İYİ BİR ŞEYSE SEVERİZ ELBETTE

08 Mart 2019


Evet çantanın ön yüzü bitti yanları ve arkası kaldı. 
ağbim bu gün istanbul'dan hafta sonu için geliyor.  Annem sevdiği yemekleri pişiriyor. Bende aylık pisikoterapimi aldım bu gün. Filmlerimi izliyorum el işimi yapıyorum. Biraz bahçede oyalanıyorum. Kuşları kedileri besliyorum gün geçiyor...

ÖRÜMCEK AĞINDAKİ KIZ İZLEDİM

Bilgisayar korsanlığı yaparak hayatını devam ettiren Lisbeth Salander, bütün gününü suçluları gün yüzüne çıkarmak için çalışan bir korsandır. Uzun süredir bu şekilde devam ettirdiği yaşamında suçluların açıklarını bulduğu anda paylaştığı gazeteci bir arkadaşı vardır. Mikael adındaki bu gazeteci Lisbeth'in verdiği bilgiler doğrultusunda suçluları ifşa etmektedir. İkili hiç anlaşamasalar da birlikte iyi işler çıkarmıştır. Lisbeth bir gece bulduğu dosyalarda bütün siyasi suçluları, yozlaşmış polisleri ve hükümet çalışanlarının listesine ulaşır. Bu durumdan bahsettiği gazeteci arkadaşı ile bu durum üzerine düşünmektedirler. Ancak bu büyük suç ağının açıklanması ile kendilerini büyük bir riske atarlar. Büyük bir örümcek ağındaki kız ve gazeteci arkadaşının yapacaklarını gözler önüne seriyor film.



ORTAK

Eski bir asker olan Payne, yaşamını artık sakin geçirmek istemektedir. Ancak ona özenerek büyüyen kardeşi onun yolundan gitmiş ve asker olmuştur. Gizli bir birim için çalışmakta olan kardeşinin bir görevde öldürüldüğünü öğrendikten sonra bu denli gizli bir ekibin bilgilerinin nasıl ele geçirildiği düşüncesiyle bir köstebek olduğunu anlar. Kardeşinin ölümüne sebep olan bu kişileri bulmak için yardımına ihtiyacı duyduğu iki eski arkadaşını da yanına alarak kardeşinin ölümünün sorumlularını aramaya başlarlar.


  REDCON -1 İZLEDİM
Dünya üzerinde bir virüsün çok hızlı bir şekilde yayılması ile artık insanlığın yarısı zombiye dönüşmüştür. Belli bölgelerde insanlar koloniler halinde yaşamaya devam etmektedir. Bu virüsü alt edebilmek için hayatta kalabilen bilim adamları bir panzehir aramaktadır. Bu virüsü tam anlamı ile çözebilmiş olan bir bilim adamı kurtuluş için gerekli bilgilere sahiptir. Ancak zombilerin bulunduğu bir yerde mahsur kalmıştır. Bu ölü toprakları tekrar canlandırmak için gerekli olan tek insanı kurtarmak için bir özel kuvvet ekibi kurulur ve kurtarma operasyonu başlar.

İZLEDİM

Bir dönemin en ilgi uyandıran çiftlerinden biri olan P.S. ve Marie Kroyer'in yaşam öyküsünü konu alan Danimarka yapımı bir film, 20. yüzyılın başlarında P.S. Kroyer (Søren Sætter-Lassen), Danimarka'nın en ünlü ressamıdır. Fiyatı ne olursa olsun, ülkenin tüm önemli isimleri ona resim yaptırabilmek için sıraya girmektedir. Avrupa'nın en güzel kadını olarak bilinen Marie (Birgitte Hjort Sørensen) ile evlenir. Kroyer çifti, bir süre sonra Vikebe adında bir kız çocuğuna sahip olur. Görünüşte muhteşem bir hayata sahip olan Kroyer'lerin kapalı kapılar ardında yüzleştikleri gerçekler ise bambaşkadır... 

13 yorum:

  1. Rabbim hayırlı kavuşmalar nasip etsin,çantanın sin halini merakla bekliyorum,kadınlar günün kutlu olsun ablacım❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol güzelim seninde kutlu olsun kadınlar günün

      Sil
  2. Kadınlar gününüz kutlu olsun. Çantanın renkleri çok hoş.

    YanıtlaSil
  3. heeey lisbeth salander hayranıyım yaa kitaplarının daa orcinal isveç filmlerinin deee, son bir kitabını okumadım dahaa ama beşini okudum :)

    YanıtlaSil
  4. Hepsi de benim sevdiğim tarz filmler. Teşekkürler, iyi bir şey ve sevdim:)

    YanıtlaSil
  5. Baktıkça örgü örme isteğim fişekleniyor ama öyle çirkin örüyorum ki...neyse geçti...deyip oturuyorum :))

    YanıtlaSil
  6. Filmleri not aldım özellikle zombili olanı :) Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. çanta süper, güle güle kullanasın Özlemciğim.

    YanıtlaSil