OKUDUM -7- GECE KELEBEĞİ/ HAYDAR KARATAŞ

24 Eylül 2012


İLETİŞİM YAYINLARI
4.BASKI 2011
255 SAYFA

RÜZGARA DOĞRUNUN Kitaplaşalım etkinliğinden gelen hediye bir kitaptı. PİNUCCİASBOOK teşekkür ederim. Küçük bir kızın dersim olaylarından sonra annesi ile verdiği yaşam mücadelesini anlatan bir kitaptı. Severek okudum.

ALTINI ÇİZDİKLERİM.




SAYFA 220 - Cem tutulduğu zaman insan turna kuşu gibi kanatlanıp uçarmış. Birde turna kuşu sadıkmış. Kerbela yasını bir tutan oymuş. Turna unutmazmış yoldaşını bırakıp gitmezmiş. Turna kuşunu yakalayıp kafese koysan aynı al keklik gibi çat diye çatlarmış. O çatlayıp ölünceye kadar eşi beklermiş. Kendine başka bir eşde bulmazmış. Eşi ölmüş turna kuşu turna sürüsüyle uçsa dahi yapayalnızmış. Otuz yıl yas tutarmış. Turna birde soyunu çok severmiş.
SAYFA 229- Öfkede din iman yok, öfke düşmana duyuluyormuş gibi durur ama sahibine düşmandır. Düşmanı bitirmeden sahibini bitirir.
SAYFA 229- İnsan yiğit insanla ölüme gider, Yiğit insanla ölüm ölüm değildir.
SAYFA 233 - Öfke tanrıyı dahi yakacak kudrete sahiptir.
SAYFA 233- İnsan öfkesi kendisini yakmadan durmaz.
SAYFA 246- Umut olmadan insan yaşar mı? umut olmadı mı insan bu zavallı zelxe gibi delirir. Söyler söyler inanır, sonra inancının boş olmasına dayanamayıp çatlar.

Alık  ile Fatığun masalları ve Fecire ana ile kızı  Gülizarın hayatta kalma mücadeleleri . Zor hayat koşulları  daha ne diyeyim alın okuyun.
Serinin 2. kitabı da ON İKİ DAĞIN SIRRI daha sonra alıp okumayı düşündüğüm bir kitap.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder