GÜN -21-

22 Ekim 2017


Bahçede son fasıllarını yaşayan sardunyalardan biri ile çelinçın son gününden merhaba herkese.
Sabah erken kalktık, kahvaltımızı yaptık. Ağbim kahveye gitti ben rutin işlerimi yaptım. Çamaşır makinasına çamaşır attım. İşim bittikten sonra saçımı yıkadım, parça parça dökülmeye başladı yine.
Bu arada annem sarı çiğdemlerden bir miktar çıkardı babamın mezar kenarına, dayıma ve nezahat ablaya ekeceğini söyledi.


Rahmetli babam rahatsızlığının ilk zamanlarında.
Ağbim ve annem mezarlığa gittiler, annem çiçekleri ekmiş, mezarı temizlemişler. Daha sonra eve geldiler. 


Bu da annem komşunun okumasına gitmeden önce. Allah ona uzun ömür versin ihşallah.
Tok evin aç kedileri beslendi.


Ağbim ile bankamatikte işimiz vardı, çarşıya gittik ama maalesef bankamatik işlem yapmıyordu. Çarşıda biraz dolaştım Kasım ayı dergileri çıktı mı diye merak ettim, henüz çıkmamış. Eve gider iken köşem pastanesine oturdum bir çay içtim.


Oradan çıktım markete uğradım bulaşık deterjanı bitmişti onu aldım. Eve geldim. İşimi ördüm biraz bu arada bir film izledim.

1922

1922 yılında geçen filmde, finansal nedenlerden dolayı oğluyla birlikte karısını öldürmek için komplo kuran bir çitçinin hikayesini anlatıyor. Eşi Arlette’i öldürdüğünü itiraf eden Wilfred James, karısını gömdükten sonra fareler yüzünden dehşete kapılır. Aynı zamanda hikayenin anlatıcısı olan Wilfred, Arlette’in ruhunun kendisine dadandığına inanmıştır.
1922; Stephen King’in, 2010 yılında kaleme aldığı Full Dark, No Stars kitabında yer alan aynı isimli kısa hikayesinden sinemaya uyarlandı.

Akşam yemeği için karışık kızartma hazırladık, O arada arkadaş aradı eşi kızartma sevmediği için yapmıyormuş ben çok severim özendim şimdi dedi. Neyse bize bir ara geldiğinde yaparız artık.
Akşam yemeği yenildi. Ağbim maç izlemeye gitti, annem yattı. Ben de kitaplara kaçacağım şimdi.
Hayırlı akşamlar.

2 yorum:

  1. şöyle bir pastanede oturup çay içmeyi çok istemişimdir. ama çaydan nefret ediyorum bir karadenizli olarak :( ama gpta ediyorum

    başınız sağolsun, Allah annenizi başınızdan eksik etmesin.

    YanıtlaSil