DOĞRU SÖZLER PAYLAŞILDIKÇA, DOĞRU DÜŞÜNCELER ARTAR, PAYLAŞALIM.

25 Haziran 2018


Bu gün sabah geç kalktım, malum seçim sonuçlarını geç saatlere kadar izledik. Sonuç olarak Türkiye hepimizin birlikte ülkemize sahip çıkacağız. Sayın İnce herkesi çoşturdu, kaynamayan kanları bile kaynattı. Umarım bir sonraki seçimlerde istediğimiz sonuçlara ulaşırız. Düzeltilecek çok şey var. Öncelikle okuma oranının çoğalması lazım. Okuduklarımızı, altını çizdiklerimizi paylaşalım ki doğrularımız artsın.

Sabah işlerinden sonra ana sağlığa ilaç yazdırmaya gittim, komşuda nüfus kağıdını verdi. Ona da raporlu ilaçları bitmiş onları yazdırdım.
Dönüşte toz şeker aldım marketten. Malum komşumuz yarım kova vişne verdi, el mahkum reçel yapılacak. Ayıklandı ve yıkandı, suyu süzüldü ve şekere basıldı. Buzdolabını kaldırdım. Ağabeyim işe gitmedi. Pazardan pazarlıkları aldı geldi. Onları yerine yerleştirdim. Tekrar evden çıktım çarşıya indim. Pedikür yaptıracaktım kuaförüm bugün kapalı imiş, el mahkum başka kuaföre gidip fön çektirdim, saçlar kabardı da kabardı... Eve gelir iken yine markete uğradım, annem tuz ve makarna istedi onları aldım. O da yeğenimin çocukken oynadığı bebekleri çıkarmış, onun çocuğuna verecekmiş:))
Eve gelince biraz uzandım, uyku tutmadı kalktım. Ağabeyim arabayı yıka dedi. El mahkum taktım hortumu birazda kovaya deterjanlı su Minibüsü bir güzel yıkadım. Sonra bir film açtım ve film izledim. Beğendim.


Ülkemizde Doğruluk mu Cesaret mi ismi ile bildiğimiz oyunu temel alan korku filminde, bir grup arkadaş içinde bulundukları tehlikeyi bilmeden oyuna dahil oluyor. İlk başta oyunun ciddiyetini kavrayamayan gençler, yaşanan tuhaf rastlantıların üzerinde durmuyor. Ancak içlerinden biri yapacağını iddia ettiği herhangi bir şeyi yapmayı reddettiğinde ya da yalan söylediğinde bunun bedelini hayatıyla ödüyor. Oyunun ne kadar ölümcül olduğunu fark eden arkadaş grubu, hayatta kalabilmek için zamana karşı yarışmaya başlıyor. Meksika'da tatilde olan bir grup genç, popüler gençlik oyunlarından 'Doğruluk mu, cesaret mi' oyununu oynarlarken tanımlanamayan bir varlığın etkisi altına girerler. Bu varlık, doğruluk kısmında yalan söyleyen, cesaret kısmında yapması gerekeni yapmayanları ölümle cezalandırmaktadır. Üstelik bir kez başladıktan sonra bu oyunu bitirmek hiç de kolay değildir.

Az önce komşular geldi, annem komşular ile birlikte bahçede oturuyor. Akşam yemeğini sabahtan hazır ettik. Şimdi salata yapıp karınların acıkmasını bekleyeceğiz. 
El işime hala devam ediyorum...

5 yorum:

  1. Bu filmi merak ediyorum ben.

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle, herkes okumalı, paylaşılmalı. Güzellikler ve iyilikler paylaştıkça çoğalmalı

    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
  3. bunu da not aldım, pek sevdiğim türlerden :)

    YanıtlaSil