BİZ NEDEN BU KADAR YALNIZIZ

11 Ocak 2019


Güzel bir günün sabahından herkese merhabalar. Bir soğuk bir soğuktu geçen günler evden dışarı çıkamadım gündüz saatlerinde (-) leri gördük ki alışkın değiliz pek. Eve kapandık sobaları fulledik öyle geçirdik günleri. Bol bol salep içtim içimi ısıttım. Kafa dergisini okudum bitirdim. Kitabımı hergün 100 sayfa okumaya gayret ediyorum. Annem gece soba sönmesin diye uyumadığı için gündüz uyuyor. Arkadaşlar ile soğuktan dolayı buluşamadık. 15 tatile 1 gecelik bir tatil ayarlıyoruz ama bakalım kısmetse olur.


KAFA Dergisinden

Yerlerde kar olduğu sürece bizim dört ve iki ayaklıları unutmadım. Onları da besledik. Yatacak kuytu yerleri zaten mevcut hemen odunluğa kıvrılıveriyorlar. 


Bu da gittiğim parkta sobanın yanında sandalyeye kıvrılıvermiş bir kedicik. 
Tencerenin kulbu çıktı yerinden onu yaptırmak için aşağıya inmiştim. Parka da şöyle bir uğrayıverdim. Bayan çalışan abla hasta idin galiba uzun zamandır yoksun dedi. Yok dedim sıhhatim yerinde şükür, soğuklardan kıpırdayamadım bir yere:)))


KAFA Dergisinden..

Son zamanların gündemi poşet konusu bir hayli konuşuldu ama herkes alıştı galiba.  Gerçi ESAS ZAM poşete girenlere yapılmıştı ama kimse fazla sesini çıkaramadı.  Aşağıdaki karikatür de bunu gayet iyi anlatmış.





YEŞİL REHBER

Shirley adında ki bir piyanist uzun zamandır bir şoför aramaktadır. Ama bu şoför sıradan bir şoför olmayacaktır. Çünkü aracı ile birlikte şehir şehir onunla gezmesi gerekmektedir. Tony ise uzun zamandır iş aramaktadır. Aslında bu işle en uygun olan kişi de odur. Bu yüzden onu işe alacaktır. Birçok şehir gezecek olan Tony ve Shirley, en tekinli yolları tercih edecektir. Bu kadar sorunlu bir yolculuk olmasının asıl sebebi o zamanlarda ırkçılık olaylarının aşırı derecede yaygın olmasıdır. Ama Tony ve Shirley beklediklerinden daha iyi bir yolculuk geçirmeye başlamıştır. Çünkü ırkçılık yerine çok büyük bir nezaket ile karşılanmışlardır.

Filmini izledim tavsiye ederim, izleyin.

19 yorum:

  1. Özlemciğim filmi not aldım, sömestr tatili planın inşallah neşeyle gerçekleşsin. Mutlu hafta sonları dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmi umarım beğenirsin. Tatil içinde ya kısmet diyorum. Bende sana mutlu hafta sonları dilerim.

      Sil
  2. Kedicik çok sevimli 😽 Umarım her şey gönlünce olur. 💛🌼

    YanıtlaSil
  3. Homeros sozu çok güzelmiş.. filmi not aldim

    YanıtlaSil
  4. özellikle zincir marketleri düşününce yüzlerce şubelerinden alışveriş yapan insanlara milyonlarca poşeti bugüne dek bedava mı veriyorlardı... hem kar amaçlı bir işletme kuracaksın hem de (özellikle kadınların mal bulmuş mağribi gibi atlayıp üçer-beşer boş poşeti dolu poşetine tıkıştırdığı) ticarethanende milyonlarca poşeti babanın hayrına dağıtacaksın... o vakitler nasıl ürünler üzerinden parası bizden çıkıyorsa şimdi de bizden çıkıyor... ama tüccar eskisi kadar çok poşet almayacak, dolayısıyla giderin ürüne yansıma oranı düşmüş olacak, insanlar zibil gibi her şeye kullanmadıkları için çevre korunmasına muazzam katkısı olacak...
    bu arada, kafa dergi alıntılarına çok bayıldım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle çok haklısın ruşyena, şimdi birde büyük plastik olmayan çantalar satışta marketlerde.

      Sil
  5. "Mutluluğu yaşatan mutsuzluktur aslında . Her duygunun zıddı kendisinin varlık sebebidir. Yokluğunu bilmeden varlığını anlamazsın hiçbir şeyin." ne kadar da anlamlı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutsuzsan mutlu olmak için çaba harcarsın değil mi?

      Sil
    2. Bazen bir şeylerden şikayet ediyoruz fakat onları değiştirmek için çaba harcamıyoruz ...

      Sil
  6. Filmi hiç duymamıştım. İngilç bir konusu var gibi

    YanıtlaSil
  7. O ne tatlı sarmal olmuş öyle! Kıyamam
    Kediler zaten sıcağa bayılan canlılar, bu soğuklarda ne yapıyorlar bilmiyorum.
    Hepimiz elimizden geldiğince 4 ayaklı dostlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.

    *Karikatür nokta atışı olmuş. Bravo!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kediler kadar kuşlarada yardımcı olmaya çalışıyorum onlarıda bulgurla besliyorum. Kedi çok güzel yatıyordu ben gider iken gerinerek uyandı. Karikatür doğru noktaya parmak basmış.
      Sevgiler,

      Sil
  8. Bende bu poşet işine takanlara taktım adam ne güzel karikatür yağmış her yerinde bir kazık var sen aylık 5 tl poşete takmışsın :)

    YanıtlaSil