İZLEDİKLERİM -16-

24 Ağustos 2014


Yönetmen Jaume Collet-Serra ve aksiyon sinemasının yıldızlarından Liam Neeson'ın tekrar buluştuğu Non-Stop, havada geçen aksiyon dolu bir macera. Kimin suçlu kimin masum olduğunun film içinde belirsizliğe karıştığı Hitchcockian bir aksiyon olarak nitelenen filmde Neeson, Hava Kuvvetleri'nden emekli bir askeri canlandırıyor ve uçakta uçan 200 yolcunun hayatı şimdi onun ellerinde, her 20 dakikada bir uçaktaki birisini öldürmekle tehdit eden esrarengiz bir suçluyu yakalamaya çalışan hava polisi Bill Marks’ı canlandırıyor. Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı herkesin potansiyel suçlu kabul edildiği bu durum Bill Marks'ı baş etmesi güç bir macera ve gerilimin içine sürüklüyor.

Yerden 12.000 metre yükseklikte geçen bu zamanla yarış filminde Bill, eğer hesabına 150 milyon dolar yatırılmazsa yolcuları öldürmek için fazla beklemeyeceğini söyleyen şüpheliyi bulmaya çalışır. Ancak yapacaklarını bir tek kendsine mesaj olarak göndermesi Bill'in durumunu daha da zorlaştırmıştır. Çünkü panik olan yolcular uçakta yaşanan terörün sorumlusu olarak Bill'den şüphelenmeye başlamıştır.



"Kaptan Amerika: İlk Yenilmez" seyircileri Marvel çizgi evrenin ilk yıllarına götürmüştü. Yenilmez kahramanımız günümüzde geçen bir devam filmiyle geri dönüyor. Steve Rogers, Nick Fury ve gizli SHIELD örgütü ile işbirliğini koruyarak modern dünyaya ayak uydurmaya çalışıyor. Devam filminde öykü bu sefer sosyalist dönem Rusya'sına uzanıyor. SSCB döneminde özel kuvvetler içerisinde yetiştirilen ve Winter Soldier (Kış Askeri) adı verilen bir adam aslında tam bir ölüm makinasıdır. Rusya tarafından donmuş bir gölde bulunur ve önüne çıkan her şeyi yerle bir etmeye kararlıdır. 
Kaptan Amerika yanına Falcon'u ve Kara Dul'u da alarak güç birliği yapar ve soğuk diyarlardan gelen bu düşmana karşı büyük bir mücadeleye girer. 
Kaptan Amerika'nın devam filminde başrol Chris Evans'ın yanı sıra kadroda Neal McDonough, Anthony Mackie, Sebastian Stan, Frank Grillo, Samuel L. Jackson ve Scarlett Johansson gibi yine renkli isimler kaşımıza çıkacak.


1982'de Lübnan Savaşı'nın en çetin günlerinde, İsrailli savaş pilotu Yoni bir kaza geçirir ve uçağı yere çakılır. Neyse ki çarpmadan önce paraşütle canını kurtarmayı başarır ama atladığı yer tam düşman hattının hemen kıyısında yer alan ve Filistinlilerin barındığı ki bir mülteci kampıdır. Kendisini esir alan Filistinli örgütte bir süre dayanan Yoni, bu sırada kendisini gözetleyen Fahed adında genç bir Filistinli mülteci ile nefret-mecburiyet arsı garip bir ilişki kurar. Fahed babasının köyüne kendisini götürmeye söz vermesi karşılığında, Yoni'ye kaçması için yardım eder. İkisinin de İsrail topraklarını geçme amacı farklıdır, üstelik düşmandırlar ama bir kez yola çıkınca farklılıklarını bir kenara koyarak, hayatta kalmaya çalışırlar. Önlerinde savaşın ikiye böldüğü topraklar vardır ve 'eve giden yolu' bulmak şimdi her zamankinden zordur.
Daha önce Limon Ağacı ve Suriyeli Gelin filmleriyle seyircisiyle buluşan Eran Riklis'in yönetmenliğini üstlendiği yapımın başrolünde Stephen Dorff yer alıyor.

4 yorum: