GÜN -20-

21 Ekim 2017


Sabah aynı saatte kalkıldı, kahvaltı yapıldı. Rutin günlük işler yapıldı. Biraz bahçede dolaşıldı süpürge ilen ölen yapraklar toplandı. Tok evin aç kedileri beslendi. Bu arada öğlen oldu, annem abdest aldı, sonra onu giydirdim. Karşı komşunun yemekli asker mevlidi vardı oraya gitti. Oğlu askere gidecek kurban kestiler yemekli mevlit yapıldı. Allah kabul etsin kazasız belasız askerliğini bitirsin ihşallah. Önceden ev ev gezip el öperlerdi, şimdi o gelenek yok. Ama biz yine de ağbimin mallarından bir havlu paketledik kendisine.
Annem gittikten sonra biraz sağa sola dönendim iş bulamadım kendime. Kişisel bir işim vardı onu hallettim. O arada arkadaş 5 defa aramış. Geri döndüm yeni açılan BIG MAMAS diye bir yer var, orada oğlu ile oturduğunu benimde gitmek istediğim bir yer olduğu için beni de çağırdı. Kalktım giyindim kapıyı kilitledim. Kilidi komşuya götürdüm mevlüte girmedim anneme vermesi için emanet ettim. Acele ile arkadaşın yanına gittim. Onlar sipariş vermiş, ben de menüye baktım dudak uçuklatan fiyatlar vardı.  Arkadaş salata söylemiş ben de salata söyledim. Neyse benim bir yerlere sıkışmış 30 liram varmış o çıktı. En son birer kahve içtik.


Eve gelince hem bu yazımı hem de yeni çelinç yazısını hazırladım. Akşamdan yemeğim var, yanına bir çorba yaptım. Annem ayakları açılsın diye başka bir komşuya geçti.
Bundan sonra gelince akşam yemeği ve ağbimi gece bekleme, o bekleme esnasında da kitap okuma var.


Herkese hayırlı akşamlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder