İNSAN EN ÇOK YAPTIKLARINDAN DEĞİL YAPAMADIKLARINDAN PİŞMAN OLUYOR.

20 Haziran 2018


Merhabalar, sabah işler güçler bitince bahçede vakit geçirmek güzel geliyor bana. Onları sulamak, geçmiş çiçeklerini ve yapraklarını temizlemek onlara yeni bir hayat sunmak gibi bir şey.


Bir yıldır unutulmuş kenarda kalmış bu dergiyi okuyorum bu aralar. Elimdeki kitap pek açmadı ama okumaya da devam ediyorum. Arada sırada işimi elime alıyorum.


Bu gün sabah ağbim biraz rahatsız olduğu için yatmaya devam etti. Annem erken kahvaltı yapmış.. Bana da ekmek arasına, kahvaltılık salça koyup yemek kaldı. Kahvemi elime alıp asma altında oturdum, annem ile sohbet ettik azıcık. Çarşıya gideceğim deyince, Fatma'yı da al morali bozuk dedi. Ben fazla takılmayacağım geleceğim dedim. Yolda gider iken Fatma ( komşumun engelli kızı) aradı telden, işin yoksa AVM ye gidelim ben hiç gitmedim dedi. Tamam dedim ben kuaförde fön çektireceğim sen oraya gel.
Gittiğim kuaförde onun ilkokul arkadaşı. Neyse şunu anlatmak istiyorum, bu engelli kardeşimizi kimse yanına yakıştıramıyor buna kızıyorum ben. Allah bu kulunu böyle yaratmış, engeli doğuştan ama her işini de çatır çatır yapar, baklavasına varıncaya kadar. Annesinin hamile olduğu 80 li yıllarda anlaşılmamış ve ilaç vermişler, kullanılan bu ilaçlardan dolayı bu kardeşimizin el ve ayak parmakları birbirine bitişik. Küçük iken baş parmaklarını elinin ameliyatla diğerlerinden ayırdılar fakat işlev yapmadığı için, diğer parmakları ayırmadılar sorun çıkarmasın diye. İlk doğduğu günü hatırlarım göbek bağını bağlamadan eve getirmişlerdi. Evde anne ağlıyordu, bizse kız deyince sevindik çünkü bir oğlu vardı. Gittiğimizde kundağı ağlayarak açtı annesi baktık ve şaşırdık, rahmetli ninesi ne yapalım Birsen göbeğini bağlayalım mı dedi, anneme. Annem bağlayalım nine yaşarsa Allah'tan ölürse de Çanak çömlek bunlar ( sanki tabak doğmuş ) bir daha doğum yapar demişti. Göbeğini bağladılar ve bizim Fatma geldi, 32 yaşına. Çatır çatır ev işini yapar, çamaşırını yıkar, yemek yapar, yaptığı yetmez farklı yemek isterse gelir anneme komşu anne nasıl yapalım der.
Bayramda neredeyse dokunsan ağlayacaktı, ben hemen sebebini anladım. Ağbisi evli, ailesi ile marmarise tatile gidiyorlar fakat kızı götürmüyorlar, Niye gelin hanım yanına yakıştırmıyor. Birde utanmadan kızın maaşını istemişler tatilde  harcamak için. Bizimki de vermemiş, tatil yapacak olan kendi parası ile yapar demiş. İyi ki de öyle yapmış anlasınlar.
Ben o yanımda iken hiç çekinmem, bakan baksın engelli diye özsüte mi gidemeyecek yoksa Alaçatı muhallebicisine mi????????????
Bence her yere girmeye hakkı var, bu tür engelli kardeşlerimize şaşırmış yüzler ile değil gülen yüzler ile bakmalıyız ki çekinmesinler. Neyse bu gün AVM ye gittik, cumartesi de sinemaya gideceğiz. Gelmek isteyeni bekleriz.....


İZLEDİM

Paul, acil servis doktoru ve cerrah olarak yaralı insanları tedavi etmektedir. Uzun iş saatlerinden sonra güzel bir eş ve kızı olan Paul ailesinde huzuru bulur. Her gün olduğu gibi işine giden Paul acil müdahalede bulunduğu bir hastasını kurtarmaya çalışırken bir arkadaşından haber alır. Aldığı haber sonrasında bütün hayatı değişecektir. Çünkü eşi eve yapılan bir saldırı sonrasında kızının hayatı kurtarmak için kendini tehlikeye atıp hayatını kaybetmiştir. Bu haber ile tamamen yıkılan Paul, kızınında yoğun bakımda olduğunu ve yaşam mücadelesi verdiğini öğrenir. Evine giren hırsızlar tarafından bıçaklanıp silahla öldürülen eşi, kızlarının hayatını kurtarmıştır. Ancak Paul kızını bu hale getiren ve eşinin ölümüne sebep olan bu hırsızlardan intikam almakta kararlıdır. İlk günlerde büyük bir şok yaşasa da bir kaç gün sonra bir televizyon reklamında gördüğü av malzemeleri dükkanına giderek kendine bir silah almaya karar verir. Gittiği yerde kameralar tarafından görüntülendiğini fark ettiği için silah almaktan vazgeçer. Ancak acil serviste bir sokak çetesinin hayatını kurtarmak için işinin başına döndüğünde yaralının üstünden düşen silahı saklar ve işten sonra onunla ne yapacağının kararını verir. Verdiği bu karar ile tam bir ölüm makinasına dönüşecektir. Bir araba hırsızını öldürmekle işe başlayan Paul video görüntülerini televizyonda görmesi ile bütün açıklarını fark edip bu açıkları için önlemler alarak eşinin katillerini aramaya başlar.

9 yorum:

  1. Yüreğimi ısıttın... Allah senden razı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahtan tek isteğim engellilere de normal bir insan gibi davranılması, gittikleri yerde bakışlar üzerlerin de olmamalı bence.

      Sil
  2. Dünyaya iyilik ve sevgi lazım. İnsanlığı ancak bunlar kurtarabilir. Yaptıklarınız için teşekkür ederim. Çok etkilendim. Sevgiler!

    YanıtlaSil
  3. Fatma'ya en sevdiği şeyi ısmarlamak isterdim... ve evet iyilik bahsi açıldı mı herkes bir iyi bir iyidir de, neyse ki ayinesi işi kişinin... Çok denedim göz göze gelindiğinde sıcacık bir gülümseyiş görünce nasıl da mutlu oluyorlar...çok mu zor!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki öyle bir şey kabul etmiyor. Onun yerine onun sevdiği böreği kurabiyeyi yapıyoruz biz de ona, çay demliyoruz kahve yapıyoruz fatmayı çağırıyoruz.

      Sil
  4. of ya çok etkileyici. kıyamazlar ki ona. ama parasını istemeleri de ne utanmazlık yaaa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hem tatile götürme hemde maaşını iste, bizimki akıllı vermemiş.

      Sil
  5. Azıcık vicdan ve sevgi... Azıcığı yeter inan ama insan olmaktan çıkmayagörsün işte...
    Onları görmezden gelip sevgiyle sarmalamak da güzel ve sen en güzelini yapmışsın ♥

    YanıtlaSil