ÖYLE BİR GEÇER ZAMANKİ

21 Haziran 2019


Sabahları yürüyüşe çıkıyorum biliyorsunuz, bir süre yürüdükten sonra çay molası veriyorum...


Kaldırımda açmış olan zambak çiçeği....


Toprak ile aşk yaşayan bir kedicik objektifime takılanlar...
Sıcaklar aşırı derecede bu sene. Annem orak sıcakları bunlar diyor.
Ne de olsa eski insan o anlıyor bu sıcaklardan. 
Doğalgazcı arayışımız bitti, 4 yerden fiyat teklifi aldık ve demirdökümde karar kıldık. Fakat kombiyi buderus marka istiyoruz, o teklifimizi nasıl karşılayacak firma  henüz bilmiyoruz. Tek duam parkeler kırılmadam bu işin bitmesi, daha badana olacak onun için acelemiz var.



Çantam bitmek üzere tam istediğim gibi salaş büyük bir çanta oldu. Şimdi ağız kısmındayım çakma sık iğne yapacağım ağız kısmına...


Kitap bile okumaktan bunalıyorum sıcakta.
Çantayı örer iken bir kaç film izledim...


İTİRAF

2. Dünya savaşı sırasında geçen hikayede, Fransaya sığınan ateist bir kadın ile dini bütün bir rahip arasında gelişen sıra dışı dostluk mercek altına alınıyor. 


BABAM

Eşi ile birlikte Yusuf Tunalı, bir sardalya fabrikasının sahibidir. Birlikte bu fabrikayı güzel bir şekilde sürdüren yaşlı çiftin birde zihinsel engelli oğlu vardır. Yusuf, oğlu Arif ile hiç ilgilenmez ve bütün sorumluklukları eşinin üstündedir. Oğlunun bu durumunu pek kabullenemeyen Yusuf, bir gün eşinin ölümü ile tamamen yıkılacak ve oğlu arif ile baş başa kalacaktır. Oğlunun durumu bir yandan eşinin acısı bir yandan derken birde fabrikanın yükü onu tamamen bitirmiştir. Bu yüzden yanına bir işçi almaya karar veren Yusuf, Feride adındaki bir kızı işe alır. Feride, üniversiteyi bitirdikten sonra atanamayan genç bir kızdır. Feride hem fabrikada çalışmakta hemde Arif ile ilgilenmeye başlamıştır. Bu durum Yusuf'un çevresindekilere olumlu yönde farklı davranmasına sebep olacaktır.



2019 ABD yapımı O.G. Filmi, uzun yıllardır hapishanede bulunan bir mahkumun yaşadıklarını ele alıyor. İşlediği Gençlik yıllarında yaptığı bir hata yüzünden 24 yıl hapis cezasına çarptırılan Louis Merkins, tahliyesi için günler saymaktadır. Mahkumiyetinin son günlerinde yeni bir mahkum gelmiştir. Bu genç mahkum ile iyi tanışmalarından kısa bir süre sonra birlikte takılmaya başlarlar. Merkins, bu yeni çocuğa içeride nasıl hayatta kalabileceğini öğretirken, bir süre sonra Merkins psikolojik sinir bozucu hareketlerinden ve davranışlarından rahatsız olmaya başlar. Merkins, bu yeni mahkumun gelmesi ile hapishanenin bütün düzeninin bozulduğunu ve dengelerin değiştiğini fark eder. Kısa süre sonra özgürlüğüne kavuşacak olan Merkins'in içeriden çıkana kadar kendisine hakim olması gerekecektir.


15 yorum:

  1. Çok güzel bir paylaşım. Ne güzel açmış zambak. Kedicikte çok tatlı. Çantanız çok güzel oluyor elinize emeğinize sağlık. Çantayı örerken izlediğiniz filmlerden O.G. Filmini izlemedim, izleyebilirim teşekkürler . Sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Bende örmek isterdim ama yetenek yok. Sadece dantel örmüştüm ta yıllar önce. Babam filmini izlemedim. Aklından bir sayı tut okunacaklarda bekliyor. Umarım bu sene okuyabilirim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Beyda azmettikten sonra her şeyi öğrenebilirsin. Dantel ördü isen bunun da becerebilirsin.
      Sevgiler,

      Sil
  3. Bütün işleriniz kolaycacık ve çabukcacık hallolsun.

    Çetin Tekindor'u çok seviyorum, o filmi izleyeceğim .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amin inşallah Handan en sevmediğim işler inşaat ve badana:((((
      Film güzeldi seveceğine eminim.
      Sevgiler,

      Sil
  4. confession not aldım başrol erkek oyuncuyu pek severim kaçırmam filmlerini. doğal gaz kolay gelsin. benim bosch :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım beğenirsin filmi. bosch ve buderuss aynı firmanın.

      Sil
  5. Film izlemeye fırsat bulsam, zamanımın çoğu ne izleyeceğimi araştırmakla geçiyor, dolayısıyla film yalan oluyor :) Not aldım bunları. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  6. Tadilat işlerinizde kolay gelsin. Evde eşya olunca zorluyor. Hel ede scaklarda...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok haklısın yapılacak bir şey yok el mahkum yapılacak.

      Sil
  7. Kedinin yerinde olmak isterdim, zambağın rengi de ne hoşmuş. :) O.G filmini de not aldım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kedi toprakla aşk yaşıyordu resmen, döne döne bir hal oldu toprakta. Zambakta ağaç dibinde çıkmıştı...
      O.G. filmini de umarım beğenirsin bir hapishane filmi
      Sevgiler,

      Sil