İZLEDİKLERİM 2021/5

28 Ocak 2021

 

 
AV MEVSİMİ 2010


Cinayet masasındaki tecrübesi nedeniyle Avcı lakabının hakkını veren Komiser Ferman ile adı deliye çıkmış İdris baba-oğul kadar birbirine yakın iki polistir. Aralarına antropoloji mezunu bir çömez olan Hasan katılmıştır. Üçü öldürülen genç bir kızın katilini bulmakla görevlendirilir. Soruşturma sırasında uyuşturucu ticaretinden zengin bir işadamına kadar farklı insanlarla karşılaşacak bu üç polisin hayatı artık eskisi gibi olmayacaktır.
 
İzlenebilir, güzel sanatçılar var kadroda. 
 

 

 ACI REÇETE 2015 


Emily Hawkins, kocası hapse girdikten sonra depresyon ve anksiyete belirtileriyle boğuşmakta olan sorunlu bir kadındır. Kocasının hapisten çıkmasına az kalmıştır ve bu esnada psikiyatrları var gücüyle genç kadını iyileştirmeye çalışır. İlaçların sayesinde yaşamaya çalışan kadın için doktoruyla arasında başlayan ilişki sonrasında işler iyiden iyiye zorlaşacaktır.
 
Güzeldi...
 

RÜZGAR 2018
 
Ece ile Alper uzun soluklu bir ilişki yaşamakta, gayette mutlu ilerlemektedir. Ancak Alper’in çocuk isteğine karşı çıkan Ece yüzünden bu ilişki bir türlü evlilikle sonuçlanmamaktadır. Lakin tam da o sırada hayatlarına aniden giren kapkaç elemanı 10 yaşındaki Rüzgar, Ece ile Alper’in yaşam biçimlerini tamamen değiştirecektir. Rüzgar’ı koruyup sokak çetelerine karşı amansız bir mücadele içerisine girişen kahramanlarımız, filmin genel yapısını da güçlü bir hale getirmeyi başarmaktadır. 
 
Güzeldi.... 
 

MAVİ GÖZLÜ DEV 2007
 
Kavganın, sevdanın ve Türkçe’nin büyük şairi Nâzım Hikmet, 1941 yılında Bursa Hapishanesi’ne nakledilir. “Komünizm” propagandası nedeniyle mahkûm olan şairin ünü içeride kulaktan kulağa, efsaneye dönüşür. İbrahim Balaban ve Yusuf, ustanın odasına desen çizeceği aynaları taşırlar. Mahkûmların portresini yapan Nâzım’ın aklı yalnızca karısı Piraye’dedir. Günlerdir ne mektup, ne telgraf gelmiştir. Hasretin dinmeyen sızısı, siyatik ağrılarından da beterdir. 2. Dünya Savaşı’nın vahşeti ve sefaleti tırmanırken; şair, Müdür Tahsin Bey’den kötü haberi alır. Hakkında verilen 28 yıl hapis cezası onaylanmıştır
 
Geç kalmış bir izleme idi. 
 

 DÜNYANIN EN GÜZEL KOKUSU 2016
 
Hakan, her gününü farklı geçiren günü birlik ilişkiler yaşayan söz yazarıdır. Bir gün en yakın arkadaşı Derya ile aralarındaki ilişki Hakan'ın dikkatini çekecektir. 
 
Film güzeldi, şimdi sırada 2. var onu izleyeceğim.
Film müzikleri: Mehmet Erdem - Herkes Ayni Hayatta, Mert Tünay - Güzel, Kenan Dogulu - Tencere Kapak, Mert Tünay - Istanbulun En Guzel Gözleri, Demir Demirkan - Asktan Öte, Caner Karamukluoglu (TNK) - Unutmam Seni
 


14 yorum:

  1. Yani şu Av Mevsimi filmi, listemde. O bana bakıyor, ben ona. Normal şartlarda Yavuz hocanın filmini şimdiye çoktan hüpürdetirdim ama ah benim polisiye hikayelere karşı olan istemsizliğim.... :)

    YanıtlaSil
  2. Av Mevsimi klasiklerdendir..Diğer filmleride izleyeceğim..Türk filmlerini

    YanıtlaSil
  3. Rüzgar çok ilgimi çekti :)

    YanıtlaSil
  4. Av Mevsimine bayılmıştım, Dünyanın En güzel kokusu da hoştu...
    Mavi Gözlü Dev de Nazım'a biraz kızmıştım ama işte benimki kendi kendime bıdırdanma halleri :))
    Rüzgar filmini çok beğenemedim ben...
    İyi seyirler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sağol teşekkür ederim sanada keyifli seyirler

      Sil
  5. Av mevsimi güzeldi izlemiştim.. Acı Reçete ilgimi çekti bakayım 😊sevgiler ablam 🤗

    YanıtlaSil
  6. Yine seyretmedğim filmler. Şu dönem epey seyretmeme karşın ne çok seyredilecek film var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç bilir misin bu duyguyu?
      hayat devam edecek birileri yeni kitaplar yazacak, okuyamayacaksın yeni filmler çekilecek, izleyemeyeceksin sevdiğin bir şarkıyı bir daha dinlemek isterken dinleyemeyeceksin..
      BABAM VE OĞLUM KİTABI/ ÇAĞAN IRMAK

      Sil
  7. Av mevsimi bana çok durağan gelmişti. Ama Cem Yılmaz'ın Hayde Gidelum performansı harikaydı :)

    YanıtlaSil