YALNIZLIK NE ZORMUŞ

01 Mart 2019


Bahçeden mor çiğdem ile merhaba herkese.....
Dünden bu yana nasılsınız umarım iyisinizdir, ben bildiğiniz gibi yim. Ev de el işlerimle ve kitaplarımla mutluyum. Evde bir yalnızlık çekiyorum sadece ama ona da alışkınım. Dün akşam oturdum iki film izledim. Bu günde çarşıya gittim biraz alışveriş yaptım. Evvelsi gün iki defa elektrik kesintisi olduğu için modem arızalandı, onu tamire götürdüm ara yüzünün tekrar kurulması gerekiyormuş. Kısacası 20 tl sıkışmış modeme:))) Dönüşte gelir iken mısır aldım anneme. Müge Anlı'yı izler iken patlatıyorum ona yiyiyor. Bugün çarşıdan da kurabiye istedi onu da aldım güzelime. Şimdi güzellik uykusuna yattı:))



Çantam da son durum bu maviden sonra ucuk pembe yapıp bitireceğim iş astarlanmasına ve sapına kaldı.



SÜLÜN KATİLLERİ 

Bir cinayet dedektifi aldığı cinayet davasından sonra kendisini katil yada katiller tarafından çevrildiğini hissederken davada ilerlediği her adımda ölüme bir adım yaklaştığını hissetmektedir. Polis memurunun gerilim yüklü bu davasında geri çekilmesi söz konusu mudur ? Yoksa ensesindeki ölümün nefesine karşı davayı çözecek midir ?



KAFESTEKİ KADIN

Polis müfettişi Carl Mørck, eski davaların tutulduğu Department Q'nun sorumlusu olarak atanır. Daha önce yine aynı bölüme atanan Esad ise yardımcısı olur. Kaybolan bir kadınla ilgili bir dava dikkatlerini çekecektir.

Filmlerini izledim, deep in tavsiyeleri idi.


24 yorum:

  1. yalnızlık yerine göre iyidir, kalabalıklar arasında kafanın şişmesindense bazen en iyisidir :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. bazen bizde gidiyor elektrik menekşeler çok güzel açmış 😊 akşamda ben patlatayım mısır severim😊 ah ah birde ben kalsam birazcık yalnız ne kadar güzel olur 😊 sevgiler canım benim çanta cok güzel olmuş ellerine emeğine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Mor çiçeğin, örgü çantan, patlamış mısırın ve filmlerinle ne güzel bir kompozisyon yaratmışsın :))

    YanıtlaSil
  4. Çiğdem baharı müjdelemiş, ne kadar güzel. Çantanın renklerine bayıldım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet bahar gelsin artık, çanta için renkler pastel severim yaz çantası olsun.

      Sil
  5. O çiğdem ne güzel öyle..Yalnız anneyi takdir ettim, Müge Anlı'ya da mısır yakışır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) çiğdemler bahçede çıkıyorlar. annem için sözlerine teşekkür ederim.

      Sil
  6. Yalnızken de bu kadar güzel olunur.
    Mor çiçekgini kiskandim.
    Bebeğini de optum.
    Yakında benimde 88 yasında bir bebeğim olacak.
    Bugün odasını hazırladım ıslak mendillerini,bezlerini ismarladim.
    Sevgile.

    YanıtlaSil
  7. Cantanizi kiskanmadim,sadece ozendim.
    Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  8. Burada da yer yer çiğdem gördüm yavaş yavaş geliyor bahar,çantanın son halini merak ile bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. inşallah kısa zamanda ortaya çıkacak son hali.

      Sil
  9. Merhabalar.
    "Yalnızlık Ne Zormuş" başlığı beni blog sayfanıza çekti. 2007 yılından beri blog okur ve yazarım. İki gün oldu "değirmenden mektup var" blog sayfamı kapattım. Bahçenizdeki mor çiçeğiniz gerçekten çok muhteşem görünüyor. Ördüğünüz şey galiba bir çanta olsa gerek. Gerçekten kullandığınız renkler ve motifleri ile birlikte çok harika bir görünümü var. Elinize ve emeğinize sağlıklar olsun. Babam daha önce ilk eşini kaybetmiş, ardından aldığı ikinci (annem) eşini de 1996 yılında kaybetti. Babam 1996 yılından 2019 yılına kadar 23 yıl hep yalnız yaşadı. Bizler evlatları olarak her ay kendisini ziyaret ettik, evini temizler, yemeklerini pişirirdik ama, o hep yalnız kalmayı tercih etti. Gönlünü ettik de son üç yılın kış aylarını bizlerle beraber geçirdi. "Baba yalnızlık Allah'a mahsustur, yalnızlıktan şikayetçi değil misin?" diye hep sorardık. O da hep "Ben artık yalnızlığa alıştım, yanımda kimseyi istemiyorum" derdi. Yaşı epey ileri olmasına rağmen, babam bedenen çok kuvvetliydi. Son zamanlarda yıldızı düştü de bizlerle kalmayı kabul etti ve yanımızda iken de 01 Şubat Cuma günü akşam üzeri vefat etti.

    Yalnızlık konusunu buraya getirmek ve bağlamak üzere babamdan örnek verdim. Aslında yalnızlık çok zor!.. Yalnzlığın ne denli zor olduğunu, evde bazı günler bir zaruretten dolayı yalnız kaldığım günlerde anladım. Ya babam, mübarek 23 yıldır hep yalnız ve tek başına yaşadı. Cenab-ı Hakk, hiçbir kulunu yalnız bir başına koymasın. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annem şimdiye kadar hiç yalnız kalmadı. Biz yanındayız devamlı. Yalnızlıktan kastım ağbiminden evden tedavi amaçlı ayrılışı bana koydu onu kastetdim.
      Sevgiler,

      Sil
  10. oh hayat güzeel :) foti nefis :)

    YanıtlaSil
  11. Ben severim yalnızlığı. Hele son zamanlarda o kadar kuru gürültü yapıyor ki insanlar (mecezi ve gerçek anlamda) daha bir sever oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok haklısın o tür insanlardan uzak durmak gerek.

      Sil
  12. Yalnızlık kişiye göre dozajları olan bir şey. Belli oranda kullanıldığında şifa oluyor gerçekten. Hem bi büyüğüm şöyle demişti bi keresinde "Yalnızlık diye bir şey yok ki, her kişinin yetmiş bin meleği vardır etrafında onlarla gezer dolaşır yatar uyur." Bunu duydum duyalı da yalnızlığa başka bi gözle bakar oldum zaten :) Anneciğe selamlar bu arada ;) Sevgiler :)

    YanıtlaSil