OKUDUM 27- HARİTALI ADAM

12 Eylül 2018




Henüz kimsenin dikkatini çekmeyen bir bölgedeki antika harita dükkânında, kartografya'ya kafayı takmış ve çevresinden kopuk bir tezgâhtar. Çözemediği bir sorunun cevabının peşine düşmüş cesur bir kadın. Kısa süre önce satın aldığı park yerinin kendisi ve okul çağındaki kızı için yeni, saygın bir hayatın bileti olduğunu uman önemsiz bir sabıkalı. Acımasız ama savunmasız durumda bir katil ve onun huysuz suç ortağı.

Ortaya çıkan bir grup gizemli kadın, sırtlarına kabaca işlenmiş geniş harita dövmeleri… Bu kadınlardan biri harita dükkânının kapısında belirip sırtını açtığında, çevresinden kopuk bir tezgâhtar olan Zak, kendini suçluların yeraltı dünyasına gönülsüzce girerken buldu. Aslında bu dünyayı görmezden gelmeyi tercih ederdi. Onu bu işe iten meraklı yeni arkadaşı Marilyn olmuştu.



Korku gerilim tarzı diyor ama pek bir alakası yok. Belirsizlikle alınan bir kitaptı okunsa da olur okunmasa da, pek fazla birşey beklememek lazım.

Bilgi güçtür 
*****
Bazen, hiç kimse olmak avantajlıdır
*****
İçinde Ütopya olmayan bir dünya haritasına göz atmaya bile değmez, çünkü o harita insanlığın her daim uğrayacağı bir ülkeyi dışarıda bırakmıştır
*****
Herkesin bir hikâyeye ihtiyacı vardır. Doğru olması şart değil.
*****
Sadece aptallar korkmaz..
*****
Korkak aslanlar hakkında sanki normal değilmiş gibi konuşuyorlar ama öyle değil, değil mi? Tüm aslanlar korkaktır. Yani, bir sürü dolusu antilopa saldırdıklarında hep yalnız olanları, geride kalan zayıf olanları seçmezler mi? Gidip de sırf ne kadar cesur olduklarını göstermek için buldukları en büyük, en sağlam antilopla savaştıkları falan yok.

6 yorum: