HAKİKATLİ DOSTLARINIZ VARSA ŞANSLISINIZ

30 Ocak 2019


Parkta içtiğim bir kahve eşliğinde hepinize merhaba. İnstagrama koyduğum kahve resimlerime bakan kuzen bana kahkaha patlattı:))
Bizim kız bu kadar çeşit kahve fincanını ne zaman aldı acep diye düşünüyormuş:)))


Kar yağmasa da kardelenlerim açtı... Dikkat ederseniz eğer topraktan baş vermiş bahar müjdecim lale ve sümbüllerim de çıkmaya başlamış durumdalar. 19-20 şubatta zaten havaya cemre düşecek gayri sonrası gelsin bahar ayları diyorum ben. Gerçi mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır derler ama belli olmaz.

Ben bildiğiniz gibiyim bir değişiklik yok. Evdeyim , kitaplarımlayım, filmlerimleyim. Bugün anneme ilaç almaya çıkmışken, bilgisayarımı laptopu da temizliğe götürdüm.  Onu da aradan çıkardım ama yeni bilgisayar almam lazım ne yazık ki, laptop dağıldı toplanmakta zorlanıyor artık.

Size geçen hafta yaşadığım bir olayı anlatayım. Cafede oturmuş çay içiyorum, cafenin sahipleri birden hareketlendi, patır kütür 2. kata çıktılar, çıkarken bayan garsona sen oyala dediler kısık sesle. İçimden dedim ne oluyor?????????
İçeri yaşlı bir teyze ve yanında 10-12 yaşında çocuk girdi. Bayan garsona sahiplerini sordu işletmenin. Bayan garson yoklar dedi, ne zaman gelirler sorusuna da bilmiyorum dedi. Kadın oturup beklerim dedi. Bayan garson kadını itekleyerek dışarı çıkarmaya kalktı, kadın yapma kızım benim oğlanın maşını vermediler, seninde başına gelir kurbanım olam yapma dedi ama nafile. Bende  anladım ki orada çalışan birini çıkardılar parasını da vermediler. Kıza bende içimden saydırdım. Bu işler parayla değil sırayla kızım, bu davranışının mutlaka bir karşılığı vardır dedim. Bu hafta çafeye tekrar uğradığımda garson bayan yoktu, işten çıkartılmış. Keşke o şekil davranmasaydı, kadını iteklemese idi. Karşılığını çabuk bulmuş.


Ocak ayında okuduğum kitaplar yukarıda. 4 te dergi okudum. Bu ayı bu şekilde kapattım ..

BAYAN BAEK FİLMİNİ İZLEDİM.



Sang-ah Baek geçmiş dönemlerinde azılı işlediği suçlar sonrasında mahkum hayatı yaşamıştır. Bundan dolayı bazı olayların etkisinden çıkamadığı için Miss Baek ile aralarında bazı konularda anlaşmazlıklar yaşamaktadır. Bundan dolayı da kendisinden ilgisini eksik etmeyerek destek veren dedektifin tekliflerine pek kulak asmaz. İlk sırada yakınlık göstermekten çekingenlik duyduğu küçük kıza karşı artık ilgi göstermeye başlar ve kurtarmak için girişimlerde bulunmaya karar vermiştir. 



21 yorum:

  1. Kardelen bir umuttur...
    kitapları not aldım

    YanıtlaSil
  2. Üzücü bir durum annenin durumu,ne vicdansız işverenler var ,yazık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet öylei geçen günde twitterde bir arkadaş yazmıştı asgari ücretin altında maaşla çalışmak için kağıt imzalatılmaya çalışılmış o da kabul etmemiş işten çıkarmışlar,

      Sil
  3. Her telden anlatmışsın, dolu dolu geçmiş...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  4. kitaplar güzel...
    ama olaya gelince şimdilerde bu çok moda bir ay çalıştır sonra işten çıkar:(

    YanıtlaSil
  5. Bu dünyada yaptığını çekmeden ölmüyorsun. Yazdıklarınızdan aklıma gelen.

    YanıtlaSil
  6. ay yaaa ne kötü durummuş yaa hayat acımasız işte valla. kardelen lale sümbül eveeet gelsin bahaaar yaa bu kış çok kış olduuuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. fazla kış olmadı deep:)) bahardan kalma günler var şu günlerde.

      Sil
  7. Kardelenlerin ne kadar güzellll, keyif versin sana Özlemcim. Kafedeki durum çok üzücü olmuş ama değerlendirmede seninle aynı fikirdeyim. İnsan, bu dünyada yaşattıklarını yaşamadan gitmiyor, buna çok şahit oluyorum. Hep iyi olalım, hep iyi kalalım, hep iyilerle karşılaşalım inşallah. Kitap kurdusun valla maşallah ;))Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Herkes ettiğini bulur... Kitaplarınıza bayıldım filmi de not aldı. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Anneye çok üzüldüm, kıyamam....
    Alın teri kesinlikle gasp edilecek birşey değildir... Yazık :/

    Kahve keyiflerin bol olsun ♥

    YanıtlaSil
  10. Ocak ayında iyi okumuşsunuz.Tebrik ederim sizi...

    YanıtlaSil
  11. sayfanızı yeni keşfettim ve yazılarınız çok hoşuma gitti inşallah uzun yıllar paylaşımlarınıza devam edersiniz ^_^ sayfama da beklerim profil resmime tıklayıp ulaşabilirsiniz :)

    YanıtlaSil
  12. Kardelenler nefis :)
    Cafe sahipleri de karşılığını buluyordur inşallah...

    YanıtlaSil