OKUDUM -12- YAŞANMIŞ MELEK HİKAYELERİ / DOREEN VIRTUE

25 Kasım 2012


Şu saatte eve daha henüz yeni girdim. Bugün yine istanbulda idim, teyzem bakırköyde özel bir hastanede yatıyor ve annem de yanında kalıyor. Bu gün sabah sadece ben giderim diye düşündüm ama 77 yaşındaki babam bende geleceğim deyince beraber gittik. Resim çekemedim önemli olan yolda birşey olmasın diye babama sahip çıkmaktı . Kulakları yaşına istinaden ağırlaştı fakat kabul etmiyoruz bunu, ben duyarım siz yüksek sesle konuşun der, sende avazın çıktığı kadar bağırırsın tabi.O makina almaz, olan senin ses tellerine olur. Teyzemi bugün gayet  iyi gördüm. Çıkışta yine bakırköyde ikamet eden kuzenime uğradık bir kahve içimi kadar kaldık ve tekrar yeniden buraya dönüş için otogara geldik şu an da da evdeyim.

Akşam iş çıkışı yatmadan biraz o sessizlikte ve huşu içinde kitap okudum 2,5 saat kadar ve DOREEN VİRTUE'nin YAŞANMIŞ MELEK HİKAYELERİ kitabını bitirdim. Güzeldi kısaca konusu, merhum yakınlarından ve erenlerden hayat kurtaran mesajlar alan yetişkinler ile bir kargaşanın ortasında bir yerlerden çıkan yardım eli uzatan ve aniden ortadan kaybolan yabancılara  ait kısa kısa 168 tane gerçek hayat hikayeleri yer alıyor kitapta. Kitabın sonunda ise ;

CENNETE AÇIK OLMAK
KENDİNİZİ MELEK GÖRÜLERİNE AÇMANIZ İÇİN BİR HAFTALIK PLAN
MELEKLERİ GÖRMENİN YOLLARI

Konuları mevcut. Bundan önceki yazım bu bölümlerden korkulardan arınmanın yolları idi. Melek görüleri için bir haftalık sabah ve akşam niyetleri var, bunları da yazdığım bir ara sizinle paylaşmak istiyorum.
 Kitaptan güzel bir kaç cümle

*SAYFA 75: Herkese yetecek kadar yer olmasaydı, Tanrı hepimizi buraya göndermezdi.


*SAYFA 123: Ölümün erken gelmesi diye bir şey yok. Herşey bir plan dahilinde; ille de Tanrı'nın planına göre değil  ama her birey, bu dünyaya gelirken, dünyadan ayrılma zamanını da seçer. Hiçbir bebek, bu anlayışa sahip olmadan doğmaz.
Bir şeyler vermek için gelir, sonra ayrılırız. Bu mevkiye geldiğimden beri birçok kişiye yardım ettim ve buna devam edeceğim çünkü bu işi seviyorum. Hiçbir zaman uzun bir süre boyunca kabirde kalmadım. Kabir sadece kemik ve küllerin deposu; ruhun değil. Kabri ziyaret ederek "ölüye hürmet" edermişiz... Ne saçmalık! Bedenimde dolaşırken ki halimden daha canlıyım. Eğer ölümün, noktayla sonlanan bir cümle olduğuna inanmak istiyorsan inanabilirsin ama asıl azap, geri de kalanların acı çekmesi.... Üzüntüyü atlatabilirsek, acı hafifler ve birçok kişi, o ruhun, yardım etmek için her zaman yanlarında olacağını öğrenebilir.


*SAYFA 144: Eski ben öldü ama şimdi tanıdığım ben doğdu.


*SAYFA 146: Tesadüf diye birşey yoktur,Yalnız değiliz.

Bizim insanlarımızın evliya veya erenlerle olan hikayelerinin yabancılar da yaşanmış olanları. Gerçek hayat hikayeleri daima ilgimi çektiği için hiç tereddüt etmeden sonuna kadar okudum ve beğendim tavsiye ediyorum sizde okuyun.



785 sayfa olan bu  kitabı da evde okumaya devam ediyorum. Bunun da konusu tarihte liderlik yapan kişilerin özellikleri ve ahlak yapıları, aile değerleri, iş değerleri vs .

Çantama ise aşağıdaki kitabı aldım, yarın sabah serviste işe giderken okumaya başlarım artık. Yazarın daha önce İKİ CAMİ ARASI AŞK kitabını okumuştum ihşallah bu da o kitap kadar ruhumu besler...

2 yorum:

  1. Ben sayfanizi cok sevdim,tam benlik konular...
    Daha önceki yazilarinizla beraber sayfalarinizi karistirmaya devam edecegim...
    Ben de beklerim,sevgiyle ve dostca kalin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğenmenize sevindim yıldız hanım. Her zaman beklerim.
      sevgiler

      Sil