BAYRAMDA İZLEDİKLERİM 2

16 Haziran 2018


VELAYET MESELESİ 

15 yıldır evli ve 2 çocuk annesi Sandrine, kocası Jean’in başka bir ilişkisi olduğunu öğrenir. Şoku atlattıktan sonra, rakibi Virginia’yla tanışmaya karar verir.


Christine McPherson, namıdiğer “Uğur Böceği” son derece sevecen, dik kafalı ve iradeli annesi gibi olmamak için ne kadar uğraşsa da aynı onun gibidir. Uğur Böceği’nin hemşire olan annesi, eşinin işini kaybetmesinden sonra ailesini ayakta tutmak için yorulmak bilmeden çalışmaktadır. Sacramento, California’da 2002 yılında, hızla değişen Amerikan ekonomisinin ortasında geçen Uğur Böceği, bizi şekillendiren ilişkilere, bizi tanımlayan inançlara ve yuva adını verdiğimiz yerin benzersiz güzelliğine etkileyici bir bakış sunuyor.



1950’lerin Londra moda dünyasında, ünlü terzi Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) ve kız kardeşi Cyril (Lesley Manville) en tanınmış kişileri giydirmekte, bundan dolayı haklı bir ün ve gelir sahibi olarak yaşamlarını sürdürmektedir. Hayatına pek çok kadın girip çıkan Reynolds, Alma (Vicky Krieps) ile tanıştıktan sonra, başkalarına karşı duyrduklarından çok daha farklı hislerle genç kadına yaklaşır. Alma onun sevgilisi ve ilham perisi olmuştur, ancak bu aşkın geleceğini kestirmek zordur.
Alternatif Konu 2 : İngiliz modasının kalbinde yer alan ünlü terzi Reynolds Woodcock ve kız kardeşi Cyril, kendilerine özgü tarzları ile ülkenin önde gelenlerini giydirmektedir. Müzmin bir bekar olan Woodcock, hayatına giren kadınlarla arkadaşlık etmekte, onlardan ilham almaktadır. Genç, iradeli bir kadın olan Alma Reynolds’ın karşısına çıktığında ise işler değişir. Genç kadın Reynolds’un aklının başından alır ve kısa sürede onun ilham perisi olur. Reynolds’un kontrollü ve düzenli hayatı aşk kapısını çaldığında alt üst olur.

12 yorum:

  1. Uğur Böceği'ni çok seveceğimi düşünüyorum . İlk film de tam ütülük gibi geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman yanında çocuklar olmasın handan, farklı bir velayet konusu işlenmiş:)))

      Sil
    2. Yok zaten onların ilgisini bile çekmez :)

      Sil
    3. :)))) komik bir film izlediğinde göreceksin.

      Sil
  2. Uğur Böceği'ni izlemek istiyorum ben de ama kendimi Sense8 dizisine kaptırmış durumdayım, bitince filmlere geri döneceğim :))

    YanıtlaSil
  3. uğur böceği tam benlık teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. hımm uğur böceği fena diildi, son filmi duymadım, ilk film sevdiğim şirin filmlerden, ama romantik komedi gibi diyil herhaldesiii :)

    YanıtlaSil
  5. Uğur Böceğini severek izlemiştim. Tam şahsına münhasır bir karakterdi :)
    İlk filmi merak ettim ben bir de... Bir ara bakarım inşallah.

    YanıtlaSil