DİNGİNLİK VE HUZUR MUTLULUĞUN KOŞULUDUR.

17 Ocak 2019



Yorgunum dostlarım, yorgunum, yorgun....
Kendime kış günü iş çıkardım ve mutfağı dağıttım, buz gibi yerde dolapları sil, kap kaçağa yıka yerleştir derken çok yoruldum, sırtımda ağrılar var oturdum film izleyeceğim gecenin saat 20 sinde.
Başka türlü dinlenemem yoksa bir fincan kahvede yanına mutlaka olmalı.
Annemin serum tedavisi bitti. Bu bizi 3 ay idare eder artık.
Hastaya bakmak çok zor, bakmayan anlamaz. İlaçlarını takip et, önüne yemeğini koy, nazını çek falan.. Ama annemize bakmak ta görevimiz. Arkadaş bu kadar üstüne düşme diyor, bırak kendini kendi baksın. Ama maalesef öyle olmuyor.
Yarın kısmetse çarşıa gideceğim, ipini koparmış danalar gibi gezebilirim. Mesela canım profiterol istiyor, onu yemeyi düşünüyorum.  Sanat evine sahip bir arkadaşım var, ona uğrayıp muhabbet etmeyi düşünüyorum. Dönüşte de evin eksiklerini almayı düşünüyorum. Hayat çok pahalılaştı. 4 parça bir şey alıyorsun 100 TL. Onun içinde ihtiyaç harici alışveriş yapmamaya çalışıyorum. 
Bu gün yemekte kolaya kaçtım Tarhana yada diğer ismi ile darhane çorbası yaptım yanına da erişte pilavı ve ayran.




Kral Lear

William Shakespeare'in 1986 yılında piyasaya sürülen kitabından sinemaya uyarlanan King Lear, ölümün kıyısında olan yaşlı kralın kendi öz kızlarına karşı vereceği çetin sınavı merkezine alıyor. 3 Kızından en küçük olanı sürgüne gönderip, diğer ikisine ülkeyi teslim eden Lear, çok sevdiği ve uzaklara gönderdiği kızına daha özgür yaşama fırsatını vermişti. Kendisi bu gerçeği bilirken, uzaklardaki kızı tam aksini düşünmekte ve babasından nefret etmekteydi.

Filmini izledim. Gelsin hafta sonu, bol filmli dizili günler...




18 yorum:

  1. Yorgunluk kış aylarında hepimizde var..Katılıyorum
    Hem kitabı hemde filmi not aldım..teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Çok içten ve samimi yazmışsın.Off kendine iş çıkarmışsın ama napacaksın işler çok beklemez. Annecigine geçmiş olsun.Hayirli evlat Her zaman mükafatını bulur.
    Türkiye çok pahalandı herşey zamlı...
    Şimdiden güzel haftasonlari olsun❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağol sana da iyi hafta sonları. İşleri bitirdim çok şükür. Annem da daha iyi.

      Sil
  3. Selam hastaya bakan hasta olurmuş. Anne de olsa kolay bir olay değil. Kendinizi mutlu edecek şeyler yapın. En azından kendinize zaman ayırırsanız hastaya bakmak onun kaprisleriyle daha kolay baş edebilirseniz. Benim evde bayağı eski bir tarih ama iki hastam vardı. Kayınvalide kayınpeder 96 ve 97 kaybettik. Görümcemde onlara bakmak için benim evdeydi. 7 yıl öncede annem ve babam hastaydı onları kaybettim. Aynı anda iki hasta. Şimdi de torunlar. Eğer torunları kreşten almaya gitmeden önce arkadaşlarla buluştuysam bana zor gelmiyor. Ama o gün kendim için bir şey yapmadıysan zor oluyor. Anneleri işten gelesiye kadar üç saatlik zaman. Uzun uzadıya yazdım. Kendi camında da olsa. Durum böyle. Size sabır annenize sağlık diliyorum.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman Allah bana sağlık sıhhat versin ki ben onlara bakabileyim. Kendime zaman ayırmaya çalışıyorum tabi ki. Öyle olmasa çıldırır insan. Sizinde başınız sağ olsun. Torunlarınızla birlikte güzel günler diliyorum size.

      Sil
  4. Ellerine sağlık, mutfak en gözümde büyüyen yerdir her zaman.

    Anneler söz de dinlemiyorlar, Allah hepsine uzun, sağlıklı ömürler versin, hasta olmasınlar.

    Yarın iyi eğlenceler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Handan mutfakta en zor temizlik yeri bence. Annelere uzun ömür dileklerine amin diyorum.

      Sil
  5. Fotoğrafa bayıldımm çok tatlı bir kedicik :) Arkadaşlarınıza aldırmayın söz konusu anneniz sonuçta ne yaparsak yapalım anne hakkı ödenmiyor en kısa zamanda iyileşir de çok keyifli mutlu günleriniz olur inşallah :) Anthony Hopkins filmlerini çok seviyorum not aldım Joe Black i izlemediyseniz tavsiye ederim kendisine o filmde hayran kalmıştım :)

    YanıtlaSil
  6. Yaşlı bir komşumuz hasta insan için şunu derdi yatana da zor bakana da.
    o zaman çok gençtim anlamını tam kavrayamamıştım. Başıma gelince anladım.
    gerçekten zor. Hele anne babaysa daha da zor onları kırmamak için insan tuz buz oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zor hemde çok zor babam rahmetli 13 ay yattı çok iyi biliyorum yatana da zor olduğunu.

      Sil
  7. Allah yardımcın olsun canım kış kış iş çıkartmasaydın iyiydi.

    YanıtlaSil
  8. kolay gelsiin. bu yazının zirvesii, profiretol :)

    YanıtlaSil
  9. İnsan yükü ağır olurmuş derler,söz konusu ana baba olunca canın olunca içimiz elvermiyor,bakacağız tabi. Kolaylık diliyorum size :)

    YanıtlaSil