarım limon
1 çorba kaşığı bal
40 gr ceviz
40 gr badem yada fıstık
40 gr yulaf ( 15 dakika sua pişir.)

Limonu yıka, blendırda parçala. Kayısı kaynar suda beklet, doğra.Badem yada fıstığı öğüt, hepsini karıştır.
15-20 dakika 200 derecede pişir. 3-4 saat buzdolabında beklet.


FINDIKLI BAR

2/3 bardak bal
2 yumurta  akı
1 fincan kavrulmuş badem yada fındık
1/2 fincan kuru kayısı
yarım limon kabuğu

Isıya dayanıklı bir kabı sıcak su dolu kaynayan kaba yerleştirin. Balı içine koyun. Yumurta aklarını çırpın. Bala ilave edin. Ahşap kaşıkla karıştırın, 45 dakika .. Fındık kuru kayısı doğranmış ilave edin kap hala sıcak suda olacak. tepsiye parşömen kağıdı serin karışımı dökün, üstünü parşömen ile kapatıp 1 gece dolapta bekletin.


KURU MEYVELİ RULO

250 GR kuru kayısı
250 gr hurma
100 gr ayçekirdeği içi
50 gr kaju fıstık
150 gr portakal kabuğu
1 çorba kaşığı tarçın
Bir parça kakule

Hurma ve kayısı 15 dakika sıcak suda beklesin. Blendırdan keserek geçirin.Portakal kabuğu ve diğer malzemeleri koyun. Susamın yarısını koyun. Parşömen kağıda diğer karısını serpin. Karışımı rulo yapın parşömen kağıdında yuvarlayın ve sararak buzdolabında bir gece bekletin.



KÖFTE


Yarım fincan  nohut
Yarım fincan yeşil mercimek
1 adet soğan
1 ufak havuç
200 gr lahana
1 çay kaşığı domates salçası
yulaf unu
zevke göre baharat

Nohut ve mercimeği pişirin, blendırla ezin. Lahana, havuç ve soğanı doğrayın ilave edin. Baharatı ilave edin. Şekil vererek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder